وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۶ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سعید محمدی همبنیانگذار دیجیکالا میگوید حالا زمان خوبی برای ورود استارتآپهای جدید است و در دو سه سال پیشرو یک موج قدرتمند و تازه فضای استارتآپی ایران را در برمیگیرد.
به گزارش پیوست، سعید محمدی همبنیانگذار دیجیکالا در رویداد نهمین کمپ استارتآپی دیجینکست گفت: برخلاف آنکه در حال حاضر فضای استارتآپی ایران مساعد به نظر نمیآید و بسیاری از افراد از شرایط ناراضی هستند اما من تحلیل شخصی خود را نسبت به این موضوع متفاوت میدانم. من معتقدم حالا زمان شروع است، همین زمانی که نرخ تیمهای جدید استارتآپی کم شده است. سرمایهگذاری در اکوسیستم استارتاپی در دو سه سال آینده بهتر میشود و بعد از گذشت دو سه سال یک موج استارتاپی قدرتمند و تازه شکل میگیرد. به افراد مردد در این حوزه پیشنهادم میکنم همین حالا اقدام کنند و نگذارند برای ایدههایشان دیر شود، حالا زمان درستی برای آغاز است.
سعید محمدی در ادامه افزود: یکی دیگر از توصیههای من به بنیانگذاران و افراد دارای ایده این است که تمام تمرکزشان را روی ایدههایشان بگذارند. به ایدههایتان به چشم یک آزمون و خطا نگاه نکنید. شما آمدهاید که موفق شوید. پلهای پشت سرتان را خراب کنید و فقط به پرورش ایدههایتان فکر کنید. تازه حالا زمان بهتری برای توسعه ایدههاست. سالهای فعالیت ما اصلا زیرساختهای فعلی وجود نداشت.کسی اسم استارتآپ را هم نمیدانست. راجع به کارآفرینی بدانید که همیشه تهدیدهای کسب و کاری وجود دارد این شما هستید که میتوانید از این تهدیدها فرصت خلق کنید. اصلا تردید نکنید نگذارید دوستان مهاجرتکرده و شرایط ناامید کننده انگیزه، امید و اراده را از شما بگیرد. تاب آوری خود را بالا بیاورید. کارآفرینی همیشه ریسکهای خود را دارد.
کیوان محیط مافی مدیرعامل دیجی نکست هم درباره این بوث کمپ توضیح داد: یکی از مهمترین روشهای جذب استارتاپ برای ما راهاندازی کمپ استارتاپی طی دو نوبت در سال است. Reverse pitch را در اختیار استعدادها و ایدههایی که برگزیده شدهاند قرار میدهیم و ۸ هفته برای MVP وقت میدهیم تا داوری شده و وارد مراحل بعدی شوند.
او ادامه داد: امسال تعداد شهرها را بیشتر کردهایم و از ۵ شهر مشهد، شیراز،زاهدان،اصفهان و یزد هم میتوانند آنلاین در کلاسها شرکت کنند. حتی ما برای ایدههایی خارج از حوزه تجارت الکترونیکی و هوش مصنوعی هم پذیراییم و این ایدهها را به شتابدهندگان مخصوص خود معرفی خواهیم کرد. چند سالی است در استیجهای پایینتر، استارتآپ خوب نداریم واکثر تمرکز سرمایهگذاریها به راندهای A و B رفته است. سرمایهگذاران باید روی مرحله بذری و پیشابذری بیشتر تمرکز کنند.
فرزین فردیس مدیرعامل سرآوا هم در ادامه از تجربههای خود در بحث کارآفرینی سخن گفت و توضیح داد: زمانی که به دنبال تشکیل یک تیم هستید سعی کنید همه مهارتها را کنار هم بگذارید. فقط یک تیم برنامهنویس کافی نیست، شما به دوستان مالی و حقوقی نیز نیاز دارید. برای اغاز سعی کنید از شتابدهندهها کمک بگیرید تا در فضای امنتر به فعالیتهای خود ادامه دهید.
در ادامه امیرحسین ناطقی همبنیانگذار کوییزآوکینگز به بیان تجربههای خود درباره کارآفرینی پرداخت و به افرادی که میخواهند وارد این حوزه شوند گفت: گمالگرایی را کنار بگذارید و قبل از هر چیز روی خودتان و پتانسیلهایی که در خودتان میبینید سرمایهگذاری کنید، اگر بازار را درست انتخاب کرده باشید یعنی بخش مهمی از مسیر را طی کردهاید.
افشین رهنما همبنیانگذار مدرسه اکسیژن هم به موضوع اهمیت شریک در استارتآپها پرداخت و گفت: قبل از اینکه با تصورات رویایی بخواهید مشکلات دیگران و جهان را حل کنید، مشکلات خود را بشناسید و آنها را رفع کنید. عجله وشتاب بیجا نکنید که همینها از عوامل سقوط است.