دبیر شورای عالی فضای مجازی: درباره فیلترینگ رایگیری نشده است
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت که در موضوع فیلترینگ برخلاف مطالبی که در رسانهها…
۲۵ آذر ۱۴۰۳
۹ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بلاکچین، ویدیومپینگ، موشنگرافیک، اسکن لیزر، فتوگرامتری و به طور کل مستندنگاریهای سه بعدی بخشی از راهکارهایی هستند که میتوانند مشکلات میراث فرهنگی در ایران را حل کرده و به شناختهتر شدن میراث باستانی ایران و نگهداشت آنها کمک کنند.
به گزارش پیوست محمد یاری مدیر بخش میراث دیجیتال سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی در پاسخ به پیوست در رابطه با آثار دیجیتال راه یافته به این جشنواره و متداولترین فناوریهای استفاده شده در این آثار گفت: ویدیو مپینگ، اسکن نوری و اسکن لیزری به عنوان تکنیکهای مستندنگاری سه بعدی به روزترین فناوریهای این حوزه در جهان هستند که در این آثار استفاده شدهاند.
او در این باره توضیح داد: بخش میراث دیجیتال به سه بخش اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، سکوهای دیجیتال و هنرهای دیجیتال تقسیم شده است. در بخش اقتصاد دیجیتال و فروش صنایع دستی از فناوری بلاکچین هم استفاده شده است.
او ادامه داد: امسال استقبال بسیار خوبی از بخش میراث دیجیتال شده و بالغ بر ۷۵ اثر از ۱۷ استان به جشنواره ارسال شده است و ما آثاری از طیف موضوعات و تکنیکهای مختلف بخش میراث دیجیتال را در اختیار داریم. شرکتکنندگان در جشنواره با استفاده از ویدیومپینگ، موشنگرافیک، اسکن لیزر، فتوگرامتری و فناوریهای اینچنینی تلاش کرده بودند تا جاذبههای گردشگری را جذابتر کنند.
یاری هچنین فناوریها و میراث دیجیتلل را راهکار حل مشکلات میراث فرهنگی در ایران دانست که میتوانند به شناختهتر شدن میراث باستانی ایران و نگهداشت آنها کمک کنند.
یاری همچنین خبر از راهاندازی و برگزاری رویدادی با عنوان سکوی امید با هدف جذب سرمایه برای جوانان صاحب ایده در این جشنواره داد و گفت: سکوی امید در دو بخش میراث دیجیتال و بخش ایدهها و تجربهها فعالیت میکند و هدف از برگزاری این رویداد این است که بتوانیم افرادی را که ایدههای مناسبی برای تولید و رشد آثار و محصولات نو و فناورانه داشتهاند را در معرض دید سرمایهگذارها قرار دهیم و ایدههایی که قابلیت اجرا دارند، بتوانند از این طریق جذب سرمایه کنند.
علیرضا تابش دبیر سومین جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی هم در نشست خبری این رویداو به اهمیت باز آفرینی هنرجمعی در ایران اشاره کرد و میراث فرهنگی را گنجینه و نقطه مشترک تمام مردم ایران دانست. او یکی از اهدف مهم این جشنواره را معرفی آثار هنرمندان و زنده نگهداشتن هویت تاریخی کشور و معرفی آن به نسلهای جدیدتر برشمرد و توضیح داد: امسال شاهد رشد بیشتری در بخشهای مختلف جشنواره بودهایم.از تیرماه که فراخوان دادیم. ۳۵۸۹ اثر از سراسر کشور دریافت کردیم که با احتساب جایزه شیراز ۴۴۵۷ اثر در ۱۴ بخش دریافت کردهایم.
تابش همچنین توجه هنرمندان به روایتگری خلاقانه در حوزههای مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را از مهمترین تاثیرات این جشنواره دانست و افزود: به بهانه برگزاری این دوره از جشنواره در شیراز، هشت فیلم مستند کوتاه با هدف معرفی هنرمندان صنایعدستی استان فارس و به سفارش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس هم تهیه و تولید شده است.
سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی با شعار «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» ۱۵ تا ۱۸ آبانماه، از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به میزبانی استانداری فارس، در شیراز برگزار میشود.
این جشنواره سال اول در یزد و پس از آن در قزوین و امسال در شیراز برگزار خواهد شد.