آمریکا دو نهاد چینی را به اتهام مشارکت در هک زیرساخت و وزارت خزانهداری تحریم کرد
دولت بایدن روز جمعه از تحریمهایی برای دو نهاد چینی متهم به حمله سایبری خبر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۹ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
شرکت اپیکگیمز، سازنده بازی محبوب فورتنایت، روز دوشنبه طی شکایتی از گوگل، ارائه دهنده اندروید، و ساموسنگ، بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشمند در جهان، مدعی همدستی این دو شرکت برای حذف رقبای پلی استور شد.
به گزارش پیوست، این شکایت در دادگاه فدرال کالیفرنیا مطرح شده است و اپیک گیمز مدعی است قابلیت امنیتی سامسونگ برای موبایلها که Auto Blocker نام دارد و با هدف جلوگیری از ورود بدافزار و دانلود اپلیکیشن از منابعی خارج از اپ استور یا فروشگاه گلسی طراحی شده است، استفاده کاربران از منابع خارجی را محدود میکند.
به گفته والاستریت ژورنال، اپیک این محدودیتها را «طاقتفرسا» خوانده و دو غول فناوری که هردو فروشگاه اپلیکیشن دارند را به همدستی پنهان متهم کرده است.
گوگل به تازگی در پرونده ضد انحصار دیگری علیه اپیک گیمز شکست خورد و اپیک در مقابل اپل نیز در اتحادیه اروپا به پیروز مهمی دست پیدا کرد. پس از اینکه این شرکت به دلیل ارائه راهکاری برای درو زدن مالیات ۳۰ درصدی در حدود چهار سال از فروشگاههای اپلیکیشن حذف شد، پیروز علیه اپل در اتحادیه اروپا باعث بازگشت آن به آیفونهای قاره سبز شد و ماه گذشته نیز گوگل امکان دسترسی کاربران را احیا کرد.
طبق اعلام رویترز، سازنده فورتنایت شرکتی در آمریکا است که البته از حمایت تنسنت چین برخوردار است و در شکایت خود براساس قوانین ضد انحصار ایالات متحده مدعی شده است که سامسونگ و گوگل با محدود کردن حق انتخاب کاربران و جلوگیری از رقابت، قوانین را نقض کردهاند.
تیم سوئینی، مدیرعامل اپیک، در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «مساله رقابت غیرمنصفانه با گمراه کردن کاربران است تا تصور کنند که محصولات رقبا ضعیفتر از محصولات خود شرکت هستند. گوگل وانمود میکند با اجازه ندادن نصب اپلیکیشن از منابع ناشناس، امنیت شما را حفظ میکند. اما وقتی که فورتنایت را پیش از این توزیع کرده است پس گوگل می داند که این بازی چیست.»
با این حال سامسونگ با دفاع از عملکرد خود و اشاره به اینکه کاربران میتوانند در هر لحظه Auto Blocker را غیرفعال کنند در بیانیهای گفت: «قابلیت هایی که در دستگاهها ادغام شدهاند مبتنی بر اصول اصلی سامسونگ برای امنیت، حریم خصوصی و کنترل کاربر هستند و ما به طور کامل به محافظت از دادههای شخصی کاربران متعهد هستیم.»
اپیک اما مدعی است که Auto Blocker به گونهای طراحی شده تا حکم دادگاه آمریکا علیه گوگل در دسامبر ۲۰۲۳ را بی اثر کند. دادگاه سال گذشته به گوگل دستور داد تا دسترسی کاربران به اپلیکیشنهایی از منابع دیگر را تسهیل کند.
اپیک نگرانیهای رقابتی خود را در اتحادیه اروپا و رگولاتورهای قاره سبز نیز مطرح کرده است و مدتها است فعالیتهای گوگل را هدف نقد دارد.
سامسونگ در اواخر سال ۲۰۲۳ Auto Blocker را به عنوان یک گزینه انتخابی برای حفاظت از کاربران در برابر اپلیکیشنهای خارجی که امکان آلودگی به بدافزار دارند، معرفی کرد. اپیک میگوید این اپلیکیشن در ماه جولای به گزینهای پیشفرض تبدیل شده و غیرفعال کردن یا دور زدن آن به شکل عمدی دشوار شده است.
گوگل سال سختی را در دادگاههای آمریکا پشت سر گذاشته است و پس از آنکه در حوزه جستجو محکوم به انحصارگری شد، فعالیتهای این شرکت در اکوسیستم اندروید نیز زیر ذرهبین قرار دارند. شرکت اپیک با پیروز علیه اپل در اتحادیه اروپا و پس از آنکه رگولاتورهای قاره سبز سازنده آیفون را مجبور به فراهم کردن بستری برای فروشگاههای شخص ثالث کردند، فروشگاهی جایگزین در اختیار کاربران آیفون این منطقه قرار داد.