فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۷ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
ستارهاشمی در جلسه معرفی خود به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در مجلس، بابت فیلترینگ و فروش فیلترشکنها ابراز نگرانی کرد. طی این جلسه مشخص شد ستار هاشمی، در کمیسیون فرهنگی تایید صلاحیت نشده اما از سوی اعضای کمیسیون صنایع مشکلی نداشته و مورد تائید قرار گرفته است.
به گزارش پیوست؛ ستار هاشمی به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه معرفی خود در مجلس، درباره توزیع امکانات در کشور، همکاری با بخشهای مختلف و برنامه هفتم به عنوان برنامه کلی دولت چهاردهم صحبت کرد.
هاشمی با اشاره به چالشهای پیشرو در اجرای برنامه هفتم گفت: بر اجرای محورهایی که در برنامه هفتم توسعه به عنوان تکلیف وزارت ارتباطات تعیین شده تمرکز خواهم داشت و مشخصا در فصل ۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه، کمیسازی صورت گرفته، شاخصها و اهداف لحاظ شده که باید مورد توجه قرار بگیرد. چالشها در حوزههای مختلف شناسایی شده است و امیدوارم موانع را گام به گام حل کنیم؛ در انجام این مهم، رویکرد باید کارشناسی و علمی باشد. تمرکز خواهیم داشت که کیفیت خدماتی که به مردم ارائه میشود ارتقا یابد و در این راستا باید زیرساختها تقویت شود. یکی از موضوعاتی که به شکل جدی در دستور کار قرار خواهد گرفت، توسعه زیرساختهای ثابت است. اگر چه در بخش همراه توسعه پیدا کردهایم، بین این بخش و بخش ثابت شاهد ناترازی هستیم.
او بیشترین بخش صحبت های خود را به موضوع فیلترینگ اختصاص داد و گفت: فیلترینگ در بحث اقتصادی موجب شده تا سبد هزینههای خانواده در بخش ارتباطات افزایش یابد و امنیت سایبری نیز به خطر بیافتد. امروز شاهد حملات سایبری گستردهای هستیم که از طریق فیلترشکنهای غیرمجاز نصب شده روی گوشیها صورت میگیرد. سوالی که خیلی از مردم آن را دنبال میکنند این است که آیا شیوههای کنونی مدیریت دسترسی به فضای مجازی کارآمد است؟ آیا لازم نیست شیوه مدیریت فضای مجازی اصلاح شود؟ متاسفانه استفاده از فیلترشکنها در فضای مجازی آسیبهای جدی را به همراه آورده است.
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات گفت: گسترش فیلترشکنها در کشور موجب شده تا دسترسی کودکان به محتواهای غیراخلاقی و خشونتآمیز در فضای موجود تسهیل شود. میتوان با تعامل با بخشهای مختلف و رفع دغدغههای آنان شیوههای کنونی مدیریت فضای مجازی را اصلاح کرد.
از نظر ستار هاشمی هم اکنون اصلاح شیوه مدیریت فضای مجازی در چارچوب قوانین و مقررات با توجه به امنیت ملی کشور، رشد اقتصاد دیجیتال و با در نظر گرفتن ساختار شوراها ممکن و مقدور است.همچنین ضمن تسهیل دسترسی مردم به اینترنت، باید به تقویت حکمرانی و استفاده از سکوهای داخلی نیز توجه کنیم.
زهرا سعیدی نماینده حوزه انتخابیه مبارکه و سخنگوی کمیسیون صنایع در ابتدا با اعلام تایید صلاحیت ستار هاشمی بیان کرد: در خصوص صلاحیت و برنامههای هاشمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات، بررسی صلاحیت او طی دو جلسه در دستور کمیسیون صنایع قرار گرفت. در خصوص مدارک ایشان نیز استعلام و اصالت تحصیلات ایشان تایید شد.
سعیدی در مورد فرآیند تائید صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: مصوبات شورای عالی فرهنگی، سیاستهای کلی و پدافند غیرعامل مطابقت داده شده و برنامههای ارائه شده قابل قبول ارزیابی شده است. نهایتا صلاحیت ستار هاشمی در کمیسیون رایگیری و صلاحیت ایشان تایید شد.
اما احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی با بررسی هایی مبنی بر آیندهنگری و پالایش محتوا و دیگر معیارها، اعلام کرد صلاحیت ستار هاشمی در کمیسیون فرهنگی تایید نشده است.
احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرد: از نظر این کمیسیون برنامههای ستار هاشمی برای تصدی وزارت ارتباطات در شاخصهای «تناسب برنامهها با مسائل و واقعیتهای موجود»، «واقعگرایی»، «صراحت برنامهها»، «شفافیت منابع مورد نیاز» و راههای تأمین آن»، «انسجام برنامهای» و «جامعیت برنامهای» مطلوب ارزیابی شده است. همچنین این برنامه از نظر شاخص «آیندهنگری برنامهها» متوسط و از نظر شاخص «سنجشپذیری» ضعیف ارزیابی شده است.
همچنین بر اساس نظر این کمیسیون، ۵۱ درصد برنامههای پیشنهادی هاشمی با اسنادبالادستی منطبق است و ۴۲ درصد موارد نیز همسو است. همچنین موردی مبنی بر مغایرت برنامهها با اسناد بالادستی یافت نشده است.
با این حال، سخنگوی این کمیسیون در پایان سخنان خود اعلام کرد که «صلاحیت هاشمی برای تصدی وزارت مربوطه پس از رایگیری اعضای کمیسیون مورد تایید قرار نگرفت.»
حمید رسایی نماینده ری و شمیرانات و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره علتهای تایید صلاحیت نشدن او در این کمیسیون گفت: علت مخالفت با ستار هاشمی ابهاماتی بود که در ایفای وظایف خود ارائه نداد. در دولت قبل تکمیل شبکه اطلاعات سرعت خوبی گرفت اما ستار هاشمی هیچ برنامهای برای ادامه این مسیر نداش. یکی دیگر از ابهاماتی که درباره او پیش آمد، موضع ایشان درباره سیاستهای کلی و تقویت شبکههای اجتماعی بود. شبکههای اجتماعی داخلی در دولت گذشته تقویت شد اما ستار هاشمی بیان نکردند که آیا روند دولت قبلی ادامه پیدا میکند یا خیر. ستار هاشمی درباره برنامه خود برای سکوهای خارجی که موجب تخریب ارزش های دینی شده چیزی نگفتند. مخالف فضای رها هستم و ستار هاشمی هیچ برنامهای برای این رهاشدگی نداشت.
مسلم صالحی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با بیان مشکلات در حوزه فروش فیلترشکن گفت: آقای هاشمی چه برنامهای برای کاسبان فروش انواع فیلترشکن دارید؟ کسانی که دست در جیب مردم در این شرایط سخت اقتصادی کردهاند. برای جوان کارآفرینی که باید بهناچار قسمتی از درآمد خود را برای خرید فیلترشکن جهت فعالیت سالم در فضای مجازی به جیب دلالان بریزند. شما در حال حاضر جوانترین عضو کابینه با سن ۴۵ سال هستید، اگرچه این سن نه سن جوانی، بلکه سن میانسالی است. با این وجود بفرمائید آیا تجربه، توان و اشراف کافی بر الزامات فنی حاکم برای این وزارتخانه کلیدی را دارید؟ امیدوارم در نطقهایتان بتوانید ما را قانع کنید.
از سوی دیگر داداشی نماینده آستارا بحث فیبرنوری را پیش کشید و گفت: هر روستایی که میرویم مشکل آنتندهی داریم، مردم به ما گلایه میکنند، چون به شما دسترسی ندارند، نمیتوانند شما را پیدا کنند و عصبانی هستند. جان مردم مهم است وقتی تصادف شود و کسی آسیب ببیند، در جاده تلفن همراه آنتن نمیدهد که خبر بدهند؛ چه کسی باید این را حل کند؟ چه برنامهای در این رابطه دارید؟ آیا همه امکانات باید در تهران و مرکز استانها باشد؟ برنامه هفتم تاکید میکند که روستایی در روستا بماند، اما وقتی آنجا آنتن ندارد چرا بماند؟ سامانههای دولتی دارای اشکال است، تقسیم فیبر نوری در کشور عادلانه نیست، این را باید شما حل کنید.
داداشی ادامه داد: سرعت اینترنت در ایران ۱۳ و در خارج از کشور ۲۰۰ است، چرا مردم از اینترنت پرسرعت محروم هستند. رتبه عملی ما در دنیا ۱۳ است اما در بخش عملکرد رتبه ما ۹۱ است، چه کسی باید این را حل کند؟ شما باید حل کنید. حوزه فناوری و علم را باید با بازار مصر ف هماهنگ کنید. اینترنت در ایران گران است و مردم همان قدر که پول اینترنت میدهند باید پول فیلترشکن بدهند، ملت ما چه گناهی کردهاند باید پول فیلترشکن بدهند. اگر فیلتر است، فیلترشکن چه صیغهای است، با مافیای فروش فیلترشکن مبارزه کنید.
داوود فاطمی نماینده بابل، درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز رقابت بر سر توسعه هوش مصنوعی است، تحول در حوزرههای مربوط به وزارت ارتباطات ساده نیست و این تحول شئون زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است. در دهه شصت زندگی نمیکنیم بلکه در دهکده جهانی شبکه اطلاعات زندگی میکنیم.
فاطمی افزود: باید حاشیهها را کنار بگذاریم و بروی این تمرکز کنیم که وزارت ارتباطات امنیت اطلاعات ما را تضمین و برای پیچیدهترین حوزههای فناورانه سیاستگذاری کند، ستار هاشمی مرد زمانه خود است و بر حوزه هوش مصنوعی مسلط است و در پستهای قبلی خود با چالشهایی که درباره آن سخن گفتهایم دست و پنجه نرم کرده است. ستار هاشمی میتواند بخش دولتی و حاکمیتی و خصوصی را به هم پیوند دهد و ارتباط را با دانشگاه و بخش خصوصی و دولتی برقرار کند.
یبوست عزیز با انتشار وعده های سر خرمن مردم رو عصبانی نکن