اسامی نمایندگان امضاکننده نامه درخواست افشای پشتپرده فیلترشکنفروشها هنوز منتشر نشده است. علیرغم برخی گمانهزنیها…
۲۴ دی ۱۴۰۳
۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
دولت امسال برای صدور کارت ملی هوشمند ۶۳ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده است و پیشبینی کردهاست که درآمدش از صدور کارت ملی هوشمند طی سال جاری به ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
به گزارش پیوست، در لایحه بودجه پیشبینی شده است برای صدور کارت ملی هوشمند امسال ۶۳ میلیارد تومان تخصیص داده شود. میزان بودجه اختصاص یافته به کارت ملی هوشمند، در سال گذشته ۸ میلیارد تومان بود و مقایسه این ارقام با یکدیگر نشان میدهد که میزان بودجه اختصاص یافته به کارت ملی هوشمند در سال جاری به صورت چشمگیری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
طبق پیشبینیهای صورت گرفته در جداول قانون بودجه طی سال جاری پروژه تعویض کارت ملی هوشمند باید به اتمام برسد و کارت ملی برای تمامی افراد صادر شود.
طبق آنچه در جداول بودجه آمده است، بیش از ۲۳۱ میلیارد تومان تا کنون برای صدور کارت ملی هوشمند هزینه شده است.
همچنین پیشبینی شده است درآمد حاصل از صدور کارت ملی هوشمند طی سال جاری به ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید. بر این اساس هزینه ثبتنام کارت ملی هوشمند ۱۴۵ هزار تومان و هزینه دریافت کارت ملی هوشمند در صورت مفقودی برای بار اول ۲۰۰ هزار تومان برای بار دوم ۳۰۰ هزار تومان و برای بار چهارم و بیشتر ۴۰۰ هزار تومان است.
فعال سازی امضای الکترونیکی روی کارت ملی هوشمند نیز ۵۰ هزار تومان هزینه دارد.
بسیاری از امضاهای الکترونیکی روی کارت ملی هوشمند فعال هستند اما به دلیل اینکه تا کنون کاربردی برای امضاهای الکترونیکی تعریف شده روی کارت ملی هوشمند تعریف نشده است، هیچکدام از شهروندان نحوه استفاده یا کاربرد آن را نمیدانند.
به غیر از بودجه اختصاص یافته برای تکمیل کارت ملی هوشمند که به سازمان ثبت احوال اختصاص مییابد دولت پیشبینی کرده است که ۹۶ میلیارد تومان به این سازمان برای طراحی، پیادهسازی و استقرار پایگاه ملی هویتی اشخاص حقیقی یا سامانه نسبی و سببی اختصاص یابد.
راهاندازی سامانه روابط سببی و نسبی یکی از تکالیف در ۲۳ پروژه اولویتدار دولت الکترونیکی برای سازمان ثبت احوال کشور و یکی از اقدمات پیشینی برای ایجاد پایگاه اطلاعات خانوار است. کارگروه تعاملپذیری نیز طی ۲ سال گذشته به صورت مرتب راهاندازی این سامانه را از سازمان ثبت احوال پیگیری کرده است. سامانه سببی و نسبی یکی از سامانههایی است که بسیاری از سامانههای دولت باید برای ارتباط افراد با یکدیگر از آن استعلام بگیرند. سامانه رفاه ایرانیان و سامانه بانک مرکزی از جمله سامانههایی هستند که الزام اتصال به آنها و دریافت سرویس از آن به تصویب کارگروه تعاملپذیری رسیده است.
همچنین طبق پیشبینیهای صورت گرفته درآمد حاصل از ارائه خدمات الکترونیکی به هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.