نمایندگان مجلس چرا در توییتر فعالیت میکنند؟
نمایندگان مجلس ارتباط با برخی از مخاطبان و اطلاع از روندهای جامعه را دلیل اصلی…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۳ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
عضو هیأت رئیسه مجلس درباره ریال دیجیتالی توصیه کرد که سرنوشت رمز ارزها نباید در آینده ریال دیجیتال تکرار شود چرا که کوتاهی و نگاه حصرکننده درباره رمز ارزها موجب زیرزمینی شدن آن و استفاده نامناسب شده است.
به گزارش پیوست؛ مجتبی یوسفی، عضو هیأت رئیسه مجلس درباره «ریال دیجیتال» که در کیش افتتاح شده است، گفت: در حال حاضر بحثهای اقتصادی و مکانیزمهای آن از حالت سنتی خود خارج شده است و به صورت رمز ارزها و ریال دیجیتالی نمود پیدا کرده است و به آن باید به عنوان نوعی مزیت اقتصادی جدید نگاه شود.
یوسفی گفت: استفاده از ریال دیجیتالی اقدام مناسبی برای کشورهای دارای تحریم است چرا که میتواند به دور زدن تحریمها کمک کند. همچنین این موضوع میتواند پایهای برای مبادلات پولی طرفینی در عرصه جهانی باشد. به تعبیری میتوانیم در تبادل با برخی از کشورها ارز دیجیتال را به عنوان یک پایه برای سنجش قیمتگذاری استفاده کنیم.
مجتبی یوسفی با یادآوری سرنوشت رمز ارزها در مجلس بیان کرد: مکانیزم جدیدی در بازارهای پولی و مالی در دنیا در حال رخ دادن است و مجلس نباید ریال دیجیتال را مانند رمز ارزها نادیده بگیرد. متأسفانه به دلیل برخورد نامناسب با رمز ارزها برخی به صورت زیر زمینی از این فرصتی که میتوانست مزیت خوبی باشد، سواستفاده کردند و این موضوع دردسرهای زیادی ایجاد کرد.
یوسفی اضافه کرد: اگر در روز بررسی رمز ارزها در مجلس نگاه حصرکنندهای وجود نداشت، میتوانستیم اوضاع رمز ارزها را سازماندهی کنیم، مجوز رسمی بدهیم و از آن موقعیت خوبی که ایجاد شده بود استفاده کنیم. رمز ارزها پایه غیر ایرانی دارند و با مبنای یورو یا دلاری سنجیده میشوند. اگر ریال دیجیتالی راهاندازی شود به دلیل اینکه مبنای آن ایرانی است، میتواند مزیتهای زیادی برای اقتصاد داخلی داشته باشد. البته باید توجه شود درباره ریال دیجیتالی نیز قبل از اینکه ایران از بازارهای مالی عقب بیافتد باید فکری درباره آن شود و ریال دیجیتالی به محافل غیر رسمی راه پیدا نکند که دست سواستفادهکنندگان به آن باز شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس تجربههای شکست بورس را نیز به میان آورد و گفت: مشابه این موقعیت را پیشتر درباره بورس هم تجربه کردهایم. بورس یکی از بازارهای مطمئنی بود که میتوانست سرمایههای خرد مردم را برای سرمایهگذاری درست جمعآوری کند. اما در حال حاضر بورس به محلی تبدیل شده است که کمتر کسی به آن اعتماد میکند و تقریباً کارایی خود را از دست داده است. از این جهت سیستم پولی و مالی کشور، وزارت اقصاد و بانک مرکزی به ریال دیجیتالی حتماً به عنوان مؤلفه جدید در بازارهای مالی جهانی توجه کنند و ساز و کارهای جدید و بحثهای نظارتی را فراموش نکنند.
یوسفی در آخر درباره ورود مجلس به ماجرای «ریال دیجیتالی» بیان کرد: مجلس با تشکیل کمییسیون اقتصادی میتواند از سرنوشتی که رمز ارزها و بازار سرمایه دچار آن شدند برای ریال دیجیتال جلوگیری کند. مجلس به جهت بعد نظارتی و اصلاح فرآیندها میتواند نقش آفرینی کند و این موضوع یکی از اولویتهای حوزه کمیسیون اقتصادی باشد.