فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مدیرعامل ازکیوام میگوید تنها ۲درصد تراکنشهای پرداختی ایران اعتباری است و این در حالیست که این درصد در کشورهای پیشرفته به ۷۰ درصد نیز میرسد.
به گزارش پیوست، رویداد پرسه در ماجرا با هدف بررسی اخبارلندتکها و موضوعات پیرامون کسب و کارهای تسهیلاتیار توسط ازکیوام برگزار شد.
مهدی مومنی مدیرعامل ازکیوام در ابتدا به درصد پایین استفاده از خدمات اعتباری در ایران اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف مهم ما فعالان حوزه لندتک آشنا کردن فضای جامعه با حوزه اعتباری است. سهم تراکنشهای اعتباری در ایران تنها دو درصد است این در حالیست که این عدد در کشورهای پیشرفته بین ۵۰ تا ۷۰ درصد است. یعنی در واقع نسبت این درصد در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر یک سی و پنجم است.
مومنی در ادامه به موضوع دسترسی پذیری و فراگیری مالی در کشور اشاره کرد و گفت: با همه چالشهایی که در سر راه ایران در زمینه فعالیت شرکتهای لندتک قرار دارد در تلاشیم تا بتوانیم تا چند سال آینده عدد دو درصد را به ده درصد برسانیم. اما متاسفانه
فشارهای رگولاتوری از زمستان سال گذشته شدت یافته است و هر یک از ما کسب و کارهای تسهیلاتیار با همه مشکلات پیشرو میخواهیم با امکانات فناورانه و شخصیسازی شده تسهیلات بیشتری را در اختیار کاربران بگذاریم.
مومنی در ادامه قیمتگذاری دستوری را آفت اقتصاد و اقتصاد دیجیتالی ایران معرفی کرد و توضیح داد: نرخ تورم در عمل عددی در حد ۶۰ درصد و نرخ اعلامی ۴۰ درصد است، اما بانک مرکزی از ما توقع ارائه تسهیلاتی در حد ۲۳درصد دارند. این در حالیست که به همین خاطر بانکها نیز در زمینه ارائه وام به کاربران گزیده رفتار میکننو و در عمل جز به تعداد محدودی از کاربران خاص به کس دیگری وام نمیرسد. با ابلاغیه بانک مرکزی فشار روی بانکها نیز بیشتر شده است و بانکهای کمتری تمایل به همکاری با لندتکها دارند.
مومنی همچنین در پاسخ به پیوست مبنی بر علت فعال نبودن تسهیلات از طریق سفته در ازکیوام گفت: رفتار درستی در زمینه مصرف کننده در حوزه سفته شکل نگرفته است و حتی رفتار نهاد قانونگذار در قبال سفته الکترونیکی نیز مشخص و شفاف نیست. مضاف بر اینکه در راهکار سفته الکترونیکی و سامانههای آن نیز بلوغ کافی شکل نگرفته است و ایراد و مشکلات زیادی به آن وارد است. ما در حال حاضر تنها ارائه چک تسهیلات ارائه میدهیم و تا کنون بالای ۳۰۰ هزار اعتبار از طریق پلتفرم ازکی به کاربران پرداخت شده است.
مومنی همچنین در زمینه دادههای مشتریان بدحساب به سایر پلتفرمها نیز به پیوست گفت: ما به صورت کامل و نه فقط مشتریان بدحساب که اطلاعات اعتباری همه مشتریان را در اختیار سامانه اعتبارسنجی ایرانیان قرار میدهیم چون معتقدیم هر یک از ما در گسترش فرهنگ اعتباری دخیلیم.اما در نهایت معتقدیم اگر اقتصاد دیجیتالی بخواهد امکان رشد پیدا کند باید تمام نهادها و سامانههای وابسته در این زمینه همراهی کنند.
مدیرعامل ازکیوام همچنین نرخ نکول ازکیوام را حدود یک و هشت دهم درصد عنوان کرد.
در ادامه محمود میرزایی معاون محصول ازکیوام هم در این باره گفت: در شرایط فعلی بیش از اینکه بتوانیم نوآورانه رفتار کنیم محدود به بازه فعالیتهای فعلی شدهایم و با اینکه لندتکها میتوانستند بازوی فراگیری و دسترسیپذیری کاربران شوند، هر روز دایره فعالیتهایمان با قانونهای نادرست رگولاتوری تنگتر میشود.
محمد جواد محمودی معاون فناوری اطلاعات ازکیوام هم در ادامه به مشکلات پیشروی شرکتهای فناور اشاره کرد و توضیح داد: موضوع مهاجرت به شدت ما شرکتهای حوزه فناوری را آزار میدهد و با فشارهای همه جانبه از اختلال اینترنت و فشارهای رگولاتوری انگیزههای نیروهای فعال این حوزه کم شده است. قوانینی که در این حوزه تدوین و گاه تصویب میشود بدون در نظر گرفتن شرایط جامعه است و تمرکز تیم را به جای توسعه روی محصول، مشغول به فعالیتهای بیهوده میکند.