فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۶ شهریور ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بازار تامین مالی جمعی ایران در سال ۱۴۰۲ از ۳.۵ همت گذشته است و تعداد طرحهای موفق در سال گذشته بالغ بر ۳۲۰ طرح بوده است.
به گزارش پیوست، سکوی تامین مالی جمعی پرش گزارشی از عملکرد سکوهای تامین مالی جمعی و طرحهای اجرایی در آنها ارائه کرده است.
طبق توضیحات گزارش پرش، این گزارش توسط شرکت فرابورس ایران در خصوص طرحهای تأمین مالی جمعی و همچنین اطلاعات ارائه شده توسط سکوهای تأمین مالی جمعی در سایت آنها تهیه شده است و بازه زمانی پوشش داده شده از دی ماه ۱۳۹۹ تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۳ است.
در ابتدای این گزارش به موضوع رگوله شدن فعالیتهای سکوهای تامین مالی جمعی اشاره شده و آمده است: دستور العمل تامین مالی جمعی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار رسیده است و دو سال پس از آن کارگروه ارزیابی تامین مالی جمعی برای اولین بار به ۳ سکو مجوز فعالیت اعطا کرده است.
در حال حاضر ۲۸ سکوی تامین مالی جمعی موفق به اخذ مجوز فعالیت شدهاند و بیش از ۳۸۵ شرکت در قالب حدود ۶۸۰ طرح منابع مورد نیاز خود را با موفقیت تامین کردهاند. حجم این منابع بالغ بر هفت هزار و دویست میلیارد تومان است.
در ادامه این گزارش آمده است پراکندگی نرخ سود علی الحساب طرح های تامین مالی جمعی در ابتدای آغاز فعالیت سکوها زیاد بوده و به مرور زمان کاهش یافته است. بیش از پنجاه درصد طرح های موفق در ابتدا با نرخهایی در بازه بین ۲۶ تا ۲۶ درصد اقدام به جذب منابع کردهاند که به نرخ بازدهی بدون ریسک در بازه های زمانی مختلف نزدیک بوده است.
طبق گزارش پرش در سال ۱۴۰۲ بازار تامین مالی جمعی رشد قابل توجهی کرده است و تا حدی موفق شده است نظر مثبت سرمایه گذاران را جلب کند. در این سال ۲۲۰ شرکت در قالب ۳۲۰ طرح به جذب منابع اقدام کرده و موفق شدند در مجموع ۳۶,۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه جذب کنند که نسبت به سال گذشته رشدی حدود ۴۷۵ درصد را تجربه کرده است. در این سال ۲۴ سکوی تامین مالی جمعی مجوز فعالیت داشتند که طرحهای تعریف شده توسط ۱۹ سکو تامین مالی شد و سایر سکوها موفق به تامین مالی طرحی نشدند. روند کاهش شکاف میان نرخ بهره بدون ریسک و نرخ سود علی الحساب طرحهای تامین مالی جمعی در ابتدای این سال نیز ادامه یافت اما با ادامه یافتن سیاست انقباضی بانک مرکزی و افزایش نرخهای بهره در بازار بدهی میانگین فاصله میان نرخ بهره بدون ریسک و نرخ سود على الحساب طرحها در طول سال به حدود ۸.۶ واحد درصد رسید.