مدیرعامل گروه توسعه فناوری زعیم: ایجاد سند هوش مصنوعی، اقدامی عجولانه بود
مدیرعامل گروه توسعه فناوری زعیم معتقداست هوشمصنوعی به مفهوم جهانی در ایران ایجاد نشده است.…
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
۲۲ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
با بهرهگیری از هوش مصنوعی مولد، صنعت خدمات مالی شاهد تحولی چشمگیر بوده است. این فناوری نه تنها به کاهش هزینهها و افزایش درآمدها منجر شده، بلکه توانسته رضایت بسیاری از کارمندان را نیز به همراه داشته باشد.
به گزارش پیوست، نتایج قابل توجهی از کاربرد هوش مصنوعی مولد در صنعت خدمات مالی به دست آمده است. هوش مصنوعی مولد توانسته است با تحلیل دادههای بزرگ و پیچیده، پیشبینیهای دقیقتری ارائه دهد و فرآیندهای مالی را بهینهتر کند. این فناوری به موسسات مالی کمک کرده تا در زمینههایی مانند مدیریت ریسک، شناسایی تقلب، و بهبود تجربه کاربری مشتریان بهبود چشمگیری داشته باشند.
این نمودار در بازه دو تا سه ساله بهبررسی اثر هوش مصنوعی در بخشهای مختلف سازمانها مثل فناوری اطلاعات، منابع انسانی، مارکتینگ، سرویس مشتریان و …. میپردازد و با بررسی آنها به نتایج زیر رسیده است:
افزایش بهرهوری: کارها سریعتر و بهتر انجام میشوند. مثلاً، هوش مصنوعی میتواند گزارشها را سریعتر بنویسد یا به سوالات مشتریان سریعتر پاسخ دهد.
کاهش هزینهها: هزینههای شرکتها کمتر میشود. مثلاً، نیازی به استخدام افراد زیادی برای انجام کارهای تکراری نیست و هوش مصنوعی میتواند این کارها را انجام دهد.
در مجموع میتوان با استفاده از هوش های مصنوعی در بخش های مختلف سرعت و دقت کاربری رو بالا برد و هزینه ها را کاهش خواهد داد. کاهش هزینه ها البته باعث افزایش بیکاری نیروی انسانی میشود که چالشی مهم برای دولت ها در آینده است.
هوش مصنوعی مولد میتواند با ایجاد توصیههای شخصیسازی شده برای محصولات و خدمات، به افزایش فروش کمک کند. این کار از طریق تجزیه و تحلیل دادههای مشتریان و ارائه پیشنهادات دقیقتر انجام میشود. هوش مصنوعی میتواند بسیاری از وظایف تکراری را بر عهده بگیرد و به کارشناسان رابطه مشتری و مشاوران سرمایهگذاری اجازه دهد تا زمان بیشتری را صرف ایجاد محصولات جدید و ارائه خدمات شخصیتر به مشتریان کنند. این امر به افزایش رضایت مشتری و در نتیجه افزایش درآمد منجر میشود.
مقیاسبندی بر اساس عملکرد: در این رویکرد، هوش مصنوعی مولد برای بهبود کارایی و اثربخشی یک عملکرد خاص، مانند خدمات مشتری یا مدیریت ریسک، به کار گرفته میشود. پس از مشاهده نتایج مثبت، این فناوری در سایر بخشها نیز پیادهسازی میشود.
مقیاسبندی بر اساس موارد استفاده: در این رویکرد، موارد استفاده مشابهی که امکان استفاده مجدد از فناوریها و زیرساختهای موجود را فراهم میکنند، انتخاب شده و هوش مصنوعی مولد در آنها به کار گرفته میشود. این رویکرد به شرکتها اجازه میدهد تا به سرعت هوش مصنوعی را در کل سازمان گسترش دهند.
در واقع این رویکردها دو مسیر متفاوت برای بهرهبرداری حداکثری از مزایای هوش مصنوعی مولد در صنعت خدمات مالی را ارائه میدهد. هر یک از این رویکردها مزایا و چالشهای خاص خود را دارد و انتخاب بهترین رویکرد به عوامل مختلفی مانند ساختار سازمانی، اهداف استراتژیک و نوع فناوری مورد استفاده بستگی دارد.
منبع:bain