بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۴ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
«جیبیمو» شرکت فعال در حوزه پرداختیاری از سامانه «چاهار» با هدف مدیریت نقدینگی درونسازمانی، تسویه هوشمند و مدیریت منابع سازمانی رونمایی کرد و مدیرعامل «جیبیمو» ماموریت نهایی «چاهار» را تبدیل شدن به یک دستیار مالی هوشمند برای مشتریان برشمرد.
به گزارش پیوست، مهدی مرادیان مدیرعامل جیبیمو شرکت فعال در حوزه پرداختیاری در رویداد رونمایی از محصول چاهار، جیبیمو را نتیجه ایدهای در سال ۹۶ دانست و در این باره گفت: جیبیمو بر اساس ایده یا شبکه اجتماعی P2P شکل گرفت و بر همین مبنا اساس فعالیتهایمان را روی نوآوری و تنوع در بازار قرار دادیم. در حال حاضر دیگر جیبیمو فقط شبکه اجتماعی P2P نیست و پس از آنکه از سال ۹۸ گروه مالی فارابی به واسطه شرکت سوشیانت به مجموعه سهامداران جیبیمو اضافه شد، سیر دگردیسی جیبیمو شدت گرفت. در آن زمان خدمات گردش مالی را در ۱۰ بانک در حوزه B2B به کارگزاری فارابی میدادیم.
طبق گفته مرادیان مهمترین دستاورد در نسل دوم جیبیمو روی خدمات حوزه پیفست فارابی بوده است که با مجوز پرداختیاری و خدمات درگاه پرداخت همزمان شده است. او در این باره توضیح داد: فراز و نشیبهای زیادی را سپری کردیم و در این سالها وارد بازارهای متفاوتی شدیم. تا اینکه در سال ۱۴۰۲ مالکیت جیبیمو به گروه فارابی رسید و وارد نسل سوم از جیبیمو شدیم.
مرادیان در این باره ادامه میدهد: ما در نسل سوم جیبیمو توان پردازش چند ۱۰ همت را داشتیم و با اضافه کردن بانکها و پیاسپیها فعالیتهایمان را گستردهتر کردیم و حالا به رونمایی از محصول جدید برندمان یعنی چاهار رسیدهایم.
طبق گفته مرادیان چاهار از مسیر دگردیسی جیبیمو استخراج شده است. او درباره چاهار توضیح میدهد: یکی از دغدغههای مهم سازمانها مدیریت منابع است و اهمیت این موضوع در شرایط بحرانی بیشتر نیز میشود. نظریه اقتصاد اتریشی نشان میدهد در چرخه کسبوکارها، مهمترین ابزار حائز اهمیت برای کسبوکارها تصمیمهای نهادههای پولی و اعتباری است و ما بر اساس تجربههایمان در جیبیمو در ۴ بخش اصلی فعالیتهایمان را برای سازمانها مهیا کردیم. چهار اقدام اصلی چاهار روشهای دریافت پول مدرن، مدیریت نقدینگی درون سازمانی، تسویه هوشمند و چهارم موضوع کسب منفعت درآمد غیرعملیاتی از محل سرمایهگذاری و منابع سازمانهاست. در سامانههای مدیریت نقدینگی بخش اول پرداخت الکترونیکی است، در این خدمات به روشهای ابزارهای دریافت پول نگاهی مدرن کردیم. واژه درگاه پرداخت هوشمند یا اسمارت IPG ممکن است واژهای تکراری باشد اما ما با وجوه تمایز در فضای تجارت الکترونیکی آن را اعمال کردهایم. دومین ابزاری که برای دریافت پول برای سازمانها فراهم کردیم سرویس برداشت مستقیم و دایرکت دبیت است. خدمات ما روی بانکهای مختلف است اما در بانکهای ملت، ملی، دی، سامان، تجارت، ملی و کشاورزی حتی تسویه آنی را نیز فراهم کردیم. علاوه بر اینها به واسطه تجربه جیبیمو در زمینه پرداختیاری شناسهدار کردن حساب پذیرندگان و مشتریان چاهار ایجاد شده است که از این طریق بتوانند پولهای دریافتی را بهتر رصد و گزارشگیری کنند. مضاف بر اینکه چاهار صورتحساب پیشرفته تمام بانکها را به صورت تجمیع شده در اختیار کاربران میگذارد. فیلترها و پارامترهای مهمی در این باره پیادهسازی شده است که وجه تمایز چاهار به شمار میرود.
او ادامه میدهد: مدیریت نقدینگی نیز یکی از اصول مهم چاهار است و ما ابزار هوشمندانه انتقال وجه هوشمند را نیز در اختیار مشتریانمان میگذاریم چون در واقع ما یک مالتی بانک هستیم و خدمات اپن بنکینگ را ایجاد کردهایم. مسئله بعدی خدمات سرمایهگذاری است که توانستیم آن را مبتنی بر صندوقهای فارابی ایجاد کنیم و به این شکل میتوانیم خدمات سرمایهگذاری را بر اساس مانده موجودی راکد مشتری به او پیشنهاد سرمایهگذاری بدهیم.
او ادامه میدهد: در یک سال آینده خدمات ارزش افزوده متنوعی در بازههای زمانی کوتاه روی این سامانه ایجاد میکنیم تا بتوانیم دستیار مالی هوشمند برای مشتریان شویم.
مرادیان همچنین ماهیت چاهار را B2B و بازار هدف چاهار را نهادهای مالی و کارگزاریها، هلدینگها، شرکتهای بیمه دانست و مدل درآمدی آن را منعطف و وابسته به نوع کسبوکارها شراکتی یا کارمزدی و دادن لایسنس عنوان کرد.
مرادیان همچنین در پاسخ به پیوست درباره نحوه فعالیت چاهار گفت: سامانه چاهار یک نسخه وب است که ارائه تمام سرویسها به صورت وبسرویس هم ارائه میشود. با توجه به اینکه کارتابل چندامضایی را به صورت تجمیع شده نیز داریم شاید در آینده اپلیکیشن را برای امضای صاحبان امضا نیز فراهم کنیم.
او درباره ناشناخته بودن فعالیتهای جیبیمو نیز به پیوست گفت: جیبیمو برای کسب و کارهای کوچک و متوسط بوده و نیازهای آنها را پوشش داده است و حالا تمرکز چاهار با توجه به قابلیتهای ویژه و توانمندیهای آن کسب و کارهای با حجم تراکنشهای بالاست. او همچنین از تغییرات جیبیمو پس از سال ۱۴۰۲ گفت که با توجه به رشدی که در جیبیمو شکل گرفته است رویه برندینگ و حضور در بازار جیبیمو نیز تغییر کرده است.
او همچنین در پاسخ به پیوست راجع به تعداد بیزینسها و تراکنشهای جیبیمو گفت تا کنون حدود ۲۰ هزار بیزینس و بالای ۵۰ میلیون تراکنش پردازش در چرخه عمر جیبیمو ثبت شده است.
مرادیان همچنین از چالشهای پرداختیاری و بانک مرکزی صحبت کرد و افزود: هرگز استراتژی جیبیمو کسب درآمد از روی حجم تراکنش بالا نبوده است و روی همزیستی مسالمت آمیز بیشتر با قانونگذار ابراز امیدواری کرد.
در پایان مرادیان به استفاده از هوش مصنوعی در چاهار پرداخت و در این باره توصیح داد: ابتدا روی شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری متمرکزیم تا پذیرندگان ما بتوانند منابع راکد شناسایی کرده و از فرصتهای سرمایهگذاری استفاده کنند. زیرساختهای پیادهسازی شده است اما قاعدتا برای شناسایی رفتار حسابها نیاز به زمان برای استفاده و ثبت دیتا داریم.بحث دوم نیز توزیع منابع است اینکه سازمانها منابع خود را چگونه در بانکها تقسیم کنند. ما روی سیستم پیشنهاددهی در این بخش با استفاده از هوش مصنوعی نیز متمرکزیم.