مدیر دفتر ASUS: باید نظارت روی تولید داخل بیشتر شود
مدیر دفتر ASUS معتقد است از تولید داخل سواستفاده میشود زیرا گاهی دیده میشود کالای…
۱۴ آبان ۱۴۰۳
۴ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۵ تیر ۱۴۰۳
معاون وزارت صمت طی نامهای به رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت با توجه به مدیریت منابع ارزی کشور، واردات لپتاپ فقط با ارز حاصل از صادرات انجام شود.
به گزارش پیوست، معاونت صنایع ماشینآلات و تجهیزات معاون وزیر در نامهای به رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران دستور داد با هدف مدیریت منابع ارزی کشور، واردات لپتاپ و نوتبوک فوراً با ارز حاصل از صادرات انجام شود.
در متن نامه آمده است: «با عنایت به مدیریت منابع ارزی کشور، خواشمند است دستور فرمایید با قید فوریت فقط ارز حاصل از صادرات به تعرفه شماره ۸۴۷۱۳۰۲۰ (ماشین خودکار داده پردازی شخصی (PC کیفی Book Note ) جهت ثبت سفارش تعلق گیرد.»
اخیراً وزارت صمت طی مصوبهای واردات را برای کالاهای فاوا سختتر کرد. بر همین اساس سامانه جامع تجارت امکان اخذ ثبت سفارش جدید صرفاً برای واحدهای تولیدی وزارت صمت که برنامه تولید سال ۱۴۰۳ خود را در بخش تجارت داخلی ثبت کرده و این برنامه به تایید سازمان صمت استان و دفتر تخصصی مربوطه رسیده باشد امکانپذیر است. همچنین در این اطلاعیه درج شده است اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی وزارت صمت نیز تا اطلاع ثانوی امکان پذیر نیست.
سامانه جامع تجارت بهتازگی اعلام کرده بر اساس تصمیم وزارت صمت، فهرست تعرفههای مجاز به منظور اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی مرتبط با این وزارتخانه بهروزرسانی شده است. در فهرست جدید تعداد ردیف تعرفهها از ۷۵۰ به ۳۷۷۴ ردیف افزایش یافته است.
اما به نظر میآید کمبود ارز یا سیاستهای ارزی دولت به سمتی رفته است که ارز دولتی به مقدار محدود به واردکنندگان تعلق گیرد.
بر همین اساس با کمبود ارز، قیمت لپتاپ افزایش پیدا میکند و تمایل مصرفکنندگان به سمت لپتاپ استوک میرود. طبق آمار واردات لپتاپ در دو سال گذشته، ارزش واردات لپتاپ به شیوه تجاری طی سال گذشته ۲۶۱ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۱ معادل ۲۴۸ میلیون دلار بود. بر اساس این آمار واردات لپتاپ در چند سال اخیر رشد کرده است اما نه به اندازهای که نیاز بازار را به خرید لپتاپ دست دوم برطرف کند. البته به گفته فعالان این حوزه، یکی از علتهای رونق قاچاق لپتاپ دست دوم، افزایش هزینههای حقوق گمرکی است و اینکه هزینه تمامشده واردات این مدل لپتاپها حدود هشت تا ۱۵ درصد ارزانتر از واردات لپتاپهای نو است.
پیشتر نایبرئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران گفته بود در صورتی که تخصیص ارز به واردکنندگان لپتاپ مشروط به فروش ۷۰ درصدی واردات پیشین باشد، بازار لپتاپ در نیمه دوم سال با کمبود کالا روبهرو میشود.