آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۱ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران وعده داد این شرکت تا پایان سال آینده یک و نیم میلیون اتصال به فیبر نوری در کل کشور برقرار میکند که از این میان سهم استان تهران ۵۶۰ هزار اتصال است.
به گزارش پیوست، محمد جعفرپور که کمتر از یک ماه پیش به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران منصوب شده، در نخستین موضعگیری عمومی خود در زمینه توسعه فیبر نوری با انتقاد ضمنی از توجه به مناطق با تراکم جمعیتی کم در دوره قبل، تاکید کرد سیاست جدید شرکت مخابرات ایران، توجه به ایجاد اتصال است و بر همین اساس طرحی تهیه شده است که تا پایان سال آینده یک و نیم میلیون اتصال به فیبر نوری در کل کشور برقرار میشود.
جعفرپور این سخنان را در همایش رونمایی از طرح «هزارتار» و در جمع مدیران مراکز مخابراتی تهران بیان کرد. براساس آنچه اعلام شده، در این طرح که از ابتدای آذر ماه سال جاری آغاز شده و تا پایان سال آینده ادامه دارد، ۵۶۰ هزار اتصال به فیبر نوری در استان تهران برقرار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در سخنان خود با اشاره به جایگاه استان تهران از نظر تعداد مشترکان و میزان ترافیک مصرفی گفت: ۳۷ درصد ترافیک اینترنت کشور مربوط به تهران است. این یعنی بعضی از مناطق مخابراتی تهران به تنهایی ۲ برابر برخی استانها ترافیک دارند و رفتار با تهران باید معادل ۱۰ تا ۱۵ استان باشد.
جعفرپور درباره توسعه فیبر نوری در دوره پیشین گفت: شاید در سالهای گذشته دچار انحراف استراتژیک شدیم. تقاضا را خوب رصد نکردیم. تقاضا کجاست و اجرای فیبر نوری کجا انجام شده؟ چگالی جمعیتی کجاست و تغییر مس به فیبر نوری کجا اتفاق افتاده؟
او افزود: گاهی مشتریان با آرپوی بالا در جای دیگری از شهر هستند؛ اما به دلیل پیچیدگیهای اجرا، سراغ آنها نرفتهایم. باید اولویت را روی مناطق با چگالی جمعیتی بیشتر بگذاریم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به ثابت ماندن تعرفهها در سالهای گذشته یا رشد نامتناسب آنها در مقایسه با تورم گفت: صنعت ICT بسیار فقیر شده است. این فقر باعث شده است شرکتهای دولتی و خصوصی نتوانند سرمایهگذاری لازم را انجام دهند و در نتیجه کیفیت ارائه خدمات، افت قابل توجهی داشته است.
او در عین حال تاکید کرد که وظیفه مخابرات، توسعه است و برنامههای مخابرات متوقف نمیشوند.
در این همایش، علی ملکجعفریان مدیر مخابرات منطقه تهران، جزییاتی از طرح «هزارتار» ارائه کرد و گفت: در این طرح روزانه هزار اتصال به فیبر نوری انجام خواهد شد. ۱۰۷ مرکز مخابراتی در تهران داریم که برای رسیدن به عدد ۵۶۰ هزار اتصال تا پایان سال آینده، هر مرکز باید روزانه ۱۱ اتصال انجام دهد.او با برشمردن مشکلاتی که بر سر راه اجرای این طرح وجود دارد، اولویتهای اجرایی را برای مدیران مراکز مخابراتی تهران تشریح کرد که اولین نقطه، جایی است که مخابرات در آنجا فیبر آماده دارد.
ملکجعفریان همچنین تاکید کرد توسعه فیبر نوری در مناطق مخابراتی ۲، ۴ و ۸ تهران از اولویت بیشتری برخوردار است و به خصوص در مناطق ۲ و ۸ بلااستثنا باید به سمت فیبر نوری حرکت کرد. مناطق مخابراتی براساس اولین شماره تلفن ثابت دستهبندی میشوند.
مدیر مخابرات منطقه تهران در سخنان خود تاکید کرد اتصال مشترکان به فیبر نوری، اجباری نیست و کارکنان مخابرات باید با رضایت مشتری، اتصال کابل مسی را به فیبر نوری تبدیل کنند. همچنین به گفته او در این تبدیل، اجباری به استفاده از اینترنت نیست و تنها نحوه اتصال تغییر میکند و هر زمان مشترک خواست، میتواند از اینترنت نیز استفاده کند.
در همایش رونمایی از «هزارتار» داود زارعیان، معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران، با یادآوری توسعههای ضربتی مخابرات در دهههای گذشته و سالهای پیش، ابراز امیدواری کرد این طرح نیز اجرایی شود.
زارعیان درباره لزوم تغییر تکنولوژی گفت: میدانیم که مشترکان ADSL مخابرات که از مراکز مخابراتی فاصله دارند، از کیفیت سرویس راضی نیستند و ما هم امکان افزایش سرعت را نداریم مگر با تغییر تکنولوژی.
او گفت: توجه به فیبر نوری را از سال ۹۵ در مخابرات شروع کردیم اما متاسفانه در سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ به صورت جدی دنبال نشد و از دو سال گذشته تصمیم گرفتیم وارد این عرصه شویم که طرحهای نجما UNSP را اجرا کردیم.
معاون تجاری مخابرات همچنین اعلام کرد بخشی از برنامه ۱.۵ میلیون اتصال فیبر نوری مخابرات با همکاری شرکتهای دیگر انجام میشود و در همین راستا قرارداد با چند شرکت Servco در حال نهایی شدن است که در نمایشگاه تلکام (۳ تا ۵ دی ماه) رونمایی خواهد شد.
زارعیان از تعریف طرحهای تشویقی برای اتصال کاربران به فیبر نوری خبر داد که در آنها به رایگان شدن کابلکشی یا پرداخت قسطی هزینه مودم توجه شده است.
معاون مخابرات با اشاره به فعالیت شرکتهای UNSP در دو سال اخیر در زمینه افزایش پوشش گفت: در اتصال، کار جدیای انجام نشده است؛ اما سیاست وزارت ارتباطات، اتصال است که مشوق هم میدهند و این رقابت را بیشتر میکند.
او افزود: آمارهای ADSL نشان میدهد سال ۱۴۰۰ شرکتهای FCP بالای سه و نیم میلیون مشترک داشتهاند و امروز به حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار رسیده است. این کاهش به سمت FTTH نرفته است بلکه به سمت استفاده از سرویسهای بیسیم رفته که برای ما رقیب ناشناختهای است.
زارعیان در همین زمینه گفت: تا این لحظه با ۱۰ شرکت FCP قرارداد همکاری در قالب بیتاستریم امضا کردهایم اما از آن استقبال نشده و این یعنی شرکتها دارند روی سرویسهای دیگر سرمایهگذاری میکنند که توسعه FTTH است.