وزیر ارتباطات: خلف وعده در پروژه فیبر نوری خط قرمز ما است
وزیر ارتباطات خلف وعده در پروژه فیبر نوری و توسعه آن را خط قرمز اصول…
۶ آذر ۱۴۰۳
۶ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد برخلاف گسترش تعداد خانوارهای تحت پوشش فیبرنوری، آمار مربوط به اتصال تغییر چندانی نکرده است. او اصلاح پروانهها و سیاستها را عاملی دانست که در جهش اتصال موثر خواهد بود.
به گزارش پیوست، مهدی روحانینژاد، معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ که تعدادی از اپراتورهای علاقهمند طبق مصوبه ۳۲۹ کمیسیون تفاهمنامه منعقد کردند و پروژه فیبر نوری از آن تاریخ آغاز شد.
او اشاره کرد که امور مربوط به زیرساختهای حقوقی و قانونی و همچنین مباحث مالی در سال ۱۴۰۱ پیگیری شده است.
مجوز عملیات فیبر نوری تا کنون برای بیش از ۷۵۰ شهر اخذ شده و در بیش از ۳۵۰ شهر آغاز شده است. روحانینژاد اعلام کرد که تا کنون بیش از ۱۲۰۰۰ کیلومتر فیبر در کشور انجام شده است. سیستان و بلوچستان تنها استانی است که عملیات اجرایی در آنجا آغاز نشده است.
از ابتدای سال ۱۴۰۲ حفاری در ۳۰ استان کشور شدت گرفته است و همچنان ادامه دارد. از زمان آغاز عملیات فیبر نوری در کشور تاکنون بیش از ۸ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفتهاند.
استانهای قم، گلستان و خراسان شمالی جزو استانهایی است درصد بالایی از خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفتهاند. لازم به ذکر است که آغاز و عملیاتی شدن این فرآیند در برخی استانها از جمله سیستان و بلوچستان به صورت جدی کلید نخورده است.
مخابرات با بیش از ۴ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری بخش عمده کار را عهدهدار است. ایرانسل با احتساب اپراتورهای همراه، ایرانسل، شاتل در ردههای بعدی قرار دارد.
روحانینژاد اشاره کرد که در این سالها با وجود افزایش تعداد خانوار تحت پوشش فیبرنوری، میزان اتصال تغییر چندانی نداشته است. او تاکید کرد که موضوع اتصال جزو اولویتهای برنامه هفتم قرار دارد و اصلاح پروانهها و سیاستها عاملی است که در به نتیجه رسیدن جهش اتصال موثر است.
او گفت که طبق پیشبینیها به حداقل ۲ میلیون اتصال در ۱۴۰۴ یعنی پنج برابر وضعیت کنونی خواهیم رسید. او، نگهداری را یکی از دغدغههای اصلی شرکتهای اپراتور به ویژه شرکتهایی که تازه وار شبکهسازی شدهاند خواند.