آمریکا پاسخ چین به اوپنایآی را در لیست سیاه قرار داد
واشنگتن شرکت Zhipu چین، مهمترین استارتآپ این کشور در حوزه توسعه مدلهای بزرگ زبانی، را…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۱۷ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
اوپن ایآی به تازگی و طی رویدادی آنلاین در انتهای سال میلادی، دست به معرفی جدیدترین محصولات و مدلهای زبانی خود زده است. در این میان تازهترین مدل زبانی اوپن ایآی با عنوان O1 با هزینه ۲۰۰ دلاری معرفی شد.
به گزارش پیوست؛ در رویداد ۱۲ روزه OpenAI در پایان سال جاری میلادی، شاهد معرفی جدیدترین ایدهها و محصولات این شرکت به صورت روزانه و از بستر یوتیوب هستیم. با گذشت دو روز از این رویدادی اوپن ایآی با شوکه کردن کاربران و علاقهمندان خود سرویسی را با عنوان چت جیپیتی پرو (ChatGPT Pro) معرفی کرده است. کاربران در ازای پرداخت ۲۰۰ دلار میتوانند به شکل ماهانه به این سرویس دسترسی داشته باشند.
این سرویس گرانقیمت و پر سروصدا امکان دسترسی به تمامی امکانات و قابلیتهای اوپن ایآی را فراهم میکند. آنچه اما در این میان مسئله انگیز است تفاوت این سرویس نسبت به سرویسهای پیشین اوپن ایآی مانند چت جیپیتی پلاس (ChatGPT Plus) است که با یکدهم این هزینه قابل دسترسی بود.
پیش از این کاربران امکان دسترسی به نسخه آزمایشی O1 را با عنوان O1 Preview داشتند. مدل زبانی که در عین دقت میتوانست پیچیدهترین محاسبات را در زمانی کوتاه حل کرده و حتی در کد نویسی به کاربران کمک کند. اوپن ایآی در رویداد ۱۲ روزه خود اما از نسخه نهایی این ابزار فوقالعاده با نام O1 Pro رونمایی کرد. جذابترین و اصلیترین قسمت از برنامه ۲۰۰ دلاری اوپن ایآی که با سرعت و دقتی دیوانهوار عمل پردازش میکند. اوپن ایآی در اشاره به گروه کاربران این مدل زبانی بزرگ از واژه حرفهایترینها استفاده کرد است.
اوپن ایآی با اشاره به پیشرفتهترین حالت استدلال و فکتیابی در این مدل بیان کرده است که این مدل جوابهای خود را بارها و بارها براساس استدلالهای منطقی بررسی میکند و بزرگترین نقطه قوت آن در همین قدرت استدلال نهفته است. در ادامه با نگاهی به نمودارهای منتشر شده توسط OpenAI بیشتر و بهتر به تفاوت این مدل با مدلهای پیشین آن پی میبریم.
اوپن ایآی برای هرچه بیشتر به چالش کشیدن این مدل، آن را در حوزههای: ریاضی، برنامهنویسی و علم که به بیشترین میزان استدلال و توانایی حل مسئله نیاز دارند مورد آزمایش قرار داده است.
در نمودار بالا میزان دقت مدلهای مختلف را در مقایسه با یکدیگر شاهد هستیم که O1 Pro به وضوح توانسته عملکرد بهتری نسبت به مدلهای پیشین خود ثبت کند.
در این نمودار OpenAI دست به طراحی آزمونی با عنوان چهار از چهار زده است و به بررسی هر یک از این مدلها در این آزمون پرداخته است. در این آزمون که هدف آن سنجش میزان مورد اطمینان بودن پاسخ مدل هاست، به هر یک از این مدلها یک پرسش را چهار بار پیاپی میدهند تا هرگونه امکان دادن پاسخ بر مبنای شانس و تصادف را از میان بردارند.
این مدل میتواند برای کاربران حرفهای یک دستیار فوقالعاده هوشمند با بالاترین حد از توانایی استدلال و حل مسئله باشد. اگرچه هزینه آن امکان دسترسی کاربران معمولی را به شدت کاهش داده است. باید دید اوپن ایآی در ادامه این آنلاین رویداد ۱۲ روزه، که به پوشش پیوست درخواهد آمد، چه ابزارهای دیگری را برای کاربران سادهتر معرفی میکند.