skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فعالان صنعت ICT: وزیر آینده چند اولویت مشخص و محدود تعریف کند

میثم قاسمی تحریریه

۲ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کارشناسان و فعالان صنعت ICT با برشمردن اولویت‌های کاری و مشکلات موجود این صنعت تاکید کردند دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده بهتر است در چند حوزه مشخص برنامه اجرایی تعریف کرده و آنها را تا رسیدن به نتیجه نهایی، پیگیری کند.

به گزارش پیوست، نشست مسائل پیش رو و اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم در حالی برگزار شد که قرار بود کاندیداهای معرفی شده از سوی کارگروه انتخاب وزیر ارتباطات آینده نیز در این جلسه حضور یابند؛ اما هیچ‌کدام از آنها در جلسه شرکت نکردند. این نشست به دعوت گروه علمی-تحلیلی طیف برگزار شد.

حاضران در این نشست که برخی از آنها عضو کارگروه انتخاب کاندیداهای وزارت نیز بودند به بیان نظرات خود و برشمردن مشکلات و اولویت‌های کاری این صنعت پرداختند؛ اما در عین حال تاکید کردند تعدد این اولویت‌ها ممکن است باعث شود وزارت ارتباطات نتواند دستاورد خاصی داشته باشد و بهتر است تنها در چند موضوع مشخص، برنامه کاری ارائه دهد. از جمله این افراد، فرزین فردیس عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران بود که عنوان کرد وقتی اولویت‌ها زیاد می‌شوند، یعنی اولویتی وجود ندارد. او تاکید کرد پس از انتخاب وزیر ارتباطات، باید هم به او کمک کرد و هم به مطالبه‌گری پرداخت.

سهیل مظلوم، عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای که یکی از اعضای کارگروه انتخاب کاندیداهای وزارت بوده است در این نشست از وزیر آینده خواست تمامی امور اجرایی را به شرکت‌های خصوصی بسپارد و تنها به کار سیاست‌گذاری و نظارت بپردازد.

مهرداد میراسماعیلی، مدیرعامل ارگ تلکام در این نشست با ارائه آماری از درآمد سرانه اپراتورهای ثابت و همراه از سال ۸۸ تا ۱۴۰۱ و همچنین واردات کالاهای IT در این سال‌ها، نتیجه‌گیری کرد اقتصاد این صنعت به شدت کوچک شده و تا زمانی که این موضوع درست نشود، هیچ مدیری نمی‌تواند دستاورد خاصی از خود به جا بگذارد.

او به رقابت‌پذیر کردن این صنعت از طریق آزادسازی قیمت‌ها و همچنین برجسته‌سازی ضررهای اقتصادی فیلترینگ به عنوان راهکارهای برون‌رفت از وضعیت فعلی اشاره کرد.

پویا پیرحسینلو، مدیرعامل آروان کلاد و عضو انجمن تجارت الکترونیک با اشاره به گزارش‌های این انجمن درباره وضعیت اینترنت ایران، خواسته‌های مطرح شده در جدیدترین گزارش این انجمن را یادآوری کرد که رفع فیلترینگ، رفع تحریم‌های فناوری و پایان دادن به اختلال‌های عمدی اینترنت است.

او تاکید کرد شاید نتوان به سرعت همه این خواسته‌ها را محقق کرد؛ اما می‌توان قدم‌های کوچک و مداوم در این زمینه برداشت که یکی از آنها درخواست شفافیت آرای اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (کمیته فیلترینگ) است.

پیرحسینلو همچنین با تاکید بر این نکته که تحریم‌ها تاثیر زیادی بر کیفیت اینترنت دارند، از دولت خواست برای رفع تحریم‌های فناوری اقدام کند.

علیرضا صیدی، مدیرعامل مبین‌نت نیز در سخنانی بر انتخاب یک وزیر قدرتمند تاکید کرد و افزود در ادامه کار لازم است تیم کاری وزیر ارتباطات نیز توانمند باشند.

سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران که او نیز در کارگروه انتخاب کاندیداها عضو بود در این نشست گفت: «امروز یک رئیس جمهور نسبتاً خوب داریم و باید کمک کنیم به یک رئیس جمهور خوب تبدیل شود.»

او با برشمردن مشکلاتی که وزیر ارتباطات آینده در کار خود دارد، بر نقش کلیدی وزیر ارتباطات در طبقه‌بندی خواسته‌های صنف و مردم و ارائه آنها به رئیس جمهوری، تاکید کرد.

داوود ادیب، رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران و یکی دیگر از اعضای کارگروه انتخاب کاندیداهای وزارت، از سخنرانان این نشست بود که انتظارات خود از وزیر آینده را در ۶ سرفصل ارائه کرد که مولدسازی، ارتباط مناسب با شرکت مخابرات ایران، توسعه کمی و کیفی منطقه اقتصادی پیام و کمک به صادرات فناورانه از جمله آنها بودند.

باقر صمدی، مدیرعامل آپ نیز در این جلسه عنوان کرد وزیر ارتباطات باید یکی از بلندقدترین وزرای کابینه باشد تا بتواند اجماع‌سازی کند. به عقیده او چون ارتباطات و فناوری اطلاعات یک صنعت فرابخشی است، وزیر آن نیز باید فرابخشی باشد و در ضمن سابقه حضور در بخش خصوصی در کارنامه‌اش دیده شود تا بداند تصمیمات و سیاست‌گذاری‌های بالادستی چه تاثیری بر کسب‌وکارها دارند.

در این نشست مهدی روحانی‌نژاد معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان فردی که از بخش خصوصی وارد دولت شده است در سخنان کوتاهی تاکید کرد بخش خصوصی آرزوهای زیادی دارد؛ اما یک مدیر دولتی باید چند هدف مشخص برای خود تعریف کرده و تمام تلاش خود را برای رسیدن به نتیجه انجام دهد.

او با اشاره به تجربه دولت سیزدهم در زمینه فیبر نوری و موفقیت نسبی در این زمینه، عنوان کرد وزیر آینده باید تعامل و انعطاف بیشتری از خود نشان دهد چون هماهنگی مجلس با دولت جدید، کمتر از دولت قبل خواهد بود.

https://pvst.ir/igw
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    یک دیدگاه

    1. ممنون از مقاله ، موضوع خیلی مهمیه ،ولی بسیار از هم گسیخته و الکن موند بحث ، انکار گزینش یا سانسور داشت ، نتیجه چی شد

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو