دیوان عدالت اداری مصوبه هیات مقررات زدایی برای فعالیت پلتفرمهای توزیع دارو تایید کرد
دیوان عدالت اداری مصوبه هیات مقررات زدایی مبنی بر مجاز بودن فعالیت پلتفرمهای توزیع دارو…
۳ آذر ۱۴۰۳
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
تعداد زیاد کاربران، سامانه آموزش و پرورش را برای دریافت کارت امتحان نهایی مختل کرد.
به گزارش پیوست، امسال با تغییر میزان تاثیر سابقه تحصیلی در رتبه کنکور بسیاری از افرادی که پیشتر مدرک دیپلم خود را دریافت کرده بودند برای ترمیم معدل خود مجددا متقاضی شرکت در امتحانات نهایی شدند و همین امر تعداد افراد مراجعه کننده به سامانه آموزش و پرورش برای دریافت کارت ورود به حوزه امتحانی را افزایش داد و در نهایت منجر به اختلال این سامانه و از دسترس خارج شدن آن شد.
تغییر مدل رتبهبندی در کنکور از یکسو و همچنین تغییر مدل ثبت اطلاعات دانشآموزان از سوی دیگر مراجعه به این سامانه را افزایش داد و همین امر موجب شد تا پیشبینی آموزش و پرورش در مورد تعداد مراجعان به این سامانه اشتباه شود. اگر سالهای گذشته مدارس اقدام به ثبت اسامی دانشآموزان در سامانه امتحانهای نهایی میکردند امسال خود دانشآموزان باید اطلاعات خود را وارد این سامانه میکردند که همین امر نیز مراجعه کنندگان به این سامانه را افزایش داد.
معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، بهامین تختایی، درباره این اختلال پیش آمده به پیوست گفت: «سالهای گذشته مدارس کارتهای دانشآموزان را دریافت میکردند. امسال دانشآموزان خودشان به سایت مراجعه کردند و هر سامانهای این تعداد مراجع داشته باشد مختل میشود.»
بسیاری از دانشآموزان در روزهای گذشته همزمان با شروع امتحانات نهایی در کشور، برای دریافت کارت ورود به جلسه و اطلاع از محل آزمون خود با مشکل روبهرو شدند. وزارت آموزش و پرورش طی اطلاعیههای گوناگون سعی کرد تا این مشکل را حل و اضطراب دانشآموزان را برطرف کند. در اولین اطلاعیه این سازمان گفته شد دانشآموزانی که موفق به دریافت کارت نشدهاند میتوانند با شناسامه در جلسه آزمون حاضر شوند اما مسئله فقط احراز هویت نبود؛ موضوع مهمتر اطلاع از محل امتحان بود که اضطراب و سردرگمی دانشآموزان و خانوادهها را به دنبال داشت. اطلاعیههای بعدی خبر از جابهجایی زمان امتحانات پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم میداد و بالاخره امروز اعلام شد دانشاموزان میتوانند به جای درگاه مای مدیو (my.medu.ir) از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، کارت خود را دریافت کنند.
معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش افزود: «تعداد دانشآموزان و فارغالتحصیلانی که برای ترمیم معدلشان در امتحانات نهایی ثبتنام کرده بودند هم زیاد بود. اینها به مدرسهای وصل نیستند و شخصا باید کارت آزمون را از سایت دریافت کنند، این مسئله باعث هجوم کاربر به سامانه میشود و موجب اختلال سایت میشود.»
او همچنین برگزاری امتحان نهایی برای دو پایه یازدهم و دهم (علاوه بر پایه دوازدهم) را از دیگر عوامل افزایش تعداد کاربران مراجع به سامانه دانست.
نماینده مردم تهران نیز امروز(۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) در صحن علنی مجلس از وزیر آموزش و پرورش بابت این اختلال که آرامش روان دانشآموزان و خانوادهها را تحت تأثیر قرار داده است، انتقاد کرد و گفت: «اتفاقات دو روز اخیر و اطلاعیههای متعدد آموزش و پرورش با روان و آرامش میلیونها خانواده و دانشآموز بازی کرد و نشان داد جایگاه این وزارتخانه مهم و فراگیر در دست چه کسانی قرار گرفته است. چه تضمینی وجود دارد مسئولانی که حتی در آماده کردن کارت آزمون امتحان نهایی ناتوان هستند بتوانند در تامین امنیت آزمونها درست عمل کنند.»
مشکلات روزهای اخیر در سامانه آموزش و پرورش نشان میدهد ظاهرا وزارتخانه پیشبینیای برای تعداد این کاربران و استفاده از سامانه نداشته است. در روزهای گذشته اعلام شد متقاضیان ترمیم سابقه تحصیلی باید با مراجعه به ادارات آموزش و پرورش مناطق از محل حوزه آزمون خود مطلع شوند و سایر دانشآموزان هم آدرس محل آزمون را از مدرسه خود دریافت کنند. این وزارتخانه هنوز تصویر دقیقی از تعداد کاربران خود و نیازهای فوری آنها ندارد و درنهایت با ارجاع به مدرسه یا پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، این دست از مشکلاتش را حل میکند.