کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۹ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
آلفابت، شرکت مادر گوگل، اعلام کرده است که مبلغ یک میلیارد دلار برای ساخت دیتاسنترهایی در تایلند هزینه میکند. شرکتهای بزرگ فناوری از جمله غولهای آمریکایی و فعالان ابری چین، در سالهای اخیر مبالغ هنگفتی را به توسعه زیرساخت ابری و در نتیجه کمک به پاسخ به تقاضای هوش مصنوعی سرمایهگذاری کردهاند.
به گزارش پیوست، گوگل پس از آمازون و مایکروسافت بزرگترین ارائه دهنده زیرساخت ابری جهان محسوب میشود و این شرکت حالا در یک طرح بین المللی به سراغ شهرهای بانکوک و چونبوری تایلند رفته است.
بلومبرگ میگوید این سرمایهگذاری با ارزش افزوده ۴ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۲۹ برای اقتصاد تایلند همراه است و سالانه از ۱۴ هزار شغل در پنج سال آینده حمایت میکند. این اطلاعات را گوگل با استناد به مطالعه دیلویت ارائه کرده است.
خبر این طرح جدید از سوی گوگل و پائونگترن شیناواترا، نخستوزیر جدید تایلند، اعلام شد که برای جذب شرکتهای فناوری خارجی به کشور خود تلاش میکند. شرکتهایی مثل اپل، مایکروسافت، انویدیا و آمازون کشورهایی مثل تایلند، مالزی، سنگاپور و اندونزی را هدف خوبی برای سرمایهگذاری میدانند و میلیاردها دلار به توسعه زیرساخت ابری و دیتاسنترهای مورد نیاز برای فعالیت هوش مصنوعی اختصاص دادهاند.
آمازون به عنوان بزرگترین توسعه دهنده ابری جهان حدود ۱۰ میلیارد دلاری نیز به توسعه دیتاسنترها و زیرساخت مورد نیاز در انگلستان اختصاص داده است و مایکروسافت براساس مطالعه جدیدی به عنوان اولین گزینه برای کسبوکارهای نوپای انگلستان به حساب میآید.
جنگ ابری باعث شده تا دو غول آمریکایی در اتحادیه اروپا با یکدیگر وارد جدال شوند. گوگل به تازگی با طرح اتهامی علیه مایکروسافت، مدعی شده است که این شرکت با قرار دادن شروطی در قراردادهای ابزارهای محبوب خود از جمله بسته اپلیکیشنهای آفیس، باعث عدم استفاده کاربران از دیگر زیرساخت ابری شده و از این رو قوانین رقابتی اتحادیه اروپا را نقض کرده است.
با این حال الفابت به توسعه در دیگر بخشهای جهان ادامه میدهد و تایلند به عنوان ذینفع این سرمایهگذاریها از نزدیکی زیرساخت و مصرفکننده ابری نفع میبرد. راس پورات، رئیس ارشد سرمایهگذاری آلفابت، در ایمیلی گفت: «ما در منطقههای ابری، دیتاسنترها و کابلهای زیردریایی این منطقه سمرایه گذاری میکنیم و با اتکا به سالها فعالیت، زیرساخت ابری را به مردم و سازمانهای اینجا نزدیکتر خواهیم کرد. این منطقه پتانسیل بالایی دارد.»
گوگل پیش از این هم در سال جاری از چندین میلیارد دلار سرمایهگذاری در مالزی و سنگاپور خبر داده بود و شرکت آمازون به تازگی از یک طرح زیرساخت ۹ میلیارد دلاری رونمایی کرد و ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، از نقشه راهی برای سرمایهگذاری ۴ میلیارد دلاری در راستای ساخت دیتاسنتر و دیگر زیرساخت مورد نیاز در این منطقه خبر داد.
دولتهای جهان نیز در تلاش برای استقلال و خودمختاری دیجیتال از سرمایه گذاری در این حوزه دریغ نمیکنند. دولتها به دنبال کنترل دادههای شهروندان و توسعه شرکتهای بومی هستند و در عین حال از قدرت سرمایهگذاری و تخصص شرکتهای بینالمللی برای توسعه هوش مصنوعی و زیرساخت ابری استفاده میکنند.
ظرفیت جدید دیتاسنتری در تایلند به گوگل کمک میکند تا خدمات هوش مصنوعی از جمله جستجو، نقشه و فضای کار را بهتر در اختیار مشتریان این منطقه بگذارد. این شرکت ۱۳ سال پیش فعالیت خود را در تایلند شروع کرد و میگوید بیش از ۳.۶ میلیون دانشآموز، آموزگار، توسعه دهنده و کسبوکار کوچک و متوسط را با سطح مهارت مختلف در پنج سال آخیر آموزش داده است.
پائونگترن نیز در بیانیهای پیرامون این سرمایهگذاری اعلام کرده است که طرح گوگل با سیاستهای ابری تایلند همخوانی دارد و «توسعه خدمات دیجیتال نوآورانه را تسریع و به تبع آن فرصتهای اقتصادی جدیدی را ممکن میسازد.»