skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

مدیرعامل هم‌آوا: خروج‌های ما جزو واقعی‌ترین اگزیت‌های اکوسیستم بوده است

سمانه سمیع تحریریه

۱۲ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ مرداد ۱۴۰۳

مدیرعامل هم‌آوا معتقد است خروج‌های این شتاب‌دهنده جزو واقعی‌ترین خروج‌های اکوسیستم بوده است. به باور انتظاریان هم‌آوا فقط سهام را به سهام‌داران دیگر نفروخته و بیشتر خروج‌های آن در زنجیره ارزش رخ داده است.

به گزارش پیوست، حامد انتظاریان مدیر عامل هم‌‌آوا در فصل جدید از ایستگاه پیوست در ارتباط با بخش شتابدهی در هم‌آوا از پیشینه و قرابت هم‌آوا و کارخانه نوآوری می‌گوید و در این باره توضیح می‌‌‌دهد: «قرابت‌هایی با کارخانه نوآوری آزادی داریم اما اگر به صورت کلی به موضوع نگاه کنیم هم‌آوا یک شتابدهنده نیز هست که یکی از ماموریت‌های آن در زمان تاسیس که توسط سهامداران آن به خصوص سرآوا تعریف شده، راه‌اندازی پروژه کارخانه نوآوری آزادی با مشارکت پارک فناوری پردیس بوده است. در واقع فعالیت هم‌آوا کلا به کارخانه نوآوری آزادی ختم نمی‌شود و هم‌آوا در هفت سال گذشته در حدود ۷۰ سرمایه‌گذاری انجام داده است.»

 

او ادامه می‌دهد: «از زمان تشکیل برند هم‌آوا که حاصل ادغام شزان، آواتک و نوآوا بوده ۷۰ سرمایه‌گذاری صورت گرفته است. ضمن اینکه قبل از این ادغام هم، سرمایه‌گذاری‌هایی که توسط این مجموعه‌ها انجام شده بالغ بر ۱۳۵ سرمایه‌گذاری بوده است. یعنی در ۱۳۵ تیم سرمایه‌گذاری انجام شده که حدود ۴۰ تا ۴۵ تای آنها فعال هستند. البته از برخی از آنها خارج شده‌ایم، یک سری شکست خورده‌‌اند و بعضی با اینکه مهاجرت کرده‌اند اما پرونده استارت‌آپ خود را نبسته‌اند.»

در مسیر تشکیل یک پرتفو ارزشمند

انتظاریان ماموریت هم‌آوا در فرآیند شتابدهی را جمع کردن یک پرتفو ارزشمند برای سهامداران آن می‌داند و ادامه می‌دهد: «هم‌آوا در سال ۹۷ در ابتدا با طراحی کارخانه نوآوری آزادی شکل گرفت و به کمک همراهی مسئولان پارک فناوری پردیس و شراکتی که به وجود آمد، ارزش افزوده بیشتری برای اکوسیستم ایجاد کرد. به تازگی قراردادهای جدیدی نیز با همراهی پارک فناوری پردیس منعقد شده تا اتفاقات جذاب‌تری را برای اکوسیستم رقم بزند تا عوائد آن هر چه بیشتر به کل اکوسیستم برسد.»

مدیرعامل هم‌آوا در ادامه به تغییر فرآیند فعالیت‌ها در کارخانه اشاره می‌کند و می‌گوید: «تا سال گذشته ۵ سوله متعلق به پارک فناوری پردیس و ۵ سوله متعلق به هم‌آوا بود اما حالا تمام ۱۰ تا سوله طرف قرارداد هم‌آوا هستند و بخش مدیریتی کارخانه با پارک فناوری پردیس است تا ادامه فعالیت‌ها در چارچوب آنها شکل بگیرد. یکی از مزیت‌های این تصمیم قانون معافیت مالیات از حقوق است که با همکاری مدیران پارک فناوری پردیس به کارخانه نوآوری آزادی هم رسیده است. ما انتفاع مالی قابل توجهی از کارخانه نداریم، این موضوع یک توافق است که حالا مدیریت اجاره‌دهی و موضوعات مالی با هم‌آوا پیگیری شود و مدیریت راهبردی کارخانه که در مورد سرویس‌ها توسط پارک پیگیری شود.»

اولویت با بنیان‌گذار است

انتظاریان در پاسخ به مهرک محمودی، سردبیر پیوست، درباره آینده کارخانه نوآوری پردیس هم می‌گوید: «با دوستانمان در پارک فناوری پردیس تلاش کرده‌ایم که برای خرید پارک، کارهایی انجام شود و اگر این اتفاق هم نیفتد در تلاشی هستیم با تشکیل صندوق یا مشارکت دوستان کارخانه خریداری شود و در واقع کارخانه برای اکوسیستم باقی بماند‌. کارخانه فقط برای هم‌آوا نیست و نگاهمان این است که ما فقط یکی از هشت بهره‌بردار این فضا هستیم که فضای کار اشتراکی مخصوص به خود و شتابدهی خود را داریم. اصلا این نگاه را نداریم که کارخانه مال ماست. کارخانه تبدیل به فضایی برای اکوسیستم نوآوری کشور و همه جامعه شده و خوشبختانه یکی از پویاترین آنهاست.»

انتظاریان هم‌چنین درباره شتابدهی در هم‌آوا توضیح می‌دهد: «ما ۴۰ تا ۴۵ تیم فعال داریم و روی حوزه خاصی متمرکز نیستیم. در حوزه کشاورزی، سلامت و پزشکی و هوش مصنوعی، ایکامرس آموزش تیم‌های متنوعی داریم. هدفمان هم این است که استعدادها را کشف کنیم. تمرکز هم‌آوا روی خود بنیان‌گذار است چون ما معتقدیم بنیان‌گذاری که توانمند باشد و بتواند کسب و کار را بسازد و راهبری کند بیش از سایر مسائل مهم است.»

او درباره چونگی سرمایه‌گذاری هم‌آوا هم توضیح می‌دهد: «سرمایه‌گذاری هم نقدی و هم غیرنقدی است‌. در بخش غیرنقدی آموزش توسط منتورها و ارائه زیرساخت‌هایی مثل سرور است و قسمتی از سرمایه‌گذاری هم شامل پول نقد است.»

انتظاریان میزان سهام‌ دریافتی هم‌آوا را هم این طور توضیح می‌دهد: «کاری که شتابدهنده‌ها و سرمایه‌گذاران انجام می‌دهند همین پذیرفتن ریسک برای آینده است. در بسیاری مواقع زمانی که شخصی وارد شتابدهنده می‌شود تیم و کسب‌وکار مدل کاملی دارد‌. ما حدود ۷۵۰ میلیون تومان در بخش بذری و غیربذری در اختیار تیم‌ها می‌گذاریم و سهام عادلانه می‌گیریم. چون نمی‌خواهیم تیم را نابود کنیم و بیش از ۱۵ درصد نمی‌گیریم. در پرتفو هم‌آوا چند شرکت سهام بالای ۵۰ درصد وجود دارد که می‌خواهیم سهام تعدیل شود. اصلا قاعده باید بر این باشد که سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذار جذاب باشد تا با انگیزه کسب و کار خود را توسعه دهد.»

تمرکز روی شناسایی استعدادهای خارج از تهران

او همچنین درباره خدمات شتابدهی در خارج از تهران نیز توضیح می‌دهد: «دو سال قبل پروژه UNDP دفتر توسعه ملل سازمان ملل متحد را در چند استان مثل کرمان، ارومیه و چابهار در حوزه‌های پسماند و کشاورزی و آب پیش رفتیم و سه برنامه هم اجرا کردیم. همین موضوع فرصت ارزشمندی به ما داد که توانستیم استعدادهای خارج از تهران را شناسایی کنیم. در شهرستان‌ها استعدادهای زیادی هستند که دیده نشده‌‌اند. به همین خاطر بر حسب مسئولیت اجتماعی خود بحث ورود به شهرستان‌ها را جدی گرفته‌ایم و علاوه بر پروژه UNDP خودمان هم انرژی زیادی در این باره گذاشته و تا یک ماه دیگر خبرهای جدیدی را به اکوسیستم می‌دهیم.»

او درباره اگزیت‌هایی که در هم‌آوا اتفاق افتاده است هم می‌گوید: «خروج‌های ما جزو واقعی‌ترین اگزیت‌های اکوسیستم بوده و فقط سهام را به سهام‌داران دیگر نفروخته‌ایم. اغلب خروج‌ها در زنجیره ارزش رخ داده است و تا کنون ۷-۸ اگزیت انجام داده‌ایم.»

دشتی از غزال‌ها به جای یونیکورن

مدیرعامل هم‌آوا همچنین درباره گزارش عملکرد هم‌آوا می‌گوید: «به دنبال این هستیم تا شهریور گزارش شش ساله هم‌آوا را ارائه بدهیم.»

او همچنین درباره فراخوان برای پذیرش تیم‌ها نیز توضیح می‌دهد: «ما اغلب فراخوان نمی‌دهیم افراد وارد سایت ما شده و شرایط خود را اعلام کرده و ما آنها را بررسی می‌کنیم و کارشناسان ما تا کمتر از یک هفته در کمیته سرمایه‌گذاری به آنها پاسخ می‌دهند و با آنها جلسه می‌گذارند. ما در سال قبل ۱۲ تیم جذب کرده‌ایم سه تا تیم در مرحله شتابدهی هستند، بقیه در حال شکل‌گیری و یکی از آنها شکست خورده است.»

انتظاریان هم‌چنین درباره تامین سرمایه در هم‌آوا هم توضیح می‌دهد: «ما در بسیاری موارد هم‌سرمایه‌گذاری انجام می‌دهیم چون کلا کار ما مشارکتی است و معتقدیم باید به بازار ایران نگاهی متناسب با شرایط شود. ما می‌توانیم به جای یونیکورن‌ها دشتی از غزال‌ها داشته باشیم که کنار هم تبدیل به یونیکورن ‌شوند. یونیکورن جز در کشوری مثل آمریکا به معنای واقعی شکل نگرفته است. ترکیه هم با دبی کارهایی کرده‌اند که به خاطر ورود شرکت‌های آمریکایی بوده و با سرمایه‌گذاری‌های خارجی شکل گرفته اما ایران تحریم است و شرایط ما مشابه آنها نیست. اگر فقط به بیرون ایران نگاه کنیم شاید انگیزه‌ها از بین برود و موج ناامیدی ایجاد شود.»

https://pvst.ir/ikn
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو