skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تلاش آمریکا برای همکاری نزدیک فناورانه با امارات و کاهش نفوذ چین در منطقه

۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مایکروسافت، ارزشمندترین شرکت فناوری جهان، به تازگی با سرمایه‌گذاری ۱.۵ میلیارد دلاری در یک شرکت هوش مصنوعی اماراتی توجه جهان را به همکاری نزدیک دو کشور جلب کرد. فایننشال تایمز در گزارشی با اشاره به نقش مهم دولت‌های دو طرف در فرایند منتهی به این قرارداد و یک همکاری ادامه‌دار و فراتر از مایکروسافت می‌گوید بالاترین سطوح دولت‌های هردو طرف در این روند ایفای نقش کرده‌اند.

به گزارش پیوست، امارات در ازای همکاری با آمریکا نقش چین را در اکوسیستم فناوری خود کمرنگ‌تر می‌کند و برای مثال تمامی فناوری ساخته چین و به ویژه هواوی از G42، بزرگترین شرکت هوش مصنوعی این کشور، حذف می‌شود. دولت بایدن هم در مقابل در حال تشویق شرکت‌های فناوری آمریکا است تا قراردادها و همکاری‌هایی را در حوزه هوش مصنوعی با امارات متحده عربی برقرار کنند. از نگاه ایالات متحده این همکاری می‌تواند به برتری کشور از چین در توسعه این فناوری مهم منجر شود.

این هفته شرکت مایکروسافت از سرمایه‌گذاری ۱.۵ میلیارد دلاری در G42 خبر داد که یک شرکت هوش مصنوعی اماراتی به پشتوانه شیخ طحنون بن زاید، یکی قدرتمندترین اعضای خانواده سلطنتی امارات است و جدیدترین قمار غول آمریکایی در حوزه هوش مصنوعی به حساب می‌آید.

افراد مطلع از مذاکرات می‌گویند این قرارداد پس از چندین جلسه بین دولت آمریکا و سرمایه‌گذاران و شرکت‌های امارات و آمریکا از جمله غول‌هایی مثل مایکروسافت، گوگل و اوپن‌ای‌آی در سال گذشته منعقد شد.

این مذاکرات بخشی از تلاش‌های واشنگتن برای پیشی گرفتن از پکن در توسعه هوش مصنوعی و دیگر فناوری‌های حساس است.

به گفته فردی مطلع از مذاکرات جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، از نزدیک در این فرایند دخالت داشته است و بالاترین سطوح دولت آمریکا برای افزایش ارتباط شرکت‌هایی آمریکایی و ابوظبی تلاش می‌کنند.

شیح طحنون، مشاور امنیت ملی امارات، نیز یکی دیگر از چهره‌های مهم این همکاری است. او ناظر اصلی یک امپراتوری تجاری و بزرگترین صندوق سرمایه ملی ابوظبی است. او همچنین به عنوان رئیس هیات مدیره G42 تلاش‌های هوش مصنوعی امارات را رهبری می‌کند و حتی در تصویر منتشر شده از قرارداد این شرکت و مایکروسافت حضور دارد.

جلسات برگذار شده بین امارات و آمریکا به نشان می‌دهد که چطور تلاش برای سلطه بر فناوری‌های نوظهور به یک مساله ژئوپلیتیک تبدیل شده و تصمیمات تجاری با استراتژی ملی و موضوعات امنیت ملی در هم تنیده‌اند.

ابوظبی در تلاش است تا از ثروت هنگ نفتی خود برای تبدیل شدن به مرکز توسعه هوش مصنوعی استفاده کند و وابستگی خود به سوخت‌های فسیلی را کاهش دهد.

این کشور از صندوق سرمایه‌گذاری MGX با تمرکز بر قراردادهای هوش مصنوعی رونمایی کرده و انتظار می‌رود تا از طریق بازوهایی مثل شورای تحقیقات فناوری‌های پیشرفته میلیارد‌ها دلار روی تحقیق و توسعه فناورانه سرمایه‌گذاری کند.

رهبران هوش مصنوعی از جمله سم آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی و جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت تولید چیپ انویدیا، نیز چندین مرتبه از این شرکت حاشیه خلیج فارس دیدار کرده‌اند.

آلتمن حتی در ماه جاری هم برای ملاقات با سرمایه‌گذاران و مقامات دولتی بین امارات و واشنگتن سفر کرده است تا به بررسی روند همکاری دولت‌ها و شرکت‌های فناوری بپردازد.

بنیان‌گذار اوپن‌ای‌آی همچنین از برنامه‌های خود برای تولید چیپ با همکاری شیخ طحنون گفته است و به دنبال جذب میلیارد‌ها دلار در راستای تولید ابزارهایی است که در آموزش و ساخت مدل‌های هوش مصنوعی نقش اساسی دارند.

یکی دیگر از اهداف مهم آمریکا در همکاری نزدیک با امارت کاهش نفوذ چین است. یکی از افراد مطلع می‌گوید که از جمله قیود اصلی سرمایه‌گذاری مایکروسافت در G42، حذف کامل فناوری چینی و به ویژه سخت‌افزار ساخته هواوی از سیستم‌های این شرکت است.

این قرارداد باید از مقررات ایالات متحده پیروی کند و این دو شرکت «توافق تضمین میان‌دولتی» را به امضا رسانده‌اند که به گفته دو شرکت با مشاوره دقیق واشنگتن و ابوظبی انجام گرفته است.

به نظر می‌رسد که قرارداد مایکروسافت و G42 می‌تواند به نقطه آغازین یک اتحاد گسترده بین آمریکا و امارات در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شود. این توافق تجاری به گفته فردی مطلع از تفکر اماراتی ها «نقطه شروعی برای تعریف شرایط همکاری و شراکت دولت با دولت است.»

با این حال به گفته آنها امارات به طور کامل بیخیال فناوری چینی نخواهد شد و برای مدیریت رابطه خود با چین نیز تلاش می‌کند اما همکاری این کشور با چین و استفاده از فناوری آنها با محدودیت‌هایی روبرو خواهد شد.

https://pvst.ir/hqf

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو