skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شاپرک: تعداد تراکنش‌ها در شهریور کاهش یافت

۲۵ مهر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

طبق آمار عملکردی شاپرک، شهریور ماه ۱۴۰۳ بیشتر از ۴ میلیون و ۴۸۷ هزار تراکنش با ارزش ۱۳ هزار میلیارد ریال در شبکه الکترونیک پرداخت کارت، پردازش شده که نسبت به مرداد ماه کاهش ۰.۲۳ درصدی در تعداد و ۴.۷۲ درصدی در ارزش ریالی افزایش داشته است.

به گزارش پیوست،‌ تراکنش های شهریور ۱۴۰۳ به نسبت ماه مشابه سال ۱۴۰۲ از نظر تعدادی ۷.۰۰ و از نظر ریالی ۳۹.۵۰ درصد رشد یافته است.

مقایسه آمار ماهانه تراکنش‌های شاپرک
مقایسه آمار ماهانه تراکنش‌های شاپرک

بیشترین میزان افزایش و کاهش مبلغ تراکنش نسبت به ماه گذشته به ترتیب در ماه‌های اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳ رخ داده است. با توجه به این نمودار بیشترین میزان افزایش و کاهش تعداد تراکنش نسبت به ماه گذشته به ترتیب در ماه‌های اردیبهشت و فروردین ۱۴۰۳ رخ داده است.

مقایسه میزان رشد مبلغ تراکنش‌ها (همت) در ۱۲ ماه منتهی به شهریور ۱۴۰۳
مقایسه میزان رشد مبلغ تراکنش‌ها (همت) در ۱۲ ماه منتهی به شهریور ۱۴۰۳

بر اساس این گزارش ارزش اسمی تراکنش‌های شهریور ۱۴۰۳ نسبت به ماه گذشته با رشد ۴.۷۲ درصدی همراه بوده و این در حالی است که ارزش حقیقی تراکنش‌ها رشد ۲.۹۴ درصدی را تجربه کرده است. ارزش حقیقی تراکنش‌ها در واقع ارزش تراکنش‌های شاپرکی بدون در نظر گرفتن اثر تورم است.

مقایسه رشد اسمی و حقیقی ارزش ماهانه تراکنش‌های شبکه شاپرک
مقایسه رشد اسمی و حقیقی ارزش ماهانه تراکنش‌های شبکه شاپرک

بر اساس گزارش شاپرک، تعداد ابزارهای شاپرکی نسبت به مرداد ماه رشد ۰.۳۷ درصدی را تجربه کرده‌اند که به نظر می‌رسد سبب این تغییر، افزایش ۰.۱۶ درصدی تعداد ابزار کارتخوان فروشگاهی است. ابزارهای پذیرش اینترنتی در شهریور ۱۴۰۳ نسبت به مرداد ۱۴۰۳ ماه رشد ۲.۰۷ درصدی را تجربه کرده‌اند.

 مقایسه تعداد هر یک از ابزار های پذیرش فعال سیستمی در شهریور ۱۴۰۳  نسبت به ماه گذشته 
مقایسه تعداد هر یک از ابزار های پذیرش فعال سیستمی در شهریور ۱۴۰۳  نسبت به ماه گذشته

سهم تراکنش‌های هر یک از ابزارهای پذیرش نیز شاخص دیگری است؛ همانطور که مشخص است کارتخوان فروشگاهی با سهم ۹۱.۶۴ درصدی، بیشترین تعداد تراکنش را در بین سایر ابزارهای پذیرش داشته است و ابزار پذیرش اینترنتی و ابزار پذیرش موبایلی به ترتیب در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

بیشترین سهم بازار تراکنش‌های شاپرکی در اختیار ابزار کارتخوان فروشگاهی است؛ این در حالی است که عواملی مانند وجود محدودیت انجام تراکنش بر روی ابزار پذیرش موبایلی، تعداد بالای ابزار کارتخوان فروشگاهی، فراگیر بودن این ابزار، نبود نیاز این ابزار به تجهیزات مکمل دیگر نظیر کامپیوتر یا گوشی موبایل و عواملی از این دست را می‌توان از جمله عوامل تاثیرگذار بر تعداد تراکنش‌های ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی دانست.

نسبت به ماه گذشته، سهم تعدادی خدمت خرید کالا و خدمات از کل تراکنش‌ها با افزایش همراه بوده است همچنین خدمات پرداخت قبض، خرید شارژ و مانده گیری با کاهش مواجه بوده است. سهم تعدادی تراکنش‌های خرید کالا و خدمات نسبت به ماه گذشته افزایش ۰.۲۷۱ درصدی، پرداخت قبض و خرید شارژ کاهش ۰.۱۶۳ درصدی و سهم تعدادی تراکنش‌های مانده گیری با کاهش ۰.۱۰۸ درصدی مواجه بوده است. سهم مبلغی تراکنش‌های خرید کالا و خدمات نیز در شهریور ماه با افزایش ۰.۰۹۹ درصدی همراه بوده است.

در شهریور ۱۴۰۳، بیشترین افزایش در تعداد کارتخوان فروشگاهی فعال با ۳ هزار و ۶۰۰  افزایش متعلق به استان اصفهان است؛ همچنین در استان مازندران تعداد کارتخوان فروشگاهی نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است.

تعداد کارتخوان فروشگاهی هزار عدد فعال سیستمی در هر استان 
تعداد کارتخوان فروشگاهی هزار عدد فعال سیستمی در هر استان

 

سهم تراکنش‌های موفق از کل تراکنش‌ها

در حال حاضر در شبکه پرداخت الکترونیک کارتی، خطاها در پنج گروه، خطای صادر کنندگی، خطای پذیرندگی، خطای شاپرکی، خطای کاربری و خطای کسب‌وکار  طبقه‌بندی می‌شوند. این بررسی‌ حکایت از سهم ۹۳ .۱۱درصدی تراکنش‌های موفق و ۶.۸۹ درصدی خطا‌های رخ داده در شهریور ۱۴۰۳  دارد.

تعداد و سهم تراکنش های موفق و ناموفق از کل تراکنش‌ها 
تعداد و سهم تراکنش های موفق و ناموفق از کل تراکنش‌ها

طبق گزارش شاپرک، تاپ توانست بالاترین رشد در سهم مبلغی و تعداد تراکنش‌های موبایلی و همچنین تراکنش‌های مربوط به پرداخت قبض و خرید شارژ را از آن خود کند. شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با رشد ۰.۶۹ درصدی، سهم خود از تعداد تراکنش‌های موبایلی را نسبت به ماه قبل افزایش داده و به سهم بازار ۲۰.۵۵ درصدی دست یافت.

همچنین شرکت پرداخت الکترونیک سپهر با رشد ۳.۸۷ درصدی نسبت به ماه گذشته، موفق به کسب بالاترین رتبه در سهم بازار تعداد ابزار پذیرش اینترنتی تراکنش­ دار بین سایر شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت شد.

سهم بازار هر شرکت PSP از نظر مبلغ تراکنش‌ها 
سهم بازار هر شرکت PSP از نظر مبلغ تراکنش‌ها

در شاخص سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌ها، شرکت پرداخت الکترونیک سامان به ترتیب با سهم ۲۰.۵۵ و ۲۱.۳۱ درصدی جایگاه اول را به خود اختصاص داده است. در این ماه اختلاف سهم تعدادی و مبلغی شرکت به پرداخت ملت (دومین شرکت بازار) با این شرکت به ترتیب حدود ۱.۵۶ و ۱.۵۱ درصد است. در مولفه سهم تعدادی، بین دو شرکت پرداخت نوین آرین و پرداخت الکترونیک سداد جابه‌جایی صورت گرفته است. در مولفه سهم مبلغی نیز جابه‌جایی بین شرکت‌ها رخ نداده است.

در همین حال پایین‌ترین تعداد کارتخوان‌های کم‌تراکنش و فاقد تراکنش از کل کارتخوان‌های فعال سیستمی متعلق به به‌پرداخت ملت است که تنها ۹.۷۸ درصد بوده و نسبت به اردیبهشت‌ماه ۲.۵۶ درصد کاهش (بهبود) داشته است. به بیان دیگر ۹۰.۲۲ درصد از کارتخوان‌های شرکت به‌پرداخت ملت کارآمد هستند. تعداد کارتخوان‌های کم‌تراکنش و فاقد تراکنش در هیچ‌یک از دیگر شرکت‌های حوزه پرداخت الکترونیکی به زیر ۱۰ درصد نرسیده است.

گزارش شهریور ماه ۱۴۰۳ شاپرک

https://pvst.ir/j70

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو