skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

نسرین ابوئی نویسنده میهمان

ترندهای جدید تکنولوژی در سال آینده: ۲۵ جریان نوظهور فناوری در ۲۰۲۵

نسرین ابوئی
نویسنده میهمان

۱۱ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۱۶ دقیقه

ترندهای تکنولوژی جدید از موضوعات جذاب امروزی

ترندهای تکنولوژی جدید از موضوعات جذاب امروزی هستند. امروزه فناوری با سرعتی بالا در حال تکامل است. این سرعت بالا پیشرفت سریع‌تری را امکان‌پذیر می‌کند و موجب تسریع نرخ تغییر می‌شود. با این حال، این تنها ترندهای تکنولوژی و فناوری‌های نوظهور نیستند که در حال تحول هستند، بسیاری موارد دیگر نیز تغییر کرده‌اند. این تغییرات سریع متخصصان فناوری اطلاعات را متوجه می‌کند که نقش آن‌ها در دنیای بدون نیاز به تماس فیزیکی آینده، ثابت نخواهد ماند. در این میان یک متخصص فناوری اطلاعات در سال ۲۰۲۵ اگر نگوییم از روی میل و رغبت، ناچار است به طور مداوم در حال یادگیری، از یاد بردن آموخته‌های گذشته و یادگیری مجدد باشد.

روشن است که چنین مفهومی به معنای به‌روز ماندن در زمینه فناوری‌های نوظهور و ترندهای تکنولوژی جدید است. یعنی مدام در حال بررسی تغییرات احتمالی آینده باشید تا بدانید برای داشتن یک شغل امن و مناسب چه مهارت‌هایی را باید آموزش ببینید و حتی یاد بگیرید که چگونه به آنجا برسید. در این مطلب ۲۵ ترند برتر فناوری نوظهور که باید در سال ۲۰۲۵ بررسی کنید را آورده‌ایم.

25 مورد از ترندهای تکنولوژی جدید

موارد زیر 25 مورد از ترندهای تکنولوژی جدید هستند که در حال حاضر در مرحله ظهور یا توسعه قرار دارند:

۱. هوش مصنوعی مولد (Generative AI)

لیست ترندهای تکنولوژی جدید را با موضوع روز دنیا یعنی gen-AI شروع می‌کنیم. هوش مصنوعی مولد به عنوان یک روند کلیدی فناوری در سال ۲۰۲۵ تسلط می‌یابد و صنایع را از طریق توانایی در ایجاد محتوای بسیار پیچیده و شبیه انسان تغییر خواهد داد. این محتواها از متن و تصویر گرفته تا شبیه سازی‌های صوتی و پیچیده را شامل می‌شود. پیشرفت‌ها در مدل‌های هوش مصنوعی مولد، مانند GPT و سیستم‌های چندوجهی (multimodal systems)، اپلیکیشن‌های جدیدی را در زمینه تولید محتوا، خودکارسازی طراحی و تجربیات تعاملی ایجاد و هدایت می‌کنند.

این تکنولوژی نه‌تنها بهره‌وری را افزایش می‌دهد، بلکه انقلابی در نحوه رویکرد کسب‌وکارها به حل مشکلات، مشارکت مشتری و فرآیندهای خلاقانه ایجاد می‌کند. علاوه بر این ابزارها را در بخش‌های مختلف در دسترس‌تر و همه‌کاره‌تر در اختیار ما قرار می‌دهد. در سال ۲۰۲۵ ، سازمان‌ها به ادغام هوش مصنوعی مولد در جریان‌های کاری برای نوآوری سریع‌تر و ارائه خدمات شخصی‌سازی شده در مقیاس و حجم مورد نیاز ادامه خواهند داد.

هوش مصنوعی مولد از ترندهای تکنولوژی جدید
یکی از ترندهای تکنولوژی جدید هوش مصنوعی مولد است.

۲. محاسبات کوانتومی

کامپیوترهای کوانتومی از خواص مکانیک کوانتومی برای پردازش سریع‌تر اطلاعات نسبت به کامپیوترهای کلاسیک به منظور انجام کارهای خاص استفاده می‌کنند. امسال، ما شاهد استفاده از محاسبات کوانتومی در زمینه‌هایی مانند رمزنگاری هستیم. محاسبات کوانتومی به طور بالقوه می‌تواند کدهای امن مورد نظر را بشکند و در صنعت کشف داروها، با شبیه‌سازی دقیق ساختارهای مولکولی، فرآیند را تسریع می‌کند. این تکنولوژی هنوز در وضعیت نوپا قرار دارد. اما با حل مشکلات پیچیده‌ای که برای رایانه‌های سنتی قابل حل است، صنعت را متحول می‌کند.

۳. گسترش 5G

از ترندهای تکنولوژی جدید بعدی، باید به فناوری نوظهور 5G اشاره کنیم. نسل پنجم شبکه‌های تلفن همراه، 5G، سرعت سریع‌تر دانلود و آپلود داده‌ها، پوشش وسیع‌تر و اتصالات پایدارتر را نوید می‌دهد. گسترش 5G فناوری‌های دگرگون‌کننده‌ای مانند اینترنت اشیا (IoT)، واقعیت افزوده (augmented reality) و وسایل نقلیه خودمختار (autonomous vehicles) را با ارائه اتصال اینترنت لازم یعنی اتصال پرسرعت و با تأخیر کم تسهیل می‌کند. این تکنولوژی برای فعال کردن ارتباطات بدون درنگ و پردازش مقادیر زیادی از داده‌ها با حداقل تاخیر بسیار مهم است و در نتیجه از موج جدیدی از نوآوری‌های تکنولوژیک پشتیبانی می‌کند.

۴. واقعیت مجازی یا Virtual Reality (VR) 2.0

فناوری‌های واقعیت مجازی پیشرفته‌تر، تجربیات واقعی‌تر و طبیعی‌تری را ارائه می‌دهند. کاربرد VR با بهبود وضوح یا رزولوشن صفحه نمایش، ردیابی حرکت (motion tracking)، و عناصر تعاملی، به طور فزاینده‌ای در زمینه‌های بازی، آموزش و درمانی رایج می‌شود. سیستم‌های VR جدید هم با هدست‌های سبک‌تر و عمر باتری طولانی‌تر، کاربرپسندتر می‌شوند که می‌تواند منجر به پذیرش گسترده‌تر مصرف‌کننده و ادغام در زندگی روزمره شود.

۵. واقعیت افزوده یا Augmented Reality (AR)

واقعیت افزوده (AR) در سال ۲۰۲۵ به یکی از ترندهای تکنولوژی جدید تبدیل خواهد شد و البته بیشتر در اپلیکیشن‌های مصرف‌کننده و سازمانی ادغام می‌شود. تکنولوژی AR با تکامل سخت‌افزار، مانند عینک‌های AR پیشرفته و بهبود در دستگاه‌های تلفن همراه، تجربیات تعاملی و فراگیرتری را ارائه می‌دهد. این فناوری قرار است صنایعی مانند خرده‌‌فروشی، املاک و مستغلات و آموزش را با تقویت نحوه تجسم، یادگیری و تعامل کاربران با محیطشان متحول کند. راه‌حل‌های مبتنی بر واقعیت افزوده به کاربران این امکان را می‌دهند که اطلاعات دیجیتال را به‌طور یکپارچه در دنیای واقعی پوشش دهند و شکاف بین تجربیات فیزیکی و دیجیتالی را پر کنند.

واقعیت افزوده از ترندهای تکنولوژی جدید
واقعیت افزوده در سال ۲۰۲۵ به یکی از ترندهای تکنولوژی جدید تبدیل می‌شود.

۶. اینترنت اشیا (IoT) در شهرهای هوشمند

تکنولوژی اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند (smart cities) شامل ادغام حسگرها و دستگاه‌های مختلف است که داده‌ها را برای مدیریت کارآمد دارایی‌ها، منابع و خدمات جمع آوری‌می کند. این شامل نظارت بر ترافیک و حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ازدحام، استفاده از شبکه‌های هوشمند برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و پیاده‌سازی سیستم‌های متصل برای ایمنی عمومی و خدمات اضطراری است. با ادامه رشد شهرها، اینترنت اشیا به مدیریت پیچیدگی‌ها و بهبود شرایط زندگی ساکنان کمک می‌کند.

۷. بیوتکنولوژی در کشاورزی از ترندهای تکنولوژی جدید 

پیشرفت‌های بیوتکنولوژی با ایجاد امکان توسعه محصولات با ویژگی‌های بیش‌تر، مانند افزایش مقاومت در برابر آفات و بیماری‌ها، ویژگی‌های تغذیه‌ای بهتر و بازدهی بالاتر، کشاورزی را متحول می‌کند. تکنیک‌هایی مانند ویرایش ژنوم CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats) برای ایجاد محصولاتی استفاده می‌شود که می‌توانند در برابر تنش‌های محیطی مانند خشکسالی و شوری مقاومت کنند و بنابراین در سازگاری با تغییرات آب و هوایی و تامین مواد غذایی اهمیت زیادی دارند.

۸. وسایل نقلیه خودران (Autonomous Vehicles)

مورد بعدی از ترندهای تکنولوژی جدید، وسایل نقلیه خودران است که از هوش مصنوعی، حسگرها یا سنسورها و یادگیری ماشینی برای هدایت و حرکت بدون دخالت انسان استفاده می‌کنند. در حالی که خودروهای کاملاً خودران هنوز در حال توسعه هستند، پیشرفت قابل توجهی در ادغام سطوح خودرانی در حمل و نقل عمومی و لجستیک باربری وجود دارد که می‌تواند تصادفات را کم کند، مدیریت ترافیک را بهبود بخشد و انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد.

۹. تکنولوژی بلاک‌چین (Blockchain) فراتر از رمزارز (Crypto)

تکنولوژی بلاک‌چین که در ابتدا برای بیتکوین توسعه یافته بود، کاربردهای جدیدی فراتر از ارزهای دیجیتال پیدا می‌کند. صنایع به دلیل توانایی این تکنولوژی در ارائه شفافیت، افزایش امنیت و کاهش تقلب، از بلاک‌چین استفاده می‌کنند. موارد استفاده شامل ردیابی منشأ یا اصالت کالاها در زنجیره تامین، ارائه سیستم‌های رای‌گیری ضد دستکاری و مدیریت ایمن سوابق پزشکی است.

بلاکچین از ترندهای تکنولوژی جدید
بلاکچین از شناخته شده‌ترین ترندهای تکنولوژی جدید است.

۱۰. محاسبات لبه‌ای (Edge Computing)

محاسبات لبه‌ای شامل پردازش داده‌ها در نزدیکی منبع تولید داده‌ها به جای اتکا به مرکز داده‌های اصلی است. این امر به ویژه برای اپلیکیشن‌هایی که نیاز به پردازش بدون درنگ و تصمیم‌گیری بدون تأخیر دارند و محاسبات ابری می‌تواند مستلزم آن باشد، بسیار مهم است. این اپلیکیشن‌ها شامل وسایل نقلیه خودران، اینترنت اشیاء صنعتی و پردازش داده‌های محلی در مکان‌های راه دور است.

۱۱. پزشکی شخصی از ترندهای تکنولوژی جدید در حوزه سلامت

رویکرد پزشکی و درمان شخصی، از عوامل ژنتیکی، محیطی و شیوه زندگی برای تشخیص و درمان دقیق بیماری‌ها استفاده می‌کند. پیشرفت در ژنومیک و بیوتکنولوژی پزشکان را قادر می‌سازد تا درمان‌هایی را انتخاب کنند که اثربخشی را به حداکثر و عوارض جانبی را به حداقل می‌رساند. پزشکی شخصی به ویژه در انکولوژی یا تومورشناسی تحول زیادی داشته است، جایی که درمان‌های خاص می‌توانند جهش‌های ژنتیکی در سلول‌های سرطانی را مورد هدف قرار دهند و به نتایج بهتری برای بیمار منجر شوند.

۱۲. محاسبات نورومورفیک (Neuromorphic)

از دیگر ترندهای تکنولوژی جدید می‌توان به محاسبات نورومورفیک اشاره کرد. این محاسبات در واقع شامل طراحی تراشه‌های رایانه‌ای است که ساختارهای عصبی و روش‌های پردازش مغز انسان را تقلید می‌کند. این تراشه‌ها اطلاعات را به روش‌هایی پردازش می‌کنند که اساساً با رایانه‌های سنتی متفاوت است و منجر به مدیریت کارآمدتر وظایفی مانند تشخیص الگو (pattern recognition) و پردازش داده‌های حسی (sensory data) می‌شود. این فناوری می‌تواند بهره‌وری انرژی و توان محاسباتی قابل‌توجهی را بهبود بخشد، به‌ویژه در اپلیکیشن‌هایی که به یادگیری و سازگاری در زمان واقعی و بدون درنگ نیاز دارند.

ترندهای تکنولوژی جدید و محاسبات نورومورفیک
ترندهای تکنولوژی جدید در محاسبات نورومورفیک پیشرفت زیادی داشته است.

۱۳. فناوری‌های انرژی سبز

نوآوری‌ها در تکنولوژی‌های انرژی سبز بر افزایش کارایی و کاهش هزینه‌های منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی و بیوانرژی متمرکز است. پیشرفت‌ها شامل طرح‌های جدید سلول‌های فتوولتائیک (photovoltaic)، توربین‌های بادی که در سرعت باد کمتر کار می‌کنند و سوخت‌های زیستی از زیست توده غیرخوراکی (non-food biomass) است. این فناوری‌ها برای کاهش ردپای کربن جهانی و دستیابی به اهداف پایداری، حیاتی هستند.

۱۴. مانیتورهای بهداشتی پوشیدنی

دستگاه‌های پوشیدنی پیشرفته اکنون به طور مداوم معیارهای مختلف سلامت مانند ضربان قلب، فشار خون و حتی سطح قند خون را کنترل می‌کنند. این دستگاه‌ها به گوشی‌های هوشمند متصل می‌شوند و از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده می‌کنند. در نهایت به کاربران اطلاعاتی در مورد سلامتی خود و هشدارهای اولیه در مورد مشکلات احتمالی سلامتی ارائه می‌دهند. این روند صنعت را در جهت مراقبت‌های بهداشتی پیشگیرانه و بینش‌های بهداشتی شخصی هدایت کرده است.

۱۵. واقعیت توسعه یافته (XR) یا Extended Reality برای آموزش

واقعیت توسعه یافته (XR) شامل واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت ترکیبی (MR) یا mixed reality است که تجربیات آموزشی همه‌جانبه‌ای را ارائه می‌دهد. صنایعی مانند مراقبت‌های بهداشتی، هوانوردی و تولید از XR برای شبیه‌سازی‌های تمرینی بدون خطر و عملی استفاده می‌کنند که قادر به تکرار سناریوهای زندگی واقعی هستند. این فناوری نتایج یادگیری را بهبود می‌بخشد، تعامل را افزایش و هزینه‌های آموزشی را کاهش می‌دهد.

۱۶. تکنولوژی کنترل صوتی (Voice-Activated)

فناوری کنترل صوتی پیچیده‌تر شده است و دستگاه‌هایی را شامل می‌شود که اکنون می‌توانند گفتار طبیعی انسان را با دقت بیشتری درک و پردازش کنند. این فناوری به طور گسترده در بلندگوهای هوشمند، خودکارسازی یا اتوماسیون خانگی و ربات‌های خدمات مشتری استفاده می‌شود. دسترسی، راحتی و تعامل با تکنولوژی را از طریق دستورات هندزفری افزایش می‌دهد و به طور فزاینده‌ای در وسایل نقلیه و فضاهای عمومی ادغام می‌شود.

تکنولوژی فعال شده با صدا از پرکاربردترین ترندهای تکنولوؤی جدید
تکنولوژی فعال شده با صدا به عنوان یکی از ترندهای تکنولوژی جدید کاربردهای زیادی در زندگی ما دارد.

۱۷. گردشگری فضایی از جذاب‌ترین ترندهای تکنولوژی جدید

سفرهای فضایی تجاری با شرکت‌هایی مانند اسپیس ایکس (SpaceX) و بلو اوریجین (Blue Origin) پیشرفت‌های چشمگیری دارد. هدف این پیشرفت‌ها این است که سفرهای فضایی را برای افرادی به غیر از فضانوردان در دسترس قرار دهد. پیشنهادات فعلی از پروازهای کوتاه زیر مدار زمین که چند دقیقه بی‌وزنی را فراهم می‌کند تا برنامه‌هایی برای پروازهای مداری را شامل می‌شود. گردشگری فضایی مسیرهای جدیدی را برای ماجراجویی باز می‌کند و به فناوری و تحقیقات هوافضا کمک می‌کند.

۱۸. رسانه‌های مصنوعی

مورد بعدی از ترندهای تکنولوژی جدید، رسانه‌های مصنوعی است. این مفهوم به محتوایی اشاره دارد که به طور کامل توسط هوش مصنوعی تولید می‌شود، از جمله دیپ‌فیک (deepfake)، اینفلوئنسرهای مجازی و محتوای ویدیویی خودکار. این فناوری سوالات اخلاقی مهمی را مطرح می‌کند و امکانات سرگرمی، آموزشی و تولید رسانه‌ای گسترده‌ای را ارائه می‌دهد. بنابراین امکان ایجاد محتوایی را فراهم می‌کند که به طور فزاینده‌ای غیر قابل تشخیص از محتوای تولید شده توسط انسان است.

۱۹. رباتیک پیشرفته

فناوری رباتیک برای ایجاد ماشین‌هایی تکامل یافته است که می‌توانند وظایف پیچیده را به طور مستقل یا با حداقل نظارت انسانی انجام دهند. این ربات‌ها در بخش‌های مختلفی از جمله تولید یا هر جایی که به انجام وظایف دقیق نیاز دارد، کاربردی هستند. به عنوان مثال در صنعت مراقبت‌های بهداشتی به عنوان دستیار جراحی و در کارهای خانه‌ به عنوان کمک‌های شخصی استفاده می‌شوند. پیشرفت‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، ربات‌ها را حتی بیشتر توانمندتر و سازگارتر می‌کند.

۲۰. هوش مصنوعی در امنیت سایبری (Cybersecurity)

هوش مصنوعی با خودکارسازی فرآیندهای پیچیده با هدف شناسایی و پاسخ به تهدیدات، در افزایش امنیت سایبری حیاتی است. سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند مقادیر زیادی از داده‌ها را برای الگوهای غیرعادی تجزیه و تحلیل، تهدیدات بالقوه را پیش‌بینی و دفاع‌های بلادرنگ را پیاده‌سازی کنند. این روند در پرداختن به پیچیدگی و تعدد در حال افزایش حملات سایبری بسیار مهم است.

۲۱. دوقلوهای دیجیتال (Digital Twins)

دوقلوهای دیجیتال ماکت مجازی دستگاه‌های فیزیکی برای شبیه‌سازی، نظارت و نگهداری هستند. آنها به طور گسترده در تولید، خودروسازی و برنامه‌ریزی شهری به منظور بهینه‌سازی عملیات و پیش‌بینی مسائل بالقوه استفاده می‌شوند. دوقلوهای دیجیتال شرکت‌ها را قادر می‌سازند تا تأثیرات و تغییرات را در فضای مجازی آزمایش کنند و هزینه‌ها و زمان آزمایش در دنیای واقعی را کاهش دهند.

دوقلوهای دیجیتال یکی دیگر از ترندهای تکنولوژی جدید
دوقلوهای دیجیتال به عنوان یکی از ترندهای تکنولوژی جدید در در تولید، خودروسازی و برنامه‌ریزی شهری کاربرد دارند.

۲۲. فناوری پایدار (Sustainable Technology)

فناوری پایدار یک ترند اصلی از ترندهای تکنولوژی جدید محسوب می‌شود. زیرا سازمان‌ها به طور فزاینده‌ای نوآوری‌های سازگار با محیط زیست را برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و به حداقل رساندن اثرات زیست‌محیطی در اولویت قرار می‌دهند. این روند شامل توسعه و استفاده از فناوری‌هایی است که مصرف انرژی را کم می‌کند، انتشار کربن را کاهش می‌دهد و شیوه‌های اقتصاد دایره‌ای (circular economy) را ترویج می‌کند. اقتصاد دایره‌ای در مقابل اقتصاد خطی قرار دارد و شامل به اشتراک‌گذاری، اجاره، استفاده مجدد، تعمیر، نوسازی و بازیافت محصولات به منطور افزایش چرخه عمر آن‌ها، کاهش ضایعات و استفاده بهینه از منابع است. از مراکز داده که از انرژی تجدیدپذیر نیرو می‌گیرند و دستگاه‌های کارای انرژی گرفته تا راه‌حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی که استفاده از منابع را بهینه می‌کنند، فناوری پایدار نحوه عملکرد کسب‌وکارها را با تمرکز بر تعادل درازمدت اکولوژیکی بازتعریف می‌کند.

‌فشار برای فناوری پایدار با افزایش آگاهی مصرف‌کننده، دستورات نظارتی سختگیرانه‌تر و نیاز کسب و کارها برای نشان دادن مسئولیت اجتماعی شرکت‌ (corporate social responsibility) هدایت می‌شود. شرکت‌ها از پیشرفت‌های IoT، AI و بلاک‌چین برای افزایش پایداری در زنجیره‌های تامین، مدیریت زباله و شبکه‌های انرژی استفاده می‌کنند. در سال ۲۰۲۵ و پس از آن، پذیرش فناوری پایدار نشانگر تعهد زیست‌محیطی و یک مزیت رقابتی خواهد بود. زیرا سازمان‌هایی که این نوآوری‌ها را پذیرفته‌اند، خود را به عنوان رهبران آینده‌نگر در بازار معرفی می‌کنند که به طور فزاینده‌ای نسبت به تأثیرات زیست‌محیطی حساس هستند.

۲۳. پزشکی از راه دور (Telemedicine) از مفیدترین ترندهای تکنولوژی جدید

پزشکی از راه دور به بیماران اجازه می‌دهد تا از طریق پلتفرم‌های دیجیتال با پزشکان مشورت کنند. بنابراین نیاز به ویزیت فیزیکی را کاهش می‌دهد. ارائه مراقبت‌های پزشکی مداوم در زمان وجود شرایطی مانند همه‌گیری کووید ۱۹ حیاتی است. پزشکی از راه دور در حال گسترش است، خدمات بیشتری را شامل می‌شود و در حال تبدیل شدن به یک روش منظم ارائه مراقبت‌های بهداشتی است.

۲۴. فناوری نانو یا نانوتکنولوژی

نانوتکنولوژی شامل دستکاری ماده در سطوح اتمی و مولکولی، به منظور تقویت یا ایجاد مواد و دستگاه‌هایی با خواص جدید است. کاربردها بسیار گسترده هستند، از جمله سیستم‌های موثرتر دارورسانی، مواد پیشرفته برای عملکرد بهتر محصول و نوآوری در صنعت الکترونیک مانند چیپ‌ها یا تراشه‌های کوچک‌تر و قدرتمندتر.

۲۵. مدیریت اعتماد، ریسک و امنیت هوش مصنوعی AI TRiSM

مدیریت اعتماد، ریسک و امنیت هوش مصنوعی (AI TRiSM) یاAI Trust, Risk, and Security Management یک روند تحول‌آفرین است که بر اطمینان از استفاده قابل اعتماد و مسئولانه سیستم‌های هوش مصنوعی تمرکز دارد. این روند، نیاز روزافزون به شفافیت، کاهش ریسک و امنیت در برنامه‌های هوش مصنوعی را با تاکید بر اعتماد، ارزیابی دقیق ریسک و حفاظت از حریم خصوصی در طول چرخه عمر هوش مصنوعی برآورده می‌کند. AI TRiSM سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا ریسک‌های مرتبط با هوش مصنوعی را به‌طور مؤثر مدیریت کرده و در عین حال اعتماد را در میان ذی‌نفعانشان تقویت کنند. به علاوه شرکت‌ها می‌توانند با پیاده‌سازی چارچوب‌هایی که توضیح‌پذیری، تشخیص سوگیری و حکمرانی قوی را ترویج می‌کنند، مطابق با استانداردهای نظارتی به فعالیت خود ادامه دهند.

همان‌طور که سیستم‌های هوش مصنوعی در فرآیندهای تصمیم‌گیری حیاتی ادغام می‌شوند، AI TRiSM تضمین می‌کند که این سیستم‌ها اخلاقی، ایمن و شفاف باقی می‌مانند. این رویکرد اعتماد ذی‌نفعان را افزایش خواهد داد. قرار گرفتن در معرض خطر را کاهش می‌دهد و از پذیرش هوش مصنوعی پایدار که با انتظارات اجتماعی و الزامات قانونی همسو باشد، پشتیبانی می‌کند. در انجام این کار، AI TRiSM استاندارد جدیدی را برای به کارگیری هوش مصنوعی تعیین می‌کند که اعتماد، مسئولیت‌پذیری و ایمنی را در اولویت قرار می‌دهد.

۲۰ شغل برتر مطابق با ترندهای تکنولوژی جدید در سال ۲۰۲۵

  • متخصص هوش مصنوعی (AI Specialist): طراحی، برنامه‌نویسی و آموزش سیستم‌های هوش مصنوعی.
  • مهندس محاسبات کوانتومی (Quantum Computing Engineer): توسعه الگوریتم‌های کوانتومی و کار بر روی سخت‌افزار کوانتومی.
  • مسئول حریم خصوصی داده‌ها (Data Privacy Officer): اطمینان از پایبندی شرکت‌ها به قوانین حفظ حریم خصوصی و اجرای بهترین شیوه‌های آن.
  • مهندس شبکه 5G (5G Network Engineer): نصب، نگهداری و بهینه‌سازی شبکه‌های 5G.
  • توسعه‌دهنده واقعیت مجازی (Virtual Reality Developer): ایجاد محتوا و اپلیکیشن‌های VR همه‌جانبه برای صنایع مختلف.
  • طراح واقعیت افزوده (Augmented Reality Designer): طراحی تجربیات AR برای خرده‌فروشی، آموزش و سرگرمی.
  • معمار راه‌حل‌های اینترنت اشیا (IoT Solutions Architect): طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های جامع اینترنت اشیا برای شهرها و خانه‌های هوشمند.
  • زیست شناس ژنومیک (Genomics Biologist): انجام تحقیق و توسعه در زمینه ژنتیک برای ایجاد راه‌حل‌های پزشکی شخصی.
  • مهندس خودروی خودمختار (Autonomous Vehicle Engineer): توسعه نرم‌افزار و سیستم‌های مربوط به خودروهای خودران.
  • توسعه دهنده بلاک‌چین (Blockchain Developer): ساخت سیستم‌ها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز با استفاده از فناوری بلاک‌چین
  • تکنسین محاسبات لبه (Edge Computing Technician): مدیریت راه‌حل‌های فناوری اطلاعات در لبه شبکه (Network edge)، نزدیک به منابع داده‌ها.
  • مشاور مراقبت‌های بهداشتی شخصی (Personalized Healthcare Consultant): ارائه توصیه‌های بهداشتی بر اساس اطلاعات ژنتیکی شخصی.
  • مهندس سخت‌افزار نورومورفیک (Neuromorphic Hardware Engineer): طراحی چیپ‌ها یا تراشه‌هایی که ساختار عصبی مغز انسان را تقلید می‌کند.
  • تکنسین انرژی‌های تجدیدپذیر (Renewable Energy Technician): متخصص در نصب و نگهداری پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی و سایر منابع انرژی تجدیدپذیر.
  • طراح فناوری پوشیدنی (Wearable Technology Designer): ایجاد دستگاه‌هایی که بر سلامت نظارت دارند و بازخورد در زمان واقعی یا بدون درنگ ارائه می‌دهند.
  • آموزش‌دهنده XR (XR Trainer): توسعه و تسهیل برنامه‌های آموزشی با استفاده از فناوری‌های واقعیت توسعه یافته (extended reality).
  • طراح تعامل صوتی (Voice Interaction Designer): ایجاد رابط‌های کاربری و تجربیات مشتری برای سیستم‌های فعال با صدا.
  • خلبان فضایی تجاری (Commercial Space Pilot): خلبانی وسایل نقلیه مربوط به گردشگری فضایی و ماموریت‌های حمل و نقل.
  • تولیدکننده محتوای رسانه مصنوعی (Synthetic Media Producer): تولید محتوا توسط هوش مصنوعی برای رسانه و سرگرمی.
  • مهندس رباتیک پیشرفته (Advanced Robotics Engineer): طراحی ربات برای تولید، مراقبت‌های بهداشتی و کمک‌های شخصی.

راه‌حل موفقیت در سال ۲۰۲۵

اگرچه فناوری‌ها در اطراف ما در حال ظهور و تکامل هستند، این 25 مورد از ترندهای تکنولوژی جدید پتانسیل شغلی امیدوارکننده‌ای را در حال حاضر و برای آینده قابل پیش‌بینی ارائه می‌دهند. پذیرش این روندها و تغییرات فناوری و هم‌چنین ایجاد مهارت‌های مرتبط، کلیدی برای موفقیت در بازار کار آینده و مشارکت فعال در دنیای فناوری‌محور خواهد بود.

منبع: simplilearn

https://pvst.ir/jno

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو