skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

ستار هاشمی وزارت ارتباطات را تحویل گرفت وزیر ارتباطات جدید در اولین روز کاری از لزوم بازنگری در سیاست‌های فیلترینگ سخن گفت

میثم قاسمی تحریریه

۱ شهریور ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۶ شهریور ۱۴۰۳

ستار هاشمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را از عیسی زارع‌پور تحویل گرفت و در اولین سخنان از لزوم بازنگری در فیلترینگ سخن گفت.

به گزارش پیوست، امروز (پنج‌شنبه ۱ شهریور) ستار هاشمی با حضور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این وزارتخانه را از عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات دولت سیزدهم تحویل گرفت و به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد. هاشمی در سخنان کوتاهی در جمع خبرنگاران از لزوم بازطراحی و بازنگری در وضعیت دسترسی کاربران به اینترنت سخن گفت؛ اما در عین حال تاکید کرد سیاست‌گذاری این حوزه در اختیار وزارت ارتباطات نیست.

هاشمی گفت: نگاهی که وجود دارد این است که ما در جریان نیستم که مطالبه مردم چیست. ما می‌‌دانیم که مردم مطالباتی دارند. وضعیتی موجود به واسطه استفاده از فیلترشکن‌ها در بررسی‌های کارشناسی‌ای که انجام شده، وضعیت قابل قبولی نیست. طبیعتا این روش حتما باید بازطراحی و بازنگری شود؛ اما تاکید می‌کنم بحث سیاست‌گذاری در وزارت ارتباطات اتفاق نمی‌افتد.

او افزود: نگاه ما در این موضوع نگاه فعال خواهد بود. به این معنا که ما خود را مکلف می‌دانیم کار کارشناسی انجام بدهیم، اجماع‌سازی و توافق‌سازی انجام بدهیم و این را به لایه‌های سیاست‌گذاری ارائه بدهیم با راهکار مناسب. این نکته‌ای است که کاملا فارغ از فضای هیجانی و کاملاً منطبق بر یک نگاه اقناعی، اصولی و کارشناسی باید انجام شود.

هاشمی ادامه داد: ما می‌دانیم روش‌های فعلی پاسخگوی نیاز حکمرانی نیست؛ اما اینکه باید چه کنیم به عنوان مجری سیاست‌ها مکلف هستیم بازخوردها را جمع‌بندی کنیم و در قالب یک کارشناسی دقیق قابل دفاع به لایه سیاست‌گذاری ارائه دهیم.

تشریح برنامه‌ها در اولین روز کاری

مراسم تغییر وزیر ارتباطات با رونمایی از بنای مقبره الشهدا در مجموعه وزارت ارتباطات و قرائت فاتحه بر مزار شهدا از سوی دو وزیر قدیم و جدید آغاز شد و پس از آن ستار هاشمی و عیسی زارع‌پور در جلسه شورای معاونان وزارت ICT حاضر شدند و برخی از معاونان وزیر درباره عملکرد بخش خود در سه سال گذشته و وضعیت امروز ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیحاتی ارائه کردند.

همچنین عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم در سخنانی اقدامتی که در دوره وزارت خود انجام داده است را تشریح کرد.

در ادامه این مراسم، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم که روز گذشته از مجلس رای اعتماد گرفت، در سخنانی برنامه‌ها و جهت‌گیری‌های خود را توضیح داد. توجه به توسعه زیرساخت‌ها، تکمیل شبکه ملی اطلاعات، اجرای قانون «دوام»، توجه به اقتصاد دیجیتالی و امنیت زیرساخت‌ها از جمله موضوعاتی هستند که ستار هاشمی بر آنها تاکید کرد.

هاشمی گفت: برنامه ما پیشبرد برنامه هفتم پیشرفت است و از هر فردی که در این مسیر حامی باشد استفاده خواهیم کرد و دست همراهی به سمت آنها خواهیم برد. با برنامه هفتم پیشرفت، روح جدیدی در کالبد وزارت ارتباطات دمیده شده است. یکی از ویژگی‌های این برنامه، نگاه کمّی به اهداف است که در ماده ۶۴ ترسیم شده است. این کمک می‌کند که بتوانیم با یکدیگر در یک مبنای مشخص و عدد و رقم صحبت کنیم.

وزیر ارتباطات افزود: بحث شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از تکالیف قانونی ماست که با جدیت کامل این موضوع را پیگیری و دنبال خواهیم کرد و در سقف اعتبارات تخصیصی، آن را به سرمنزل مقصود برسانیم. مسیر پیش رو مسیر همواری نیست چرا که در تحقق اهداف و برنامه‌ها بخش ابتدایی سرعت بیشتری دارد اما در ادامه مسیر، آهنگ رشد و شتاب کاهش پیدا می‌کند.

هاشمی با اشاره به اهمیت اقتصاد دیجیتال، گفت: باور و گمان ما این است که ماموریت‌های ارتباطات، ورای یک ماموریت درون‌بخشی است و در توسعه اقتصاد دیجیتال باید بر حوزه‌های مختلف و صنایع مختلف تمرکز کنیم. در این حوزه نیاز به جذب سرمایه داریم که پست بانک به عنوان بانک تخصصی به ما کمک خواهد کرد. باید به سمتی برویم که از ظرفیت بورس و سرمایه‌گذاری خارجی نیز استفاده کنیم.

او گفت: ضرب‌آهنگی که در حوزه پیشرفت وجود داشته به سمت کندی رفته است. یکی از دلایل، این است که وقتی در حوزه اقتصاد دیجیتال به دنبال سرمایه‌گذار هستیم این دغدغه وجود دارد که آیا امکان بازگشت سرمایه وجود دارد؟ میزان نقدشوندگی چقدر است؟ و در این میان، فعال‌سازی بورس تخصصی می‌تواند کاری کند تا سرمایه‌گذاران با اطمینان بیشتری وارد این بخش شوند.

هاشمی اضافه کرد: در توسعه صنعت فضایی با تدبیر دکتر سالاریه اتفاقات خوبی را شاهد هستیم. این حوزه به شکل جدی باید تقویت شود و توفیقات سنوات قدیم استمرار پیدا کند. دولت هوشمند الزاماتی دارد که با وجود دستاوردهای بسیاری که به واسطه زحمات قبلی رخ داده اما مردم کمتر آن را احساس کردند. به واسطه نظامات مدیریتی که می‌گوید ما ابتدا برنامه‌ریزی کرده و سپس اجرا می‌کنیم و مجدد برنامه‌ها را بر اساس بازخوردها بازنگری می‌کنیم. نگاه ما بر این است که با یک آسیب‌شناسی کارشناسی، علمی و در تعامل حداکثری با مردم قدم‌ها را استوارتر برداریم چرا که به شفافیت منجر خواهد شد و سرمایه‌های اجتماعی کشور و نظام را ارتقا خواهد بخشید.

وزیر ارتباطات افزود: قانون «دوام» قانونی است که اگر اجرایی نشود چرخه هوشمندسازی پیش نخواهد رفت. طبق این قانون، دستگاه‌های مختلف مکلفند داده‌های خود را در اختیار دولت هوشمند قرار دهند. منابع کشور محدود است و اگر می‌خواهیم در حوزه‌های مختلف رشد داشته باشیم باید بهره‌وری را به عنوان یک موضوع مهم مدنظر قرار دهیم. دولت هوشمند می‌تواند در این خصوص کمک‌کننده باشد. مهم‌ترین مبنای این موضوع اجرایی شدن قانون داده‌ها و اطلاعات ملی «دوام» است. در این بخش به شکلی که نیاز بود پیش نرفتیم چرا که پیچیدگی‌های خودش را دارد.

وی گفت: بحث دیگر حکمرانی داده‌ها در کشور است که برای تمام دولت‌ها و حاکمیت‌ها اهمیت دارد. یکی از دغدغه‌های جدی ما و فعالان ارتباطات و فناوری اطلاعات، این است که حکمرانی ما در سکوهای خارجی چگونه مدیریت خواهد شد؟ باور ما این است که خانواده‌ها دغدغه فرزندان خود را دارند و این موضوع باید با نگاه کارشناسی و اجماع حداکثری دنبال کنیم. نکته دیگری که به موازات باید به آن پرداخت حکمرانی داده‌های کشور است. آیا می‌توانیم به این سوال پاسخ دهیم که چه تعداد کسب و کار در کدام منطقه جغرافیایی در حال فعالیت است؟ باید از ظرفیت هوش مصنوعی در این خصوص استفاده کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: بخش دیگر، امنیت سامانه‌ها و خدماتی است که در شرایط کنونی کشور و حملات سایبری، مخاطرات زیادی به همراه داشته است و اینکه داده‌های مردم در معرض خطر قرار می‌گیرد، امیدواریم بتوانیم این مشکل را دنبال کنیم. زیرساخت‌های ارتباطی را ارتقا خواهیم داد و چالش‌هایی که در این خصوص وجود دارد را رفع خواهیم کرد.

در پایان این جلسه، زارع‌پور گزارشی از اقدامات انجام شده و وضعیت فعلی ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور را در اختیار هاشمی قرار داد و از وزارت ارتباطات خداحدافظی کرد.

https://pvst.ir/iqt
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو