ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۹ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و مهمترین حامی اوپنایآی، به تازگی در دفاع از مصرف انرژی سیستمهای هوش مصنوعی گفت این فناوری در نهایت مصرف سنگین انرژی را جبران میکند.
به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، گیتس در لندن از فعالان محیط زیستی و دولتها خواست از «واکنش بیش از حد» به نگرانیها درمرود میزان مصرف انرژی سیستمهای هوش مصنوعی اجتناب کنند. این در حالی است که فعالان بزرگ فناوری از جمله مایکروسافت، میلیاردها دلار به سرمایهگذاری روی احداث دیتاسنترهای جدید اختصاص دادهاند.
به گفته بنیانگذار مایکروسافت، دیتاسنترها چیزی حدود ۲ تا ۶ درصد به مجموع مصرف جهانی اضافه میکنند.
او گفت: «سوال اینجاست که آیا هوش مصنوعی باعث میشود که مصرف نیز تا بیشتر از ۶ درصد کاهش یابد؟ و پاسخ این است که: بدون شک.» گیتس یکی از سرمایهگذاران بزرگ انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای کاهش کربن است.
مایکروسافت در ماه مه امسال اعتراف کرد که انتشار گازهای گلخانهای این شرکت از سال ۲۰۲۰ تا به امروز تا یک سوم افزایش یافته است که یکی از دلایل اصلی آن ساخت دیتاسنترها است.
گیتس، که در سال ۲۰۲۰ از هیات مدیره مایکروسافت جدا شد اما همچنان یکی از مشاوران ساتیا نادلا، مدیرعامل شرکت، است میگوید شرکتهای فناوری «هزینه سبز» یا قیمت بیشتری را برای انرژی پاک پرداخت میکنند و به دنبال منابع تازه انرژی هستند که باعث تسریع توسعه و اجرای آنها شده است.
او در کنفرانسBreakthrough Energy در لندن گفت: «شرکتهای فناوری حاضرند هزینه بیشتری پرداخت کنند و به تقویت ظرفیت انرژی سبز کمک کنند.»
شرکتهای بزرگ فناوری از جمله مایکروسافت، آمازون و گوگل از طرحهای چند میلیارد دلاری برای توسعه زیرساخت رایانشی هوش مصنوعی در کشورهای مختلف جهان خبر دادهاند.
با این حال محدودیت دسترسی به انرژی با چالشهایی برای این فناوری نو همراه است.
در حالی که آمازون و مایکروسافت قراردادهای کوتاهمدتی برای خرید انرژی ژنراتورهای بادی و خورشیدی به امضا رساندهاند اما این قراردادها عموما «با تقاضای برق ساعتی از منابع محلی همخوانی ندارد.» در نتیجه هیچ تضمینی وجود ندارد که تمام انرژی ناپاک را با انرژی سبز جبران کنند.
یکی از نگرانیهای اصلی فعالان محیط زیستی این است که مصرف بالای دیتاسنترها باعث میشود تا تلاش برای استفاده از انرژی سبز در دیگر بخشها به در بسته بخورد و کشورهای برای تامین برق مصرفی به اجبار به منابع ناپاکتر روی آورند.
موسسه تحقیقاتی Electric Power در ماه مه اعلام کرد که دیتاسنترها حدود ۹ درصد از انرژی تولیدی ایالات متحده را تا سال ۲۰۳۰ مصرف میکنند که حدود دو برابر نرخ فعلی مصرف آنها است.