نئوبانک KAST میخواهد امکان استفاده از رمزارزهای پایدار را در سیستم پرداخت سنتی فراهم کند
فینتک KAST با حمایت دو شرکت سرمایهگذاری هندی و چینی که در کنار هم ۱۰…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۲۱ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ آبان ۱۴۰۳
شتاب ایران به میر روسیه متصل شد و مسافران ایرانی از این پس میتوانند با کارتهای بانکی خود از خودپردازهای روسیه اسکناس روبل دریافت کنند.
به گزارش پیوست، امروز (۲۱آبانماه) محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از اتصال شبکه شتاب به شبکه میر روسیه گفت: پروژهای که امروز شاهد افتتاح آن هستیم با هدف ایجاد یکپارچگی در شبکههای پرداخت و تسهیل تراکنشهای مالی میان شهروندان دو کشور انجام شد. با اتصال شبکههای پرداخت ملی دو کشور، مرزهای پرداختهای الکترونیکی از میان برداشته شد.
رئیس کل بانک مرکزی درباره فاز اول طرح اتصال شتاب به میر گفت: این طرح در انتهای شهریور ماه به بهرهبرداری رسید و امروز رونمایی میشود. در این طرح امکان استفاده از کارتهای بانکی کشور ایران و عضو شبکه شتاب در دستگاههای خودپرداز کشور روسیه را برای گردشگران فراهم میکند.
فرزین درباره شکل کارکرد این طرح در خودپردازهای بانکی روسیه عنوان کرد: هم اکنون گردشگران ایرانی میتوانند به راحتی با استفاده از موجودی ریالی کارتهای شتابی خود اسکناس روبل از دستگاههای خودپرداز روسیه دریافت کنند. در حال حاضر ارز مسافری به میزان مشخص شده در مقررات ارزی بانک مرکزی از طریق این بستر عرضه میشود و در آینده سایر سرفصلهای ارز خدماتی برای کشور روسیه نیز در این بستر عرضه خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی درباره نقش بانکهای ایرانی در طرح اتصال شتاب به میر گفت: تا امروز چهار بانک ایران پیادهسازی تغییرات لازم را به طور کامل انجام داده و قابلیت بهرهبرداری برای دارندگان کارتهای این بانکها علمیاتی شده است. همچنین در چهار بانک دیگر ایرانی نیز آزمون داخلی توسعه سیستم انجام و با موفقیت به پایان رسیده و سایر بانکهای کشور نیز به تدریج با اعمال تغییرات لازم به این پروژه اضافه خواهند شد.
فرزین درباره شکل به کارگیری NFC در این طرح عنوان کرد: همچنین دستگاههای خودپرداز مجهز به پشتیبانی از فناوری NFC در کشور روسیه امکان پذیرندگی برای کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب ایران را دارند.
نوش آفرین مومن واقفی معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی درباره مرحله نخست اجرای طرح اتصال شتاب به میر گفت: در حال حاضر، از فاز اول این پروژه بهرهبرداری شده و گردشگران ایرانی میتوانند در روسیه از خودپردازها وجه دریافت کنند و در فاز بعدی گردشگران روسی میتوانند از پایانههای فروشگاهی ایران استفاده کنند. شرکت ملی انفورماتیک و شرکتی روسی در این زمینه همکاری کردهاند. همچنین بانک صادرات و بانک «VTB» روسیه نیز در این طرح به عنوان کارگزار حضور دارند. در حال حاضر بانکهای ملت، رفاه، صادرات، پاسارگاد، سپه و چند بانک دیگر به میرشتاب متصل هستند.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی تاکید کرد: در طرح کهربا برای صرفهجویی در هزینهها، استفاده از موبایل را انتخاب کردهایم و تا پایان سال با موبایل و از طریق NFC افراد میتوانند عملیات پرداخت را انجام دهند. در پروژه میرشتاب از طرح کهربا استفاده شده است.
محسن کریمی معاون بینالملل بانک مرکزی درباره چالشهای طرح اتصال شتاب به کهربا گفت: این طرح که سه سال قبل مطرح شد، تقریبا دور از دسترس به نظر میرسید، اما با تلاشهای بانک مرکزی و سفیر ایران در روسیه این طرح اجرایی شد. یکی از چالشهای ما اختلافی بود که در سطح فناوری در شبکه شتاب ایران با سطح فناوری در شبکه بانکی روز دنیا وجود داشت. این اختلاف با تلاشهایی که انجام شد تا حدود زیادی برطرف شده است.