skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بن‌بست در بازار نیمه‌رسانای چین؛ امکان تولید و دسترسی به چیپ‌های ۳.۵ نانومتری وجود ندارد

۲۱ خرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

گزارشی از Business Korea با اشاره به صحبت‌های مدیران فناوری چین می‌گوید صنعت نیمه‌رسانای این کشور به نظر به بن‌بست تولید بومی رسیده است و از این رو به جای تمرکز بر تولیدات پیشرفته، بر بازار چیپ‌های قدیمی تمرکز می کند. با توجه به فشار روز افزون ایالات متحده برای محدود کردن صنعت چیپ چین، فعالان فناوری و دولت پکن بیش از پیش روی تولید داخل متمرکز شده‌اند،‌ اما محدودیت‌ها باعث شده تا شرکت‌های چینی به جای تمرکز روی فناوری‌های روز، نیمه‌رساناهای قدیمی‌تر را برای اهداف خود به کار گیرند.

به گزارش پیوست، ژانگ پینگان، مدیرعامل بخش خدمات ابری هواوی، ۹ ژوئن در کنفرانس Mobile Computility Network پیرامون عدم دسترسی چین به چیپ‌های ۳.۵ نانومتری در نتیجه تحریم‌های آمریکا اظهار نگرانی کرد.

او گفت: «با اینکه شرکت TSMC تایوان در حال افزایش عرضه نیمه‌رساناهای ۳.۵ نانومتری است. اما با توجه به تحریم‌های آمریکا، چین هیچ راهی برای دسترسی به این محصولات ندارد.»

ژانگ در ادامه افزود: «خوشبختانه ما توانستیم مساله ۷ نانومتری را برطرف کنیم. واقعیت این است که به دلیل تحریم‌های آمریکا قادر به استفاده از تجهیزات تولید پیشرفته نیستیم و باید راه‌هایی برای استفاده بهینه از نیمه‌رساناهای ۷ نانومتری پیدا کنیم.»

با توجه به صحبت‌هایی که پیشتر درمورد توانمندی‌های تولید چیپ در چین مطرح می‌شد، اظهارنظر ژانگ باعث تعجب بسیاری از فعالان صنعتی شده است.

دولت چین در ماه مه و با وجود ادامه تحریم‌های آمریکا از یک صندوق جدید ۴۷.۵ میلیارد دلاری برای بخش نیمه‌رسانا رونمایی کرد و از ادامه تعهد خود به سرمایه‌گذاری در بخش نیمه‌رساناها خبر داد.

هواوی به عنوان پیشتاز طرح‌های دولتی رهبری این موج را برعهده گرفته است و ماه آگوست سال گذشته توانست با تولید عمده چیپ‌های ۷ ناومتری جهان را شگفت‌زده کند. برخی بر این باورند که بزرگترین ریخته‌گری چین یا SMIC، که چیپ‌های هواوی را تولید می‌کند، توانسته تا چیپ ۵ نانومتری را نیز به تولید عمده برساند.

با این حال اظهارنظر مدیر ارشد هواوی با این باور مغایرت دارد و به نظر بازار نیمه‌رسانای چین با وجود سرمایه‌گذاری گسترده دولت در سطح ۷ نانومتری به بن‌بست رسیده است.

صنعت چین با واقعیت تلخی روبرو است: بدون تجهیزات شرکت‌های بزرگ بین المللی، پیشرفت چشمگیری در این صنعت رخ نمی‌دهد.

طبق گفته ژانگ، تولید نیمه‌رساناهای ۳.۵ نانومتری به ماشین‌های لیتوگرافی EUV نیاز دارد که البته شرکت هواوی به ساخت آن‌ها مشغول شده است. با این حال دور زدن تحریم‌های آمریکا و هلند، زادگاه مهمترین تولید‌کننده تجهیزات تولید چیپ پیشرفته (ASML)، دشوار است و در نتیجه روند بومی‌سازی با مشکلاتی مواجه است.

بخش تولیدات چیپ حافظه نیز با چالش‌هایی مواجه شده است. ایالات متحده شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات را از صادات تجهیزات 128-layer NAND به شرکت‌های چینی منع کرده است. در نتیجه شرکت‌های چینی از جمله YMTC، به دلیل عدم دسترسی به تجهیزات شرکت‌هایی مثل Lam Research آمریکا قادر به تولید به موقع نیستند.

با اینکه اظهارنظر ژانگ چشم‌انداز مهمی از وضعیت صنعت نیمه‌رسانای چین به تصویر می‌کشد، اما برخی از نظاران معتقدند که نباید پیشرفت صنعت نیمه‌رسانای این کشور را دست کم گرفت. برای مثال، شرکت CXMT که یکی از پیشتازان تولید DRAM در چین است، مقررات ایالات متحده درمورد تجهیزات DRAM کمتر از 18 nm را دور زده است و برای تولید DRAM ۱۸.۵ نانومتری آماده می‌شود. یکی دیگر از فعالان صنعتی چین نیز به بازار خاکستری تجهیزات آمریکایی به عنوان راهکاری برای دورزدن تحریم‌ها اشاره کرده است.

بیانیه ژانگ نشان می‌دهد که صنعت چین در یک روند استراتژیک برای سلطه بر بازار چیت‌های قدیمی‌تر آماده می‌شود. طبق پیش‌بینی شرکت تحقیقاتی Trend Force، سهم چین از بازار نیمه‌رساناهای قدیمی از ۲۹ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۷ افزایش می‌یابد.

https://pvst.ir/i4a

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو