دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۳ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سازمان فضایی ایران میخواهد امسال بین ۶ تا ۸ ماهواره به فضا پرتاب کند. از این تعداد ۴ ماهواره از مبدا ایران و مابقی آن از روسیه پرتاب خواهد شد.
به گزارش پیوست، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران در نشست خبری این سازمان از ارسال ۸ ماهواره تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد. به گفته سالاریه پرتاب ماهوارههای طلوع ۳ و ظفر ۲ در آذر و دی امسال از پرتابگر خارجی انجام میشود و ماهواره کوثر در آبان امسال از روسیه پرتاب خواهد شد.
او همچنین از بهرهبرداری از پایگاه ملی پرتابهای فضایی چابهار در سال جاری خبر داد و افزود: «اولین پرتابهای این پایگاه امسال انجام خواهد شد. علاوه بر این پایگاه زیرساختهای فیزیکی دو ایستگاه دیگر هم در سال جاری آماده میشود.»
رئیس سازمان فضایی در ادامه تشریح برنامههای این سازمان در سال جاری از تکمیل نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس ۱ یعنی ماهواره «پارس ۲» خبر داد و گفت: «جدا از این ماهواره، ماهوارههای سری پژوهش با همکاری بخش خصوصی جلو میرود و برنامه امسال این است که یک نمونه از آنها به اتمام برسد و پرتاب شود. اولویت ما برای ماهوارههای بخش خصوصی است که پرتاب آنها برای پایان امسال برنامهریزی شده است.»
به گفته رئیس سازمان فضایی علاوه بر پروژههای این سازمان پروژههای دیگری توسط بخش خصوصی و پژوهشگاهها در حال تکمیل است که با توجه به ریسک کمتر و آورده بیشتر، این سازمان آنها را مقدم قرار داده تا بتواند سریعتر از نتایج آنها استفاده کند.
سالاریه در گزارشی از آخرین وضعیت ماهواره پارس ۱ که در اسفند سال ۱۴۰۲ از پرتابگر روسیه به فضا پرتاب شده بود گفت: «این ماهواره اسفند پرتاب شد، در مدار قرار گرفت و زیرسیستمهای مختلفش مورد ارزیابی قرار گرفته است. ما از دادههای پارس ۱ که اولین نمونه ساخته شده در کشور بوده برای ارتقای ساخت پارس دو استفاده میکنیم. هم الگوریتمهای کنترلی و هم الگوریتمهای مدیریتی آن ارتقا پیدا میکند. این ماهواره یکی از مهمترین دستاوردهای فناوری کشور بوده و به کمک این دادهها و تحلیل خروجی زیرسیستمها محصول بعدی ما ارتقا پیدا خواهد کرد.»
او در پاسخ به سوالی در مورد انتظارات از دولت چهاردهم در حوزه فضایی گفت: «صنعت فضایی در کشورهای مختلف دنیا در حال فراگیر شدن است و همه کشورها به سمت استفاده از این صنعت رفتهاند. شرایط بینالمللی در دنیا به سمتی رفته است که گرفتن مجوز برای کشورهایی که در این صنعت عقب ماندهاند بسیار سخت میشود.»
او افزود: «اگر در قسمت ماهوارههای ۳۶ هزار کیلومتری که مربوط به مدارهای مخابراتی رادیو و تلویزیون است ماهوارههای خودمان را قرار ندهیم، دچار مشکل میشویم. علاوه بر این دسترسی زمینی به نقاط صعبالعبور برای دریافت دادهها مشکل و هزینهبر است. مرزهای جغرافیایی در حال برچیده شدن است و مرز جغرافیایی کشورها زمانی بزرگ میشود که بتوانند از منابع سایر کشورها هم استفاده کنند. اگر الان در صنعت فضایی کشور سرمایهگذاری نکنیم ده سال دیگر هیچ جایگاهی نخواهیم داشت چون معاهدات بینالمللی در فضای سیاسی و اقتصادی به تحقیق، توسعه و هزینهای که الان در صنعت فضایی میکنیم برمیگردد.»
سالاریه سرمایهگذاری در صنعت فضایی را محدود به دوره خاصی ندانست و اضافه کرد: «در همه دولتها ما موظف هستیم سرمایهگذاری زیادی در بخش خصوصی و دولتی صنعت فضایی انجام بدهیم و از این سرمایهگذاری نترسیم. اینکه یک ماهواره با شکست مواجه شود مقدمهای برای این است که ماهوارههای بعدی بهتر شود. در صنعت فضایی وظیفه ما این است که بیدار باشیم و بدانیم چه تحولاتی در دنیا اتفاق میافتد تا جایگاه خودمان را تثبیت کنیم. دولت بعدی هم باید از نیروهای نخبه استفاده کنند و ظرفیتهای امروز سازمان فضایی را گسترش بدهند.»
او ادامه داد: «صنعت فضایی در خیلی از کشورها در اختیار نیروهای مسلح است اما فضا به سمتی میرود که بخش خصوصی هم وارد آن شود و ما هم در خیلی از سیستمها سراغ بخش خصوصی میرویم. در آینده باید تعداد پرتابها افزایش پیدا کند تا بتوانیم در رقابت شدید بینالمللی برنده شویم و جایگاه خودمان را حفظ کنیم. بخش خصوصی در حوزه سیستم ورود میکند و نیروهای مسلح در سالهای گذشته نشان دادهاند که انعطافپذیر هستند.»
سالاریه در مورد ایستگاه دریایی سازمان فضایی ادامه داد: «یکی از پروژههای ما ایستگاه دریایی است که مطالعات آن انجام شده است. به این دلیل که در مراحل اولیه پرتاب و تثبیت عملکرد ماهوارهها وجود ایستگاههای متعدد در سراسر دنیا مهم است و یکی از آنها ایستگاه دریایی است. برای ماهوارههای ژئو اهمیت بیشتری دارد چون ما برای ماهورههای داخلی ایستگاههای سیار زمینی داریم. مزیت ایستگاه دریایی این است که آزادی عمل بیشتری دارد و قرارداد ان منعقد شده و در حال تکمیل است.»