سرمایهگذاری جسورانه یا ریسکپذیر(VC) چیست؟
سرمایهگذاری جسورانه یا ریسکپذیر(Venture Capital)، نوعی از سرمایهگذاری است که فرد با سرمایهگذاری مستقیم در استارتآپها…
۲۰ مهر ۱۴۰۳
مدیر کل دفتر تدوین استاندارهای بینالمللی و مطالعات تطبیقی:
۲۹ خرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
احمد کمالی مدیر کل دفتر تدوین استاندارهای بینالمللی و مطالعات تطبیقی میگوید مهمترین راه جهش تولید صادرات و ورود به بازارهای جهانی و افزایش عمق فناوری است. به گفته کمالی موانع فنی در خصوص تجارت و صادرات قطعات الکترونیکی برطرف شده است و این کار در جهت حمایت از بخش خصوصی و استارتآپهای دانشبنیان صورت گرفته است.
به گزارش پیوست، احمد کمالی مدیر کل دفتر تدوین استاندارهای بینالمللی و مطالعات تطبیقی در نشست خبری مزایای عضویت سازمان ملی استاندارد در مجامع بینالمللی با رویکرد جهش تولید گفت: چهار وظیفه استانداردسازی، ارزیابی، انطباق و تایید صلاحیت خدمات و محصولات بر عهده سازمان ماست. در دوره تحولی سازمان استاندارد از سال ۱۴۰۰ برنامهریزیهایی برای انجام ماموریتهای سازمان با رویکرد تحول گذاشته شده است تا بتوانیم از فرصتهای بینالمللی در راستای تسهیل تجارت،صادرات و کمک به تولیدکنندهها استفاده کنیم.
طبق گفته کمالی عضویت و ارتقا در سازمانهای استاندارد جهانی با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری حالا شدت بیشتری پیدا کرده است. او در این باره توضیح داد: موانع فنی در خصوص تجارت و صادرات قطعات الکترونیکی رفع شده است و پیوستن سازمان ملی استاندارد به مجامع جهانی از مزایای بزرگی است که فرصتهای زیادی را برای کشور فراهم میکند و باعث رونق کسب و کارها در کشور میشود.
کمالی ادامه داد: بر اساس تدوین استانداردهای بینالمللی و تایید این گواهینامهها قیمت تمام شده محصولات در ایران کاهش پیدا کرده و عمق فناوری محصولات الکترونیکی افزایش مییابد. به طور کلی عضویت ایران در سازمان استاندارد در مجامع بین المللی میتواند زمینه ساز حضور تولیدکنندگان داخلی در بازارهای جدید خارجی شود.
طبق گفته کمالی در هر کشور یک سیستم انطباق برای تایید استاندارد محصولات قرار دارد اما با افزایش استانداردهایی که مورد تایید کشورهای پیشرفته جهان است، تمام خدمات در حوزه پزشکی، خودرویی، الکترونیکی کیفیت بیشتری پیدا میکنند و این حرکت گامی در جهت تقویت و اطمینان کاربران ایرانی به کالاهای داخلی است و در افزایش مبادلات تجاری خارجی تاثیر میگذارد. یکی از رویکردهای جهش تولید افزایش صادرات برای کشور است و در واقع عضویت کشور در مجامع بین المللی باعث افزایش صادرات میشود و همچنین محصولات داخلی قابلیت صحهگذاری در نهادهای استاندارد بین المللی را پیدا میکنند.
سیدمحسن میرصدری عضو و خزانهدار هیات مدیره سندیکای برق هم در این باره گفت: ما بیست سال به دنبال تدوین استانداردهایی بودیم که بتوانیم نقایص فنی شرکتهای فناور را برطرف کنیم و خوشبختانه با همت دولت سیزدهم و همراهی معاونت فناوری این اتفاق رخ داد و حالا استانداردهایی مثل ATEX IECEx و بسیاری از استانداردها قیمت تمام شده کالا کاهش مییابد، امکان رقابت افزایش یافته و در نهایت به رفاه اجتماعی میرسیم.
میرصدری همچنین در پاسخ به پیوست در پاسخ به این سوال که چگونه افزایش استانداردها در شرایط تحریمی میتواند به صادرات و ورود به بازارهای جهانی کمک کند، گفت: ما موانع فنی مسیر را از سر راه برداشتیم. در واقع سازمان استاندارد با تدوین و عملی کردن استانداردها راه را برای ادامه مسیر فراهم کرد اینکه شرکتها به چه کشورهایی محصولات و خدماتشان را صادر کنند موضوع دیگری است. اما در نهایت راه برای ورود به بازارهای کشورهای همسایه و کشورهایی که آماده همکاری با ایران هستند باز شده است. ضمن اینکه تا کنون به دلیل نداشتن همین استانداردها حتی شرکتهای داخلی و سازمانهای بزرگ، شرکت نفت، پتروشیمی هم نمی توانستند از محصولات ایرانی استفاده کنند و حالا خوشبختانه با افزایش ارتقای امنیت و کیفیت محصولات مسیر افزایش بازار هموار شده است.