skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هم‌بنیان‌گذار خدمت از ما: سهم خدمات آنلاین از کل بازار خدمات ۶ درصد است

دلارام سلطانیان نویسنده میهمان

۲ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

prptech

هم‌بنیان‌گذار «خدمت از ما»، بازار آنلاین خدمات، سهم خدمات آنلاین از کل بازار خدمات را ۶ درصد و سهم این پلتفرم از بازار آنلاین خدمات را ۱۰ درصد تخمین زد.

به گزارش پیوست، حمید طهماسبی، هم‌بنیان‌گذار «خدمت از ما» در رشته توییتی آمار کل بازار خدمات و بازار خدمات آنلاین در ایران را منتشر کرد. بر اساس نمودارهایی که طهماسبی منتشر کرده ۶ درصد از کل بازار خدمات به صورت آنلاین و ۹۶ درصد خدمات در ایران همچنان به صورت سنتی ارائه می‌شود.

توییت طهماسبی

 

خدمت از ما
حمید طهماسبی، هم‌بنیان‌گذار خدمت از ما سهم از بازار خدمات آنلاین را تخمین زده است.

نمودار خدمت از ما

هم‌بنیان‌گذار «خدمت از ما» درباره دلیل انتشار این آمار به پیوست گفت: «در این ۸ سال فعالیت خدمت از ما تمام تمرکز ما روی فروش و عملکرد بوده است و نتوانستیم وقتی برای برندینگ بگذاریم. انقدر درگیر کیفیت کاری که ارائه می‌دهیم و تعداد متخصص‌ها بودیم که وقتی به بازار نگاه کردیم دیدیم اطلاعات و آمارها گمراه‌کننده‌ای وجود دارد. گاهی عددهایی را اعلام می‌کنند که ظرفیت بازار نیست اما متاسفانه چون ما و سایرین درگیر بودیم آماری منتشر نکردیم. آمارهایی که هست باعث شده صنعت از نظر جذب سرمایه عقیم شود. به نظر من وقت آن فرا رسیده بود که ما هم گزارش این بازار را منتشر کنیم.»

طهماسبی درباره این گزارش ادامه داد: «آماده کردن این گزارش یک ماه زمان برد و ما همیشه تا قبل از این اولویتمان این بود که این یک ماه را به جای اختصاص دادن به چنین کاری، به ارتقای محصول اختصاص بدهیم. به نظر من تصویر مطلوبی از این تعداد سفارش و سهم از بازار در ذهن اکوسیستم وجود ندارد و مشخص کردن جایگاه‌ها دید بهتری به سرمایه‌گذارها می‌دهد.»

قصد جذب سرمایه نداریم

حمید طهماسبی در ادامه گفت‌وگو با پیوست از نداشتن تمایل به جذب سرمایه برای «خدمت از ما» گفت: «ما در حال حاضر و تا اطلاع ثانوی قصد هیچ‌گونه جذب سرمایه نداریم اما قصد فروش کلی را داریم پس به این نتیجه رسیدیم که بهتر است سهم از بازار را مشخص کنیم و به همه اکوسیستم دید بهتری بدهیم تا اطلاعات بیشتری داشته باشند و بتوانند بهتر تصمیم‌گیری کنند. علاوه بر این ما در سال‌های گذشته هم شاهد بودیم که خیلی از کسب‌وکارهای این حوزه از بین رفته‌اند. به نظرم اگر چنین گزارشی باشد امید بیشتری به بقیه می‌دهد و می‌دانند جایگاه‌ها چطور است تا بتوانند تلاش بهتری کنند.»

او در مورد دقت این گزارش افزود: «نکته چنین گزارش‌هایی این است که هیچ‌ وقت کسی به جز نفر اول و دوم بازار نمی‌توانند آن را ارائه بدهند چون باید تعداد سفارش‌ها را بدانند. ما دیدیم نفر اول گزارش خیلی اشتباهی می‌دهد و گفتیم حداقل ما گوشه‌ای از بازار را که فکر می‌کنیم درست است با تخمین خیلی بالا ارائه دهیم. من به دوستان خودم گفتم تنها راهی که می‌شود دقت این گزارش را بالاتر برد این است که من زنگ بزنم به شرکت‌های همکار و از آنها بپرسم تعداد سفارش‌هایشان چقدر است؟»

طهماسبی در پاسخ به سوالی در مورد عدم تمایل به داشتن سرمایه‌گذار گفت: «ما سه شریک هستیم و این کسب‌وکار چهارم ما بوده است. نتایج تصمیمات ما نشان داده است که ترکیب برنده هستیم و دست به این ترکیب نمی‌زنیم مگر اینکه کسی بخواهد خدمت از ما را در یک سوپراپلیکیشن ادغام کند و به نظر من اولین اپلیکیشنی که بتواند چنین کاری انجام دهد، یک برگ برنده در دست دارد و می‌تواند روی آن مانور بدهد.»

هم‌بنیان‌گذار «خدمت از ما» ابراز امیدواری کرد که سرمایه‌گذاران روی شرکت‌های همکار و رقیب سرمایه‌گذاری کنند. او در این باره گفت: «افراد زیادی هستند که در همین سیستم استعداد دارند و در سال‌های گذشته خوب کار کرده‌اند اما متاسفانه نتوانسته‌اند آنطور که باید مدیریت مالی کنند یا بهینه سازی انجام بدهند. من زمانی که تبلیغات مختلف کسب‌وکارهای این حوزه را می‌بینم خیلی خوشحال می‌شوم چون به آن ۶ درصد خیلی کمک می‌کنند و تمام تمرکز من روی آن ۶ درصد است. چون اگر بیشتر شود برای همه ما خیلی خوب است. از همه سرمایه‌گذارها دعوت می‌کنم که به این حوزه و سایر شرکت‌ها حتما نگاه کنید و حتی اگر مشاوره‌ای خواستند که بهتر است چه مبلغی را روی چه کسب‌وکاری سرمایه‌گذاری کنند، من کمک می‌کنم تا وضعیت را بهتر کنیم.»

تعداد متخصص‌های ما بیشتر است

هم‌بنیان‌گذار «خدمت از ما» درباره مزیت این پلتفرم نسبت به رقبای آن گفت: «ما بیشترین تعداد متخصص را داریم و می‌توان گفت بعد از ما شرکتی که بیشترین تعداد متخصص را دارد، ۲۵ درصد از ما کمتر است. همچنین ما توانسته‌ایم این متخصصان را بر اساس نظرات و نمرات رتبه‌بندی کنیم و اگر کسی از پلتفرم ما استفاده کند با طیف وسیعی متخصص برخورد می‌کند که امتیارهای مختلف گرفته‌اند و رتبه‌بندی شده‌اند.»

او در این باره افزود: «ما با ۷۴ شهر پوشش بیشترین تعداد شهر در ایران را پوشش می‌دهیم پس آدم‌های بیشتری می‌توانند از آن استفاده کنند. مزیت دیگر ما هم این است که با ۷۰۰ خدمت، بیشترین تعداد سرویس را هم ارائه می‌دهیم.»

۸۰ درصد خدمات در «خدمت از ما» فعال شده‌اند

طهماسبی درباره تعداد سرویس‌هایی که «خدمت از ما» ارائه می‌دهد گفت: «طبق آماری که ما گرفتیم در ایران ۱۲۰۰ خدمت وجود دارد که ما تا کنون ۷۰۰ تا از آنها را فعال کرده‌ایم. اصلی‌ترین‌های آنها فعال هستند و بقیه موارد بسته به نیاز شهرها که درخواست بدهند یا متخصصی که برای انجام آنها ابراز تمایل کند، فعال می‌شود. از نظر تعداد خدماتی که فعال شده‌اند حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد مسیر طی شده است.»

او در مورد چالش‌های کسب‌وکارهای مشابه «خدمت از ما» گفت: «چالش‌های این کسب‌وکار در ایران و همه جای دنیا زیاد است چون با ادبیات استارت‌آپی امروز زیرمجموعه Property Technologies یا همان PropTech قرار می‌گیرد. یکی از معضلات آن این است که خیلی به فرهنگ و قوانین آن کشور وابسته است چون به هر حال تعدادی از افراد همدیگر را به صورت فیزیکی می‌بینند و وارد خانه فرد دیگری می‌شوند.»
طهماسبی تبلیغات را یکی از چالش‌های اصلی پلتفرمی مثل «خدمت از ما» دانست و افزود: «به دلیل تنوع خدمت اولین مشکلی که به وجود می‌آید این است که ما هنگام تبلیغات نمی‌دانیم چه بگوییم. اگر وانت‌بار را تبلیغ کنیم رقیب اسنپ، تپسی و الوپیک می‌شویم. اگر بگوییم فقط اسباب‌کشی انجام می‌دهیم دوباره همین مشکل به وجود می‌آید. اگر بگوییم نقاشی ساختمان داریم و فقط ساختمانی و تاسیساتی هستیم هم بقیه خدمات ما در نظر گرفته نمی‌شود.»

نظارت بر پلتفرم دو سویه حساس‌تر است

به گفته او از جمله دلایلی که این کسب‌وکار از چالشی‌ترین کسب‌وکارها به حساب می‌آید این است که وارد خانه افراد می‌شود. او در این باره گفت: «با توجه به اینکه ما برای ارائه خدمات وارد خانه افراد می‌شویم حساسیت را بالا می‌برد و نظارت در چنین شرایطی سخت می‌شود. از آن طرف چون ما یک پلتفرم دو سویه هستیم برقرار کردن تعادل بین اینها کار را خیلی سخت می‌کند. ما تعهدی داریم که برای هر سفارش حداقل سه نفر را به مشتری نشان بدهیم تا بتواند آنها را با هم مقایسه کند و حفظ چنین شاخصی کار مدیریتی را سخت‌تر می‌کند.»

طهماسبی در مورد ادغام شدن خدمات آنلاین در سوپراپلیکیشن‌هایی مثل آپ و اسنپ گفت: «عموما تمام سوپراپلیکیشن‌هایی که الان هستند یک یا دو خدمت واحد دارند و اگر فقط برای آنها تبلیغ کنند کار چندان اشتباهی نکرده‌اند. من تعجب می‌کنم از اینکه چرا سوپراپلیکیشن‌هایی مثل آپ، اسنپ و تپسی که الان به این سمت می‌رود چرا چنین سرویسی را درون خودشان نداشته‌اند. اینها الان در بیشترین حالت ۱۰-۱۵ خدمت دارند وقتی یکی از بازیکنان این صنعت را در دل خودشان جا می‌دهند ۱۰+۵۰۰ یا ۱۰+۷۰۰ خدمت می‌شود و این موضوع نرخ بازگشت آنها را بالا می‌برد. یکی از توصیه‌های من به مدیرعامل‌ها و بنیان‌گذاران سوپراپلیکیشن‌ها و افرادی که در توسعه آنها کار می‌کنند این است که به این حوزه نگاه کنند.»

اگر تقاضا و تامین‌کننده آن باشد، سرویس‌ها فعال می‌شوند

هم‌بنیان‌گذار «خدمت از ما» در مورد مدل این کسب‌وکار گفت: «کلیت این کسب‌وکار C2C است و گزارشی که ما تهیه کرده‌ایم به جز قسمت آموزش، کسب‌وکار و سلامت است چون اینها تکه‌های خیلی بزرگی هستند که ما برای تکمیل کردن پلتفرم آورده‌ایم. سیستم ما به این صورت است که سرویس‌های مختلف به صورت خودکار به اپلیکیشن اضافه می‌شوند. ما ۱۲۰۰ خدمتی که در ایران هست با تمام شهرها در برنامه‌مان تعریف کرده‌ایم. حالا کافی است از یک شهر چند متخصص بروند. مثلا در جاجرود ۱۰ نفر پیدا شوند و بگویند ما نقاشی ساختمان انجام می‌دهیم. زمانی که این خدمت ۱۰ تا شد، سرویس نقاشی ساختمان به صورت خودکار در جاجرود فعال می‌شود. زمانی که فعال شود هم در اپلیکیشن و وب‌سایت نمایش داده می‌شود.»

او در مورد احراز هویت سرویس‌هایی مثل خدمات درمانی گفت: «سرویس‌هایی مثل سلامت از جمله سرویس‌هایی هستند که وقتی ۱۰ تا شدند، به صورت خودکار فعال نمی‌شوند. یکسری سرویس‌های خاص مثل پرستاری، تزریقات و خدمات پزشکی قفل است تا اینکه از متخصص‌ها مدارک لازم دریافت شود و بعد از آن فعال می‌شوند. بعد از اینکه فعال شد هر متخصصی ثبت نام کند بعد از کنترل مدارک پروفایلش فعال می‌شود.»

به گفته طهماسبی در قلب خدمات منزل سرویس نظافت خیلی استفاده می‌شود. بعد از نظافت وانت و اسباب‌کشی از محبوبیت زیادی در این پلتفرم برخوردار هستند و در بخش تعمیرات، برای تعمیر یخچال درخواست‌های زیادی دارند. در حوزه ساختمانی هم کاشی و نقاشی ساختمان در «خدمت از ما» درخواست‌های زیادی دارد.

https://pvst.ir/igp

یک دیدگاه

  1. هر چی بیشتر این گزارش رو بررسی میکنم بیشتر شگفت زده میشم.
    واقعا ممنون که وقت صرف کردین و یه همچین آماری دادین (معلومه وقت زیادی گرفته ها)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو