درخواست انحصار اوپنایآی و محدود کردن رقبایی همچون xAI ایلان ماسک
شرکت اوپنایآی که به تازگی جدیدترین دور جذب سرمایه خود را با ارزشگذاری ۱۵۰ میلیارد…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۱ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
براساس گزارشهایی از والاستریت ژورنال و رویترز، شرکت کوالکام در تلاش است تا شرکت اینتل را تحت مالکیت خود بگیرد. انتشار این خبر باعث افزایش ارزش سهام هردو شرکت شد. تیم آبی پس از گذشت نیم قرن فعالیت و در حالی که زمانی به عنوان پیشتاز تولید چیپ جهان شناخته میشد، به تازگی با چالشهای جدی مالی روبرو است و برای بقا تلاش میکند.
به گزارش پیوست، کریستیانو آمون، مدیرعامل کولکام به شخصه مذاکرات خرید اینتل را دنبال میکند و گزینههای مختلف برای ادغام این دو شرکت را مد نظر دارد. براساس قیمت سهام شرکت اینتل، ارزش بازار این شرکت حدود ۹۰ میلیارد دلار است.
گفتنی است که ارزش این شرکت تا به اینجای کار در سال جاری میلادی حدود ۶۰ درصد ریزش کرده است. دلیل چنین سقوط شدیدی، ناتوانی اینتل عرصههای کلیدی دو دهه گذشته است. این شرکت ابتدا بازار تولید چیپهای شخصیسازی شده را به TSMC تایوان باخت و در موج جدید هوش مصنوعی نیز نتوانست محصولی در حد و اندازه محصولات انویدیا یا حتی AMD، رقیب دیرینه این شرکت در حوزه پردازندههای کامپیوتری، را در اختیار مشتریان بگذارد.
اینتل به مدت چند سال به عنوان بزرگترین شرکت نیمهرسانا از لحاظ ارزش بازار شناخته میشد، اما این شرکت از رقبای آمریکایی از جمله کوالکام، برادکام و Texas Instruments عقب افتاده است.
در ماه آگوست و پس از انتشار گزارش فاجعهبار سه ماهه مالی، اینتل طرح تعدیل نیروی گستردهای را به اجرا گذاشت تا هزینههای شرکت را کنترل کند. در سه ماهه دوم سال جاری اینتل یک زیان ۱.۶ میلیارد دلاری را گزارش کرد و میگوید تعدیل نیرو و کنترل هزینهها، در سال ۲۰۲۵ باعث کاهش ۱۰ میلیارد دلاری هزینهها میشود.
در مقابل شرکت کولکام با ارزشگذاری حدود ۱۸۵ میلیارد دلاری، سلطه خوبی بر بازار چیپهای گوشی هوشمند دارد و از جمله مهمترین آنها میتوان به چیپهای ارتباط گوشی با برجهای سلولی اشاره کرد. این شرکت همچنین یکی از مهمترین تامین کنندگان چیپهای اپل برای گوشی آیفون و چندین محصول دیگر است.
پیش از این نیز گزارش شده بود که شرکت کوالکام خرید بخشهایی از ساختار تجاری اینتل را تحت بررسی دارد و از بین واحدهای مختلف، واحد تولید چیپ جذابترین گزینه برای کوالکام است.
البته که طبق اعلام رویترز مذاکرات هنوز در مراحل اولیه هستند و کوالکام درخواست خود را به صورت رسمی اعلام نکرده است و مذاکرات به صورت زبانی ادامه دارند.
قراردادی در این ابعاد و از آنجایی که به ادغام دو بازیگر مهم این عرصه منجر میشود ممکن است توجه رگولاتورهای ضدانحصار در حوزههای مختلف از جمله آمریکا، چین و اروپا را به خود جلب کند.
کوالکام نیز چند سال پیش در شرایطی متفاوت احتمال فروش و ادغام با یکی دیگر از غولهای این حوزه را بررسی میکرد. در سال ۲۰۱۸ جهان فناوری در انتظار بزرگترین قرارداد تاریخ خود به ارزش ۱۴۲ میلیارد دلار بود که براساس آن شرکت برادکام، کوالکام را در اختیار میگرفت. با این حال دونالد ترامپ، با اشاره به نگرانیهای امنیت ملی از این قرارداد جلوگیری کرد و حالا اکتساب اینتل میتواند به بزرگترین قرارداد تاریخ این صنعت تبدیل شود.