زمان عرضه اولیه دیجیکالا وابسته به تصمیم مدیران است
«گروه تجارت الکترونیک دیجیکالا» با در اختیار داشتن ۱۰ شرکت زیرمجموعه در شرایطی در بورس…
۲۴ دی ۱۴۰۳
۱۲ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
اپل برای دوازدهمین سال متوالی به عنوان ارزشمندترین برند جهان شناخته شده اما کاهش جزئی ارزش آن به زیر ۵۰۰ میلیارد دلار توجهها را جلب کرده است.
به گزارش پیوست، برای دوازدهمین سال متوالی، اپل به عنوان ارزشمندترین برند جهان شناخته شده است، هرچند ارزش آن طبق آخرین رتبهبندی سالانه شرکت مشاوره مدیریت «Interbrand» به زیر ۵۰۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.
در این میان، سایر برندهای برتر همچون مایکروسافت و گوگل با افزایش قابلتوجه ارزش خود، در رتبهبندی سالانه Interbrand جایگاههای قدرتمندی را به دست آورده اند. با این حال، اپل همچنان فاصله قابل توجهی با سایر برندهای برتر دارد که اکثر آنها نیز رشد ارزش برند خود را تجربه کردهاند.
در سال جاری میلادی، بهجز دو برند، تمامی ۱۰ برند برتر افزایش سالانهای در ارزش برند خود داشتهاند. اپل و مرسدس بنز تنها برندهایی بودند که با کاهش ارزش مواجه شدند که البته گفتنی است هر دو برند کاهشی جزئی داشتهاند.
چهار برند از ده برند برتر، افزایش ارزش دو رقمی را تجربه کردهاند، در حالی که سال گذشته تنها دو برند این رشد را به ثبت رسانده بودند.
اپل (که در رتبهبندی BrandZ نیز در صدر قرار دارد) با ارزش ۴۸۸.۹ میلیارد دلار، کاهش ۳ درصدی نسبت به ارزش بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار سال گذشته را تجربه کرده است.
پس از آن، مایکروسافت قرار دارد که پس از رشد ۱۴ درصدی سال گذشته، امسال نیز ۱۱ درصد رشد کرده و به ۳۵۲.۵ میلیارد دلار رسیده است.
این برند فناوری در دو سال گذشته سریعترین افزایش ارزش را در بین ده برند برتر داشت، اما امسال چند برند دیگر رشد کمی سریعتر داشتند.
با این حال، مایکروسافت با رشد پایدار خود توانسته فاصله خود را با آمازون، برند سوم جدول بالا، که ارزش آن ۸ درصد رشد داشته و به ۲۹۸.۱ میلیارد دلار رسیده، افزایش دهد.
گوگل که در رتبه بعدی قرار دارد، با افزایش ۱۲ درصدی به رشد بیش از ۲۹۰ میلیارد دلاری دست یافته و فاصله خود را با آمازون کمتر کرده است.
در سال ۲۰۲۰، ارزش برند آمازون بیش از ۳۵ میلیارد دلار بیشتر از گوگل بود؛ این تفاوت اکنون به کمتر از ۷ میلیارد دلار کاهش یافته است.
بعد از گوگل، اختلاف قابل توجهی تا رتبه پنجم، که همچنان متعلق به سامسونگ است، دیده میشود. این برند با ۱۰ درصد رشد به ارزش ۱۰۰.۸ میلیارد دلار رسیده است.
شایان ذکر است که هر پنج برند برتر جدول بالا، فعال در حوزه فناوری هستند، در حالی که سایر برندهای حاضر در ده برند برتر از سه صنعت مختلف میآیند.
صنعت خودروسازی پس از فناوری، بیشترین نماینده را در ده برند برتر دارد، شرکت تویوتا در رتبه ششم قرار گرفته و با سریعترین رشد در بین ده برند برتر (+۱۳ درصد) به ارزش ۷۲.۸ میلیارد دلار رسیده است، مرسدس بنز یک رتبه کاهش داشته و به رتبه هشتم رسیده است (-۴ درصد) و به ۵۸.۹ میلیارد دلار دست یافته و بامو که همچنان در رتبه دهم جای گرفته است با +۲ درصد رشد به ۵۲ میلیارد دلار رسیده است.
تنها برندی که از ده برند برتر سال گذشته از این فهرست خارج شده، نایکی است که با ۵ درصد کاهش به ۴۵.۴ میلیارد دلار رسیده است. این امر فضا را برای مکدونالد فراهم کرد که با ۴ درصد افزایش به ۵۳ میلیارد دلار به رتبه نهم جدول صعود کند.
به طور کلی، این گزارش اشاره میکند که با اینکه ارزش تجمعی ۱۰۰ برند ارزشمند جهان از زمان اولین رتبهبندی Interbrand طی ۲۵ سال گذشته ۳.۳ برابر رشد کرده است، «تمرکز بیشتر بر کارایی عملیاتی و تاکتیکهای عملکردی کوتاهمدت به جای پتانسیل برند میانمدت و بلندمدت، باعث شده برندهای ارزشمند جهان ۳.۵ تریلیون دلار ارزش تجمعی برند خود را از دست بدهند.
این به معنای حدود ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد از دست رفته در ۱۲ ماه گذشته است. این تمرکز بر بازاریابی عملکردی به جای ایجاد برند، در چندین نظرسنجی اخیر نیز مشاهده شده است.
از بین برندهایی که بیشترین رشد ارزش را در سال گذشته داشتهاند، فراری (رتبه ۶۲) با ۲۱ درصد افزایش به ۱۳.۱ میلیارد دلار دست یافته و بالاترین رتبه را کسب کرده است.
پس از آن یوتیوب (رتبه ۲۴) با رشد ۱۶ درصدی به ۳۰.۱ میلیارد دلار رسیده است. سه برند (هرمس، کیا و اینستاگرام) هرکدام افزایش ارزش برند ۱۵ درصدی را تجربه کردهاند.
برندهایی که بیشترین کاهش ارزش برند را امسال تجربه کردهاند عبارتند از: اینتل (رتبه ۳۷) با ۳۰ درصد کاهش به ۱۹.۷ میلیارد دلار رسیده است، دیزنی (رتبه ۱۶) با ۱۱ درصد کاهش به ۴۲.۸ میلیارد دلار دست یافته، 3M (رتبه ۷۹) با ۱۰ درصد کاهش به ۸.۹ میلیارد دلار و تسلا (رتبه ۱۲) با ۹ درصد کاهش به ۴۵.۵ میلیارد دلار رسیده است.
فیسبوک (رتبه ۲۱) پس از کاهش حدود یکسوم ارزش برند خود طی ۵ سال گذشته، در سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته و به ۳۴.۹ میلیارد دلار رسیده است.
در نهایت، چهار برند جدید به فهرست ۱۰۰ برند برتر امسال پیوستهاند. انویدیا در رتبه ۳۶ (۲۰ میلیارد دلار)، پاندورا (رتبه ۹۱)، رنج روور (رتبه ۹۶)، و جردن (رتبه ۹۹) در انتهای این رتبهبندی قرار گرفتهاند. برندهای اوبر (رتبه ۷۸) و الجی (رتبه ۹۷) نیز مجدداً به این فهرست بازگشتهاند.
سرانجام، تحلیلها نشان میدهد که برندهایی مانند Booking.com، Dell، Delta، Snapchat، PlayStation و Xbox در آستانه ورود به فهرست ۱۰۰ برند برتر هستند.
فهرست کامل ۱۰۰ برند برتر، همراه با دادهها و نکات دیگر، از اینجا قابل دانلود است.