skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

علی خیرآبادی نویسنده میهمان

آمازون: از یک گاراژ به امپراتوری جهانی

علی خیرآبادی
نویسنده میهمان

۱۶ شهریور ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۳ شهریور ۱۴۰۳

آمازون

آمازون یک شرکت فناوری چندملیتی آمریکایی است که بر روی تجارت الکترونیک، رایانش ابری و پخش دیجیتال تمرکز دارد. به آن به عنوان یکی از تاثیرگذارترین محرک‌های اقتصادی و فرهنگی در جهان اشاره شده است و یکی از ارزشمندترین برندهای جهانی به شمار می‌آید. در این گزارش به‌بررسی روند شکل‌گیری و رشد این کمپانی بزرگ می‌پردازیم.

داستان شکل‌گیری، رشد و توسعه آمازون از سال ۱۹۹۴ تا به امروز پیوست بررسی می‌کنیم. یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعلی دنیا از یک گاراج اجاره‌ای شروع شده است.

شکل‌گیری آمازون

در تاریخ ۵ ژوئیه ۱۹۹۴، جف بزوس، فارغ‌التحصیل جوان پرینستون، شرکت آمازون را تحت نام (Cadabra) در گاراژ خانه اجاره‌ای‌اش در بِلویو، واشنگتن تأسیس کرد. اما پس از چند ماه، بزوس نام شرکت را به آمازون تغییر داد. نام (Cadabra) شباهت ناخوشایندی به کلمه (cadaver) به معنای مرده داشت. علت انتخاب نام آمازون از سوی جف بزوس به دلیل عجیب بودن این مکان عنوان شده است. حدود یک سال بعد، وب‌سایت آمازون به‌عنوان یک فروشگاه آنلاین کتاب راه‌اندازی شد و از همان گاراژ به تمامی ۵۰ ایالت آمریکا و ۴۵ کشور دیگر ارسال می‌کرد.

در سال‌های ابتدایی، آمازون با زیان‌های زیادی مواجه شد. اما در سه‌ماهه سوم ۱۹۹۶، نشانه‌هایی از موفقیت ظاهر شد؛ درآمد شرکت از ۴.۲ میلیون دلار به ۸.۵ میلیون دلار افزایش یافت و زیان‌های هر سه‌ماهه به میزان ۱۰۰ هزار دلار کاهش پیدا کرد. هرچند هنوز حدود ۲.۲ میلیون دلار زیان وجود داشت، این رشد درآمد و کاهش زیان‌ها نشانه‌های مثبتی بودند.

در سال ۱۹۹۸، آمازون محصولات خود را فراتر از کتاب‌ها گسترش داد و در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۰۱، پس از فصل خرید پرمشغله کریسمس، برای اولین بار سودآوری را تجربه کرد. سال ۲۰۰۳، اولین سال سودآوری کامل آمازون بود؛ سود خالص شرکت از ۳ میلیون دلار در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۰۲ به ۷۳ میلیون دلار در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۰۳ رسید و برای کل سال ۲۰۰۳، درآمد خالص به میزان ۳۴ درصد افزایش یافت و به ۵.۲۶ میلیارد دلار رسید. سود خالص به ۳۵ میلیون دلار، معادل ۸ سنت به ازای هر سهم، رسید، در حالی که زیان خالص سال ۲۰۰۲ معادل ۱۴۹ میلیون دلار، معادل ۳۹ سنت به ازای هر سهم، بود.

به‌طور کلی، استراتژی‌های نوآورانه، گسترش دامنه محصولات و بهبود مداوم عملیات، عوامل کلیدی در موفقیت مالی آمازون و تبدیل آن به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان بودند.

راه‌اندازی آمازون پرایم

یکی از شناخته‌شده‌ترین و سودآورترین خدمات آمازون، برای اولین بار در فوریه ۲۰۰۵ معرفی شد که به نام «آمازون پرایم» شناخته می‌شود. این سرویس با ارائه تحویل نامحدود در دو روز  با هزینه سالانه ۷۹ دلار آغاز شد و در ابتدا به دلیل جدید بودن مفهوم خرید آنلاین و قیمت‌های بالای اشتراک، جذابیت محدودی برای مصرف‌کنندگان داشت. با این حال، پس از چند سال گسترش سرویس و تغییرات تدریجی مانند معرفی بخش «آمازون پرایم ویدیو»، آمازون در دهه ۲۰۱۰ شاهد رشد قابل توجهی در این سرویس اشتراک شد.

براساس داده‌های ارائه‌شده توسط Search Logistics، آمازون از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ شاهد افزایش تقریبی ۲۹ میلیارد دلار در فروش خالص بود که در سال ۲۰۲۱ فروش خالص آمازون برتر به ۳۱.۷۷ میلیارد دلار رسید. علاوه بر این، «ارزش اشتراک آمازون از سال ۲۰۱۷ بیش از دو برابر شده است». این افزایش عمدتاً به دلیل رشد حدود ۲۸ میلیون مشترک جدید در سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۲۱، در اوج شیوع COVID-۱۹، بوده است. بر اساس روند سال‌های گذشته، Search Logistics پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۲۵ تعداد کل مشترکان به حدود ۱۶۸. ۳ میلیون نفر خواهد رسید.

نه تنها فروش اشتراک به افزایش سود کمک کرده، بلکه میزان خرید‌های انجام شده توسط اعضای پرایم نیز به موفقیت آمازون افزوده است. با توجه به سرعت عملکرد و راحتی تحویل رایگان، آمازون توانسته است سالانه از خرید‌های اعضای پرایم نسبت به اعضای غیرپرایم، سود بیشتری کسب کند. بر اساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۱، متوسط هزینه‌های یک عضو پرایم در آمازون سالانه ۱۴۰۰ دلار بود، در حالی که اعضای غیرپرایم تنها حدود ۶۰۰ دلار در سال هزینه کردند. پیاده‌سازی پرایم به‌عنوان یک سرویس اشتراک تأثیرات فوری که بزوس و سایر کارکنان آمازون انتظار داشتند را نداشت؛ اما از طریق گسترش‌های اخیر و تبدیل خرید آنلاین به یک عادت رایج‌تر، آمازون برتر به موفقیتی بزرگ دست یافت و نقش اساسی در توسعه این شرکت ایفا کرد.

سرویس آمازون گو (amazon go)

در تاریخ ۲۲ ژانویه ۲۰۱۸، فروشگاه آمازون گو در سیاتل برای عموم افتتاح شد. این فروشگاه از دوربین‌ها و سنسورها برای شناسایی اقلامی که مشتریان از قفسه‌ها برمی‌دارند استفاده می‌کند و به‌طور خودکار هزینه را از حساب آمازون مشتری کسر می‌کند. مشتریان باید برنامه آمازون گو را هنگام ورود اسکن کنند و برای ورود به فروشگاه، باید این برنامه را روی گوشی هوشمند خود نصب کرده و حساب آمازون خود را لینک کنند. هدف این فناوری حذف نیاز به صف‌های پرداخت است. فروشگاه آمازون گو در ابتدا در دسامبر ۲۰۱۶ فقط برای کارکنان آمازون افتتاح شد. تا پایان سال ۲۰۱۸، تعداد کل فروشگاه‌های آمازون گو به ۸ عدد در شهرهای سیاتل، شیکاگو، سانفرانسیسکو و نیویورک خواهد رسید.

سرویس آمازون چهار ستاره

آمازون در تاریخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که فروشگاه (آمازون ۴-ستاره) را در نیویورک افتتاح خواهد کرد. این فروشگاه محصولات با رتبه ۴ ستاره و بالاتر از سراسر نیویورک را عرضه می‌کند. وب‌سایت آمازون محصولات با بالاترین رتبه، بیشترین تقاضا، بیشترین خرید و بیشترین آرزو را جستجو کرده و این محصولات را در فروشگاه جدید آمازون تحت دسته‌بندی‌های مختلف عرضه می‌کند. علاوه بر برچسب‌های قیمت کاغذی، کارت‌های نقد و بررسی آنلاین نیز برای مشتریان در دسترس خواهد بود تا قبل از خرید محصول، آنها را مطالعه کنند. در اواخر سال ۲۰۲۱، آمازون دو فروشگاه ۴-ستاره در بریتانیا افتتاح کرد. فروشگاهی در شهر کنت در ماه اکتبر و فروشگاهی در وستفیلد لندن در نوامبر افتتاح شد.

در مارس ۲۰۲۲، آمازون اعلام کرد که تمامی فروشگاه‌های ۴-ستاره، به همراه فروشگاه‌های کتاب و فروشگاه‌های پاپ آپ خود را در ایالات متحده و بریتانیا تعطیل خواهد کرد و به تمرکز بر روی فروشگاه‌های مواد غذایی و مد ادامه خواهد داد.

مهم ترین اتفاقات تاریخ آمازون

سال های فعالیتمهم ترین اتفاق ها
جولای ۱۹۹۴تاسیس آمازون
دسامبر ۲۰۰۳اولین سال سود دهی
سپتامبر ۲۰۰۶افتتاح سرویس  حمل و نقل برای کسب کار های ثالث
آگوست ۲۰۰۷افتتاح amazon fresh سرویس خوار‌وبار فروشی آمازون
جولای ۲۰۰۹خریداری شرکت زاپوس به قیمت ۸۵۰ میلیون دلار
ژانویه ۲۰۱۱آمازون شرکت Lovefilm، سرویس اجاره دی‌وی‌دی که به عنوان Netflix اروپا شناخته می‌شود، را خریداری کرد.
آگوست ۲۰۱۵آمازون Amazon Underground را راه‌اندازی کرد، اپلیکیشنی برای اندروید که به کاربران اجازه می‌دهد بازی‌ها و اپلیکیشن‌های دیگر را به‌طور رایگان دریافت کنند و از خریدهای درون‌برنامه‌ای به‌صورت رایگان بهره‌مند شوند.
دسامبر ۲۰۱۶افتتاح موفق سیستم تحویل کالا با پهپاد در انگلستان
اکتبر ۲۰۱۸افزایش دستمزد کارمندان به ۱۵ دلار پس از اعتراضات گسترده
نوامبر ۲۰۱۸دفتر مرکزی جدید در دو ایالت نیویورک و ویرجینیا شمالی ساخته می‌شود.
فوریه ۲۰۱۹لغو پروژه دفتر مرکزی نیویورک بخاطر فشار منابع محلی

آینده آمازون

آمازون با هدف گسترش در صنایع مختلف، در حال بهبود فرآیند تحویل خود است. این شرکت در حال آزمایش سیستم تحویل با پهپادها (Amazon Prime Air) و سیستم تحویل خودران (Amazon Scout) است تا زمان تحویل را کاهش دهد. آمازون همچنین با شراکت جدید با Grubhub به دنبال تسلط بر بازار تحویل غذا و مواد غذایی است. علاوه بر این، آمازون به تازگی شرکت رسانه‌ای MGM را به مبلغ ۸.۵ میلیارد دلار خریداری کرده و قصد دارد پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی جدیدی تولید کند. به‌طور کلی، آمازون با این نوآوری‌ها و شراکت‌ها به دنبال رشد و توسعه بیشتر است و به آزمایش فناوری‌های جدید و فرصت‌های تجاری ادامه می‌دهد.

https://pvst.ir/ius

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو