گزارش فصلی رگولاتوری منتشر شد؛ آمار پوشش فیبر نوری به روز نشد
جدیدترین گزارش فصل رگولاتوری از شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور که مربوط به پایان…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
۱۳ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۶ تیر ۱۴۰۳
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش حجم حملات منع خدمات توزیعشده (DDoS) نسبت به سال ۱۴۰۰ و راهاندازی سامانه تشخیص و مقابله با این خدمات خبر داد.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه جلسه هیات دولت از افزایش حملات به زیرساختهای کشور خبر داد و گفت: حجم حملات سایبری علیه زیرساختهای کشور در سه سال اخیر رشد چشمگیری یافته است. بعضی از این حملات به طور ویژهای بیشتر شده و مثلاً وقتی میخواهند خدمات بانکی را از کار بیندازند، درخواستهایی را به شکل جعلی و غیرواقعی به سمت آن IP یا آدرس سرور مقصد روانه میکنند. در این حملات اگر مثلاً سرور یک بانک برای پاسخگویی به ۱۰۰ نفر به صورت همزمان طراحی شده است، یک میلیون درخواست به صورت همزمان روی آن میریزند که اصطلاحاً سرور بخوابد.
زارعپور از تلاش دولت برای مقابله با این حملات گفت: در فروردین ۱۴۰۰ در ماه کمتر از ۱۰۰ مورد از این جنس حملات داشتیم اما در فروردین ۱۴۰۳ به صد و ۳۳ هزار مورد افزایش پیدا کردند. فقط در دو ماه ابتدایی سال ما بیش از ۲۳۵ هزار مورد حمله DDoS را شناسایی و با آنها مبارزه کردیم. در شرکت ارتباطات زیرساخت که ترافیک ورودی اینترنت کشور را پایش میکند، یک سامانه بومی برای تشخیص و مقابله با حملات DDoS راهاندازی کردهایم که اولاً همه حملات شناسایی و بعد با بیش از ۹۰ درصد آنها مقابله میشود و مردم آنها را احساس نمیکنند.
وزیر ارتباطات در ادامه از اتصال ۱۰۰ درصدی دستگاههای اخذ رای به شبکه ارتباطی در انتخابات جمعه گذشته خبر داد و افزود: ما در این دوره پوشش ۱۰۰ درصدی ایجاد کردیم و از شهرها تا مناطق صعبالعبور و دورافتاده، پوشش ارتباطی برقرار کردیم. تمام صندوقهای اخذ رأی احراز هویتشان به صورت الکترونیکی انجام شد و مهمتر از آن در ۹۹.۲ درصد اوقات استعلامات به شکل برخط صورت گرفت و شبکه کاملاً پایدار بود.
به گفته زارعپور، برای این پایداری از هفته قبل از انتخابات ۴۰۰ تیم پایش شکل گرفته و برای دور دوم انتخابات هم مشغول فعالیتاند. او در مورد حملات روز انتخابات اضافه کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به روز انتخابات گذشته و در روز انتخابات بیش از ۲۰ مورد برای خرابکاری تلاش کرده بودند. ۹ مورد آن منجر به قطع فیبر شد که تعداد کمی از آنها ۲ تا ۳ مورد سهوی بود و به خاطر عملیات عمرانی بود. تیمهایی که بسیج شده بودند بلافاصله عملیات رویت و اتصال را انجام دادند و در نهایت شاهد پایداری شبکه بودیم.
به گفته زارعپور وزارت ارتباطات برای دور دوم انتخابات ریاستجمهوری در کنار وزارت کشور آماده هستند و او امیدوار است با کمک نهادهایی که به پایداری شبکه و پایش مسیرهای فیبر نوری کمک میکنند، انتخابات خوبی از نظر زیرساختهای ارتباطی کشور برگزار شود.
وزیر ارتباطات در مورد همکاری نیروهای مسلح برای پایش خطوط فیبر نوری گفت: برای اولین بار ما از پایش هوایی برای پایش خطوط فیبر نوری با کمک نیروهای مسلح استفاده کردهایم که مفید بود و توانستیم زودتر نقاطی را که حفاری برای خرابکاری صورت گرفته بود شناسایی کنیم. در راستای افزایش مشارکت مردم در فضای مجازی هم علاوه بر بسته ۲۰ گیگابایتی هفته گذشته، در این دور ۱۰ گیگ اختصاص دادهایم که مردم بتوانند در پیامرسانها و سکوهای داخلی از نظرات و تبلیغات نامزدهای انتخابات با خبر شوند.