رادار نمایش حملات DDoS به زیرساخت ارتباطی کشور منتشر شد
شرکت ارتباطات زیرساخت برای نمایش لحظهای حملات DDoS به زیرساخت ارتباطی کشور یک رادار آنلاین…
۲۰ آذر ۱۴۰۳
۲۱ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مدیران ارشد شرکتهای زیرساختی و فناورانه ایران، زیرساختهای دیجیتالی کشور را مستهلک و رو به انقضا میدانند و معتقدند این موضوع به زودی تبدیل به بحرانی جدی خواهد شد. به باور آنها زیرساختهای هر کشور نمادی از اقتصاد آن کشور است و جیغ بنفش وضعیت مستهلک زیرساختهای دیجیتال در ایران به صدا درآمده است.
به گزارش پیوست،شهراد یوسفیزاده مدیرعامل آسیاتک در اولین رویداد زیرساخت دیجیتال در پنل «زیرساخت ارتباطات، نیازهای اقتصاد دیجیتال و داشتههای ما» گفت: در حوزه زیرساخت دیجیتال اگر دنیایی از تجهیزات سختافزاری و نرمافزار در اختیار داشته باشیم، اما نیروی انسانی ماهر نداشته باشیم، به مشکل برمیخوریم در صورتی که همه این مولفهها را داشته باشیم و زیرساخت آماده نباشد هم راهی از پیش نبردهایم.
وحید شاهمنصوری، رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول هم با توجه به پر بودن ظرفیت شبکه اپراتورها گفت اگر فیلترینگ را بردارند، تجربه مشتری بدتر میشود. او برای برونرفت از این وضعیت، پیشنهاد کرد تعرفهای که برای شبکههای اجتماعی پرکاربرد خارجی دریافت میشود، تا ۱۰ برابر نرخ پهنای باند معمولی باشد.
حسین ریاضی، بنیانگذار شرکت صنایع ارتباطی پایا هم گفت: در تمام عرصههای فناوری به خصوص فناوریهای نوین، توجه اصلی به ترمینالهاست، برای مثال در شبکه موبایل سالانه ۴ میلیارد دلار هزینه واردات گوشی موبایل میشود. این در حالی است که توجهی به بخش زیرساخت نمیشود. در صورتی که بهترین گوشیهای جهان هم بدون زیرساختهای اینترنت و زیرساختهای ارتباطی هیچ فایدهای ندارد.
محمدحسین کاشی، عضو هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت هم عنوان کرد سرمایهگذاری در حوزه ارتباطات با نرخ تعرفه فعلی توجیه اقتصادی ندارد و تعرفهها باید افزایش پیدا کنند.
مازیار نوربخش، رئیس هیئتمدیره هوگر هم در دیگر پنل رویداد زیرساخت دیجیتال با عنوان «از تولید تا تامین همه مسیرهای یک صنعت» گفت: اگر بخواهیم زیرساخت دیجیتال توسعه پیدا کند باید به موضوع رفع تحریمها بپردازیم. متاسفانه سرمایهگذاری و ارز برای هزینههایی مثل فیلترینگ استفاده میشود و از طرفی تامین ارز برای زیرساختها تامین نمیشود و تجهیزات کافی در اختیار قرار نمیگیرد.
احمدعلی خطیبزاده، معاون بازرگانی و بینالمللی فناپتک هم درباره راهکار این مشکلات گفت: برای عبور از مشکلات فعلی و رسیدن به محصولات اقتصاد دیجیتال به دانش فنی احتیاج است که گره کار را باز کند و تحقق این امر تنها با حضور در مراکز دانش دنیا رخ میدهد.
رضا بیات ترک، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی هم در این باره توضیح داد: اولویتها برای تخصیص ارز تنها در بانک مرکزی تعیین نمیشود و اقتصاد دیجیتال یکی از اولویتهای بانک مرکزی و سایر بخشهای حاکمیت است و عقیده بانک مرکزی هم این است که باید گشایشهایی در این زمینه صورت گیرد.
محمدمهدی بشیرنژاد، معاون بازرگانی فالنیک هم در پنلی با عنوان چالشهای کسبوکارهای ایرانی حوزه زیرساخت، گفت: زیرساخت کشور رو به فرسودگی است و نیاز به رسیدگی دارد و سیاستهای دوگانه عامل این بحران بوده است. روند واردات رو به کاهش است و کالای جدید وارد نمیشود.استانداردهای مناسبی تعریف نمیشود و از این رو زیرساختهای کشور به سمت فرسودگی رفته است.
اشکان امیرزاده ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آداک فنآوری مانیا هم به ذهنیت اشتباه دولت اشاره کرد و گفت: دولت فکر میکند کسبوکارهای این حوزه که به دنبال ثبت سفارشند، صرفاً به دنبال کسب سود هستند و فعالیتهای ما را زیرساختی نگاه نمیکند.
فرشید گلزاده کرمانی، عضو هیئتمدیره صنایع مادیران هم به موضوع هوش مصنوعی و تأثیر آن در آینده صنعت اشاره کرد و توضیح داد که کسبوکارهای حوزه نرمافزار و زیرساخت دیجیتال باید با مشارکت یکدیگر اقدام به ارائه راهکارهای کامل کنند. به باور گلزاده ایجاد تغییر پارادایم در سیاستگذاریها، نیازمند یک اتحاد استراتژیک میان فعالان این حوزه است.
حسین اسلامی، مدیرعامل رمیس هم توضیح داد: جایگاه زیرساخت دیجیتال در حاکمیت و دولت، بخش خصوصی و مردم نامفهوم است. برای کسبوکارهای زیرساخت دیجیتال سقف گذاشتهاند، میخواهند تامینکننده و تولیدکننده را مقابل هم قرار دهند و رقابت را بیمعنا کنند.از سوی دیگر در حوزه زیرساخت دیجیتال در رفتارهای صنفی ضعف داریم و نتوانستهایم صدای خود را به تصمیمگیرندگان برسانیم.اما به زودی جیغ بنفش فرسودگی زیرساختهای دیجیتال شنیده خواهد شد و این امر نیاز به توجه دقیقتری دارد.
بهزاد صفری، معاون فناوری اطلاعات بانک سپه در پنلی با عنوان «نیازسنجی سختافزاری در اکوسیستم مالی و بانکی» گفت: باید در رگولاتوری کسی پیدا شود و حوزه زیرساخت دیجیتال بانکها را بازطراحی کند و بگوید لازم نیست هر بانکی برای خود دیتاسنتر داشته باشد. یک دیتاسنتر مرکزی شکل بگیرد و بانکها از خدمات آن استفاده کنند.
محمدرضا جمالی، مدیرعامل نبضافزار هم در این پنل گفت: زیرساخت دیجیتال کشور در بسیاری از نقاط ضعیف است و یکی از حسرتهای ما کلود است چون کلاود است که میتواند سطح بالایی از امنیت را برای ما فراهم کند.
رسول لطفی، معاون فناوری اطلاعات بانک مسکن هم گفت زیرساختمان هم شبیه اقتصادمان شده و شرایط مساعد نیست. او ادامه داد: هر چه اقتصاد پیشرفتهتر باشد، زیرساخت پردازشی پیشرفتهتری هم نیاز است. تفکر سنتی و اقتصاد سنتی باعث شده که زیرساخت پیشرفت چندانی نداشته باشیم.