آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۲ خرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
آمارهای سایت کلاودفلر نشان میدهد ترافیک IPv6 طی روزهای اخیر کاهش چشمگیری پیدا کرده و از حدود ۱۸ درصد به سه درصد رسیده است. در همین حال IPv4 که تا پیش از آن حدود ۸۱ درصد ترافیک را در اختیار داشت به سهم ۹۷ درصد رسیده است.
به گزارش پیوست، کلاودفلر در توییتی اعلام کرده است رادارهای این شرکت نشان میدهد ترافیک IPv6 از ساعت ۱۹:۱۰ روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت از ۱۸.۸ درصد به حدود سه درصد رسیده است. در همین نمودار دیده میشود از ساعات پایانی روز سهشنبه، پروتکلهای اینترنتی در حال بازگشت به وضعیت عادی هستند و ترافیک IPv6 با مقداری افزایش به حدود ۱۴ رسیده و در صبح چهارشنبه مجدداً حدود ۲۵ درصد از ترافیک اینترنت کشور به IPv6 اختصاص دارد.
در نبود دادههای رسمی از وضعیت اینترنت در ایران، در حال حاضر رادار شرکتهایی مانند ابرآروان و کلاودفلر از معدود مراجع قابل اتکا در مورد وضعیت اینترنت هستند.
به نظر میرسد زیرساختهای موجود هنوز به IPv6 ارتقا پیدا نکردهاند ضمن اینکه فضای IPv6 در کشور سهم چندانی از ترافیک ندارد و مدیریت آن سادهتر است.
IPv6 همچنین دارای تعداد زیادی آدرس خالی است که نیاز به آدرسهای IPv4 را کاهش میدهد و امکان استفاده از پروتکلهای کاربردی جدید را فراهم میکند. ضمن اینکه IPv6 دارای ماهیت غیرمتمرکز است و با توجه به اینکه نیازی به ترجمه آدرس شبکه (NAT) ندارد میتواند یک لایه از موارد قابل کنترل در ترافیک اینترنت را حذف کند.
از آنجا که هر دستگاهی میتواند آدرس IPv6 منحصربهفرد خود را داشته باشد، امکان ارتباط مستقیم میان دو دستگاه سادهتر است و میتوانند مستقیماً بدون واسطه با یکدیگر صحبت کنند. این شیوه از اینترنت غیرمتمرکز پشتیبانی میکند که در آن نیازی به ارتباط از طریق هابها و مراکز ارتباطی نیست.