skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تریگ‌آپ خلا سرمایه‌گذاری در مراحل رشد استارت‌آپ‌ها را پر می‌کند

۱ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تریگاپ

تریگ‌آپ با مدل سرمایه‌گذاری میکرو وی‌سی به استارت‌آپ‌هایی که از یک تا ۶ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارند، کمک می‌کند.

سید حمیدرضا علوی، معاون سرمایه‌گذاری شناسا و رئیس هیات مدیره شتاب‌دهنده تریگ‌آپ درباره مدل جدید سرمایه‌گذاری این شرکت با هدف پر کردن خلا در مراحل رشد استارت‌آپ‌ها گفت: «زمانی که یک تیم استارت‌آپی از اول شروع می‌کند، پس از پذیرفته شدن در مراکز شتابدهی باید سراغ سرمایه‌گذاری خطرپذیر برود. این کار برای تیم‌های استارت‌آپی بسیار سخت است و در فضای کشور آنطور که باید شکل نگرفته است. در چنین خلایی تریگ‌آپ روی استارت‌آپ‌ها، در این مرحله از بلوغ‌اشان به عنوان یک میکرو وی‌سی سرمایه‌گذاری می‌کند.»

به گفته علوی سرمایه‌گذاری تریگ‌آپ روی استارت‌آپ‌ها یک میلیارد تومان است که ۶۰۰ میلیون تومان آن به صورت نقدی است و ۴۰۰ میلیون تومان آن به صورت خدمات است. سرمایه‌گذاری بالای ۵ میلیارد تومان بر عهده شناسا است.

محمدصادق سبحانی، مدیرعامل شتاب‌دهنده تریگ‌آپ درباره نیاز به میکرو وی‌سی در سرمایه‌گذاری گفت: «زیست‌بوم‌های استارت‌آپی در نقاط مختلف دنیا اگر همه نهادهایشان اعم از شتاب‌دهنده، دانشگاه، دولت و… به خوبی عمل کنند، دو جریان بقای آنها را تضمین می‌کند. اولی استعداد و دومی سرمایه‌ای است که افراد برای عملی کردن ایده‌های خودشان به آن نیاز دارند. در سال‌های اخیر به خاطر چالش‌های مختلف سیاسی و اجتماعی استعداد و سرمایه در اکوسیستم ما تضعیف شده است.»

برنامه سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۳

سبحانی از سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد تومان تریگ‌آپ روی استارت‌آپ‌ها خبر داد و گفت: «ما به عنوان یکی از نقش‌آفرینان قدیمی امیدواریم بتوانیم با میکرو وی‌سی مشکل سرمایه را برطرف کنیم. در این راستا در سال ۱۴۰۳ در مراحل مختلف شتاب‌دهی ۱۵۰ میلیارد تومان روی کسب‌وکارها سرمایه‌گذاری می‌کنیم.»

او درباره چالش تضعیف استعدادها افزود: «راهکار ما برای چالش استعدادها موضوعات ترویجی است. دانشجویان و نسل جدید ما با فرهنگ و چیستی کارآفرینی آشنا نیستند و آگاهی کافی از نهادهایی که در این مسیر می‌توانند به آنها کمک کنند ندارند. در سال‌های همه‌گیری کرونا این فضا تشدید شد. ما با همکاری مراکز نوآوری دانشگاهی در سراسر ایران بیش از ۴۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته‌ایم تا به دانشجویان کمک کنیم با فضای کارآفرینی آشنا شوند و بدانند مسیرهایی غیر از فریلسنری پیش روی آنها هست.»

سبحانی از پرداخت گرنت‌های فناوری به دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: «در فضای دانشگاهی ما از طریق مدل‌های پرداخت گرنت‌های فناوری به پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های داشنجویی که ظرفیت تبدیل به یک سرویس و کسب‌وکار را دارند کمک می‌کنیم. از مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مستقیم ما ۶۰ درصد آن به سمت میکرو وی‌سی می‌رود که در کنار نگاه مسئولیت اجتماعی برای خود ما در بلند مدت عواید اقتصادی خواهد داشت.»

تخصصی عمل خواهیم کرد

مهدی اسکویی، مدیر سرمایه‌گذاری تریگ‌آپ در ادامه از سرمایه‌گذاری میکرو وی‌سی تریگ‌آپ روی کسب‌وکارها گفت: «شرکت‌های سرمایه‌گذاری یا وی‌سی‌ها به خاطر کم کردن ریسک روی کسب‌وکارهای بالغ‌تر سرمایه‌گذاری می‌کنند و این موضوع باعث شده است بین کسب‌وکارهایی که وی‌سی‌ها به آنها علاقه‌مندند و تیم‌هایی که وارد شتاب‌دهنده‌ها می‌شوند فاصله بیفتد. این نقطه‌ای است که ما هدف‌گذاری کرده‌ایم.»

اسکویی درباره اولویت‌های تریگ‌آپ برای سرمایه‌گذاری گفت: «ما یک دهه است که به عنوان شتاب‌دهنده عمومی فعالیت کرده‌ایم اما در ۱۴۰۳ فعالیت خود را کمی تخصصی‌ می‌کنیم و در لایه میکرو وی‌سی اولویت‌هایی برای خودمان تعریف کرده‌ایم. اولین حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع و انقلاب صنعتی چهارم است. بعد از آن در حوزه‌های امنیت غذایی، فناوری‌های مالی، لجستیک، سلامت و سالمندی و انرژی با تمرکز بر بهینه‌سازی هستند.»

مدیر سرمایه‌گذاری تریگ‌آپ ادامه داد: «ما از قبل هم تا سقف یک میلیارد تومان در حوزه شتاب‌دهی سرمایه‌گذاری می‌کردیم. مدل جدید سرمایه‌گذاری میکرو وی‌سی ۶ میلیارد تومان است و در واقع سرمایه‌گذاری بیشتر از یک میلیارد تا سقف ۶ میلیارد لایه میکرو وی‌سی است.»

سبحانی از حمایت معنوی تریگ‌آپ از استارت‌آپ‌ها گفت: «مهم‌ترین حمایت ما بحث راهبری است و بعد آنها را آماده می‌کنیم تا در سطوح بالاتر از وی‌سی‌ها سرمایه جذب کنند. در رویدادهایی که در گذشته برگزار می‌کردیم بیشتر فعالیت ما روی بحث ترویج بود. علاوه بر آن کمپین‌های کارآفرینی و سه رویداد همراهانه برگزار کردیم.»

سیاست‌ وی‌سی‌ها اخذ سهام مدیریتی نیست

مدیرعامل شتاب‌دهنده تریگ‌آپ در مورد گرفتن سهام استارت‌آپ‌ها ادامه داد: «اگر پول مورد نیاز استارت‌آپ منطقی باشد معمولا سیاست وی‌سی‌ها اخذ سهام مدیریتی نیست. ما برای پولی که داده‌ایم ۶۰-۷۰ درصد سهام نمی‌گیریم چون این کار انگیزه تیمی را که باید در مراحل بعدی هم سهام بدهد، در مراحل اولیه از بین می‌برد.»

به گفته سبحانی سرمایه‌گذاری تریگ‌آپ روی تیم‌های سایر شهرها هم بوده و از ۱۴ تیمی که روی آنها سرمایه‌گذاری کرده‌اند و به ثمر نشسته است، ۵ سرمایه‌گذاری مربوط به تیم‌های شهر مشهد و یک سرمایه‌گذاری روی تیمی از اصفهان بوده است. علاوه بر اینها با همکاری صندوق پژوهش‌ فناوری استان گلستان سه سرمایه‌گذاری در این استان انجام شده است.

سبحانی از «ابر آروان» به عنوان شاخص‌ترین نمونه سرمایه‌گذاری تریگ‌آپ یاد کرد و گفت: «از ۱۴ خروجی سرمایه‌گذاری ما ابر آروان اولین خروجی بود. لینکپ فناوری اینترنت اشیا با تمرکز بر هوشمندسازی ساختمان، مجموعه 3DFast به عنوان زیرساخت برای افرادی که پرینت سه بعدی می‌گیرند، فن‌آسا محصولی در حوزه توان‌بخشی و کسب‌وکار پالیستا در حوزه کشت هیدروپونیک از دیگر خروجی‌های موفق ما هستند.»

محمدصادق سبحانی درباره تعامل با نهادهای رسمی گفت: «ارتباط ما با مراکز رشد و پارک‌های فناوری در سال‌های اخیر بیشتر شده است و بیشتر با این محوریت بوده است که بتوانند از ظرفیت پلتفرم آنلاین ما استفاده کنند. مراکز رشد فقط فضای کاری و تسهیلات به تیم‌های استارت‌آپی می‌دهند اما تهسیلات لزوما به درد تیم‌هایی که در مراحل اولیه شکل‌گیری قرار دارند نمی‌خورد و بیشتر سرمایه و منتورینگ برای رشد آنها مهم است.»

اودر پایان در پاسخ به سوالی درباره توقعات سرمایه‌گذاران از دولت بعد گفت: «خواستگاه نوآوری فضای رقابتی در صنعت و فضای کلی اقتصاد آن کشور است. به نظر می‌رسد فضای نوآوری ما نیازمند این است که یک فضای رقابتی در اقتصاد آن صنعت داشته باشیم تا نوآوری معنادار شود وگرنه حتی قوانینی مثل جهش دانش بنیان رقابتی برای اخذ رانت‌های بیشتر می‌شود.»

https://pvst.ir/ig9

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو