دور دوم انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی باز هم به حد نصاب نرسید
دور دوم انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی که ۲۰ آبان برگزار شده بود، باز…
۲۳ آبان ۱۴۰۳
۲۰ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در نهمین دوره سرآمدان علمی وضعیت مرجعیت علمی ایران را تقریبا زرد اعلام کرد و مقصر این مسئله را دیدگاههایی دانست که تعدد مقالات علمی در کشور را غیر مفید برشمردهاند.
به گزارش پیوست، نهمین دوره سرآمدان علمی با هدف دستیابی به مرجعیت علمی و افزایش کیفیت علمی در کشور و کمک به پیشرفت پژوهشهای پژوهشگران شاخص برگزار شد.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در این مراسم وضعیت مرجعیت علمی کشور را زرد دانست و گفت: باید عارضهیابی کنیم که چرا این اتفاق افتاده است و زنگ خطر وضعیت مرجعیت علمی کشور به صدا درآمده است.
او در این باره گفت: مقصر دانشگاهها نیستند و احتمالا مقصر دولت و دیدگاههایی است که همیشه به تعدد مقالات علمی نقد داشته و در واقع آنها منجر به این وضعیت شدهاند.
افشین ادامه داد: وقتی رهبری از مرجعیت علمی صحبت میکنند همین نقاط باید مورد توجه قرار گیرد. علم پیشرو میخواهیم و باید به دانشگاهها بیشتر توجه کنیم و محل آن نیز بنیاد علم ایران است.
افشین توضیح داد: مزیت بنیاد علم این است که سایت آن کاملا شفاف است و مشخص است هر دانشگاهی چند طرح اپلای کرده و چندتا پذیرش شده است.
طبق گفته افشین حمایت معاونت از پایاننامهها در حوزه هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، کوانتوم، پلاسما و امنیت سایبری تقریبا دوبرابر است.
او در این باره گفت: در حمایت از سرآمدان علمی بیشتر از پژوهشگران پسادکترا حمایت میکنیم. قطعا حمایت از گرنتهای تحقیقاتی را معاونت در دستور کار دارد. امیدوارم سال آینده در این برنامه ۵۷ سرآمد علمی حداقل به عدد ۱۰۰ برسد و هر ساله با افزایش سرآمدان در کشور مواجه باشیم.
سرآمدان علمی به پژوهشگران و اساتید دانشگاهی گفته میشود که در زمینههای علمی و تحقیقاتی فعالیتهای برجسته و تأثیرگذار دارند و در پیشبرد دانش و فناوری نقش قابل توجهی ایفا میکنند.
علی محمد سلطانی رئیس بنیاد علم ایران هم با ارائه گزارشی از ۸ دوره گذشته این برنامه گفت: از سال ۱۳۹۴ تا امسال از بیش از ۳۰۰ سرآمد علمی از کل کشور تجلیل و قدردانی شده است.این افراد اصولا در رشتههای مختلف علوم، از جمله علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم پزشکی، علوم انسانی و اجتماعی و سایر حوزهها فعالیت دارند.
او همچنین توضیح داد: هدف از برنامههای حمایت از سرآمدان علمی، افزایش کیفیت و کمیت تولیدات علمی، رشد نوآوری و فناوری، و ایجاد بستری برای انتقال دانش و تجربیات به نسلهای بعدی است و برگزیدگان این برنامه سالانه از بین پژوهشگران دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات علمی و پژوهشی کشور بر مبنای آییننامه انتخاب و حمایت از سرآمدان علمی ایران انتخاب میشوند.
در ادامه مراسم از ۵۷ برگزیده این برنامه تقدیر شد.