بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
رصدخانه فناوریهای نوین مالی سپهر در گزارشی که به وضعیت هوش مصنوعی در صنعت مالی ایران پرداخته، اعلام کرده است ۳۲ درصد کارکنان نهادهای صنعت مالی ایران از ابتکارات هوشمصنوعی احساس ترس و نگرانی بالایی دارند.
به گزارش پیوست، رصدخانه فناوریهای نوین مالی سپهر وابسته به گروه مالی سپهر صادرات در گزارشی به وضعیت هوش مصنوعی در صنعت مالی ایران پرداخته است.
در این گزارش چهارگونه بازیگر صنعت مالی ایران تحولآفرینان، دنبالکنندگان، جاماندگان و تازهواردان معرفی شدهاند. در بخشی از این گزارش آمده است وضعیت هوش مصنوعی در صنعت مالی ایران حاکی از آن است که مدیران و رهبران نهادهای مالی به سمت هوش مصنوعی در حرکت هستنداما همچنان وضعیت کنونی سرمایهگذاری در این حوزه با وضعیت مطلوب جهانی فاصله دارد اما چشم انداز و برنامههای ۵ سال آتی نشان از سرعت رشد بالای سرمایه گذاری در هوش مصنوعی را دارد.
طبق این گزارش در خصوص دستاوردهای اکتساب شده از انجام پروژههای هوش مصنوعی ساخت محصولات و خدمات جدید، تهییج نوآوری و توانمند کردن مدل های کسب و کار جدید ۳ اولویت اصلی مدیران ایرانی است.
در ادامه این گزارش آمده است نزدیک به دو سوم مدیران و رهبران مالی جهان در واکنش به هوش مصنوعی احساس هیجان را در بالاترین جایگاه قرار دادهاند و در بررسی احساس مدیران و رهبران مالی ایران نسبت به هوش مصنوعی نیز احساس هیجان ۸۶ درصد شیفتگی ۷۶ درصد و نااطمینانی ۷۱ درصد بیشترین واکنش را در برداشته است و در مقایسه با آمارهای جهانی نزدیکی معناداری را نشان میدهد.
این گزارش همچنین نشان میدهد بسیاری از شرکت ها در مراحل ابتدایی سرمایه گذاری در حوزه هوش مصنوعی هستند و ۳۱ درصد از آنها تنها ۱ یا ۲ پروژه اتمام یافته داشته و کمتر از ۱۵ درصد بیش از ۳ پروژه اتمام یافته در سازمان خود دارند و ۳۲ درصد کارکنان نهادهای صنعت مالی ایران از ابتکارات هوشمصنوعی احساس ترس و نگرانی بالایی دارند.
همچنین ریسکهای مرتبط با حاکمیت، ثبات مالی و ریسکهای مرتبط با داده نیز از چالشهای جدی این حوزه عنوان شده است.
در ادامه آمده است بر اساس نظرسنجی انجام شده کمتر از ۱۰ درصد از نهادهای صنعت مالی ایران دارای برنامه تدوین شده برای تطابق و بکارگیری هوش مصنوعی هستند.