کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بروکسل در تازهترین اقدام علیه غولهای فناوری به سراغ نرمافزار ویدیو کنفرانس Teams از ارزشمندترین شرکت فناوری جهان رفته است. مایکروسافت از سوی اتحادیه اروپا به تضعیف رقبا متهم است.
به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، سه فرد مطلع از اقدامات کمیسیون اروپا میگویند این کمیسیون به اتهام محدود کردن رقابت در حوزه ویدیو کنفرانس به سراغ مایکروسافت میرود.
مایکروسافت ماه گذشته برای جلوگیری از اقدام رگولاتورها پیشنهاداتی مثل جدا کردن Teams از دیگر بستههای نرمافزاری مثل آفیس را پیشنهاد کرد که به گفته شرکت نه تنها در اروپا، بلکه در سراسر جهان به اجرا گذاشته میشود.
با این حال افراد مطلع میگویند مقامات اتحادیه اروپا همچننان نگران وضعیت منصفانه بازار هستند و اقدامات این شرکت را کافی نمیدانند.
رقبا نگران هستند که مایکروسافت کاری میکند تا نرمافزار Teams بیشتر از رقبا با دیگر نرمافزارهای ساخته این شرکت همخوانی داشته باشد. یکی دیگر از نگرانیها هم انتقال ناپذیر بودن داده است که باعث میشود کاربران فعلی Teams میل کمتری به خروج از این اپلیکیشن و استفاده از دیگری داشته باشند.
در صورت اقدام تازه از سوی کمیسیون، تحول جدید در پروندهای را شاهد خواهیم بود که ریشه آن به سال ۲۰۲۰ میرسد، زمانی که Slack، پلتفرمی که حالا تحت مالکیت Salesforce است، رسما از مایکروسافت تیمز شکایت کرد.
این اتهامات همچنین تازهترین تحول در تنش میان رگولاتورهای اتحادیه اروپا و این غول آمریکایی است در حالی که آخرین تفحصهای اروپا در رابطه با مایکروسافت در سال ۲۰۱۳ به پایان رسیده بود. اتحادیه اروپا همچنین به دلیل عدم پیروی مایکروسافت از دستوری مبنی بر جدا کردن مرورگر اینترنت اکسپلورر از سیستمعامل ویندوز، جریمهای ۵۶۱ میلیون یورویی را برای این شرکت در نظر گرفته است.
به گفته افراد مطلع این اتهامات طی چند هفته آینده از سوی کمیسیون اروپا مطرح میشوند. رقبای مایکروسافت و کمیسیون اروپا این هفته برای صحبت در این رابطه با یکدیگر دیدار میکنند که نشانگر یک روند آماده سازی برای وارد کردن اتهامات است.
با این حال ممکن است مایکروسافت با تغییراتی در رویکرد خود از اتهامات اتحادیه اروپا جلوگیری کند و یا کمیسیون اروپا تصمیم به تاخیر یا توقف این روند بگیرد.
در صورت ورود اتهام از سوی کمیسیون اروپا، مایکروسافت ممکن است با جریمهای تا سرحد ۱۰ درصد از ورودی پول بینالمللی خود روبرو شود.
غول آمریکایی که از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است فایننشال تایمز را به بیانیه پیشین خود در این باره مبنی بر همکاری با کمیسیون و توجه به نگرانیهای آنها ارجاع داده است.
مایکروسافت در یک سال اخیر در دیگر فعالیتهای خود نیز با انتقادات جدی مواجه شده است. اتحادیه اروپا و نهادهای رقابتی در ایالات متحده و انگلستان نیز در حال بررسی رابطه این شرکت با اوپنایآی، بزرگترین استارتآپ هوش مصنوعی جهان، هستند. اتحادیه اروپا در حال بررسی است تا ببیند آیا حمایت ۱۳ میلیارد دلاری این شرکت از سازنده ChatGPT میتواند ناقض مقررات رقابتی قاره سبز باشد.
مایکروسافت در حال حاضر گوی سبقت را در رقابت هوش مصنوعی از دیگر غولهای آمریکایی ربوده است و با اینکه گوگل و متا نیز در این حوزه فعالیت دارند اما همکاری مثل اوپنایآی به برگ برنده این شرکت بدل شده است. با این حال هر سه غول آمریکایی که براساس قوانین اروپا به عنوان دروازهبانهای دیجیتال شناخته میشود در قانون جدید بازارهای دیجیتال اروپا با محدودیتهایی روبرو هستند و باید پیشنیازهای بیشتری را نسبت به رقبای کوچک فراهم کنند.
مایکروسافت همچنین با شکایتهایی از سوی ارائه دهندگان رایانش ابری اروپا روبرو است که میگویند این شرکت از جایگاه مسلط خود در بازار ابر سو استفاده کرده و دست فعالان کوچک را در رقابت بسته است.