استفاده از کلمه پرستار «آسانیسم» استارتآپ حوزه سلامت را پلمب کرد
دفتر پلتفرم آسانیسم، استارتآپ حوزه مراقبت از سالمندان با شکایت وزارت بهداشت در روز چهارشنبه…
۲۱ مهر ۱۴۰۳
۲۸ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
گزارش حقوق و دستمزد جابویژن با مشارکت حدود ۱۰۰ هزار نفر شرکتکننده در حالی منتشر شد که فعالان حوزه منابع انسانی با اینکه آن را مقدمهای بر ارائه گزارشهای مستندتر عنوان کردند، اما در حال حاضر آن را برای استفاده مدیران منابع انسانی و حداقل شرکتهای فناورپایه غیر قابل اتکا دانستند.
به گزارش پیوست، در نشست بررسی گزارش حقوق و دستمزد جابویژن که مدتی قبل منتشر شده بود، فعالان حوزه کسبوکار به بررسی دادههای این گزارش پرداختند.
محسن روستا، بنیانگذار آهامو و فعال حوزه استارتآپی این گزارش را از پایه نادرست خواند و گفت: در این گزارش آمده است میانه حقوق بخش خصوصی طی سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۲، حدود ۶ درصد از تورم پیشی گرفته است. عددی که به هیچ عنوان و با هیچ آمار و ارقامی همخوانی ندارد.
در مقابل هادی محمدآبادی، همبنیانگذار جابویژن هم در رابطه با هدف انتشار گزارش حقوق و دستمزد جابویژن توضیح داد و گفت: این گزارش با مشارکت حدود ۱۰۰ هزار نفر شرکتکننده در نظرسنجی و پوشش حدود ۵۰۰ خانواده شغلی منتشر شده است و به طور حتم این گزارش نتوانسته جامعه آماری شاغل که حدود ۲۴ میلیون هستند را پوشش دهد، اما باید در این گزارش به این نکته توجه کرد که شرکتهای مد نظر ما در این گزارش محدود به ۱۰۰ شرکت معروف و شناخته شده و میانگین حقوقی آنها نیست. ما به دنبال گزارشی برای ارائه وضعیت بازار بودیم.
او ادامه داد: دادههای گزارش حقوق و دستمزد جابویژن را برای اکثریت کارکنان بخش خصوصی از جمله شاغلان شرکتهای مطرح ایران مفید میدانیم، در ۱۵۰ شرکت برتر ایران به طور میانگین حدود ۷۰ درصد کارکنان در بخشهای عملیاتی مشغول به کارند و دستمزد این افراد غالباً در همان بازههای مطرحشده در گزارش جابویژن قرار دارد.
محمدآبادی با اشاره به اینکه از بین ۱۰۰ هزار شرکتکننده در نظرسنجی حقوق و دستمزد، ۲۵۰۰ نفر از ۱۵۰ شرکت برتر ایران حضور داشتند، افزود: دادههای مربوط به مدیران رده بالای سازمانهای مطرح که گاه دستمزدهایی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان دریافت میکنند در گزارش حقوق و دستمزد جابویژن جای داده نشده است چراکه نمونههای خاص اینچنینی درصد بسیار کمی از فعالان بازار کار را تشکیل میدهند.
محمدآبادی در ادامه به موضوع چالش برانگیز شدن بحث حقوق و دستمزد در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: به خاطر شرایط تورمی کشور، سازمانها باید فروردین هر سال دوباره پای میز مذاکره بنشینند و بر سر حقوق به توافق مجدد برسند. اتفاقی که گاه باعث دلسردی و دلخوری طرفین مذاکره میشود و ما در این گزارش خواستیم با آنچه در اختیار داشتیم در این زمینه راهگشا باشیم.
علی آبروشن، مدیرکل منابع انسانی علیبابا هم گرچه این گزارش را فعالیتی ارزشمند از گروه جاب ویژن عنوان کرد اما توضیح داد: دیکته نانوشته غلط ندارد و ما در کشوری زندگی میکنیم که دادهها به صورت شفاف و علنی در اختیار مردم قرار ندارند؛ در نتیجه چنین کار سنگینی قابل احترام و ارزشمند است. اما به عنوان فعال و حرفهای حوزه منابع انسانی آن را غیر قابل اتکا میدانم و معتقدم دیتای اشتباه از نداشتن دیتا بدتر است. اما در نهایت این گزارش را قابل اتکا و مرجعی برای قیمتگذاری نمیدانم.
شاهین شفیعی نیک، مدیر ارشد جبران خدمات دیجیکالا هم در ادامه به نقش گزارشها و نحوه آمارگیری در گزارشها اشاره کرد و گفت: این گزارش در گام اول است و به عنوان آغاز، مقدمه خوبی برای ارائه گزارشهای مستندتر است و شاید برای بخشهایی از بازار قابل استفاده باشد اما فعلاً و با این دادهها این گزارش برای شرکتهای تکنولوژیپایه آورده قابل اتکایی به همراه نداشته است.
علی مروی،اقتصاددان و مدیر اندیشکده کسبوکار شریف نیز با اشاره به تاثیرات مثبت بلندمدت این گزارش بر بهبود ارتباط کارفرمایان و سرمایههای انسانی گفت: امسال ابزار چانهزنی تعدادی از کارکنان سازمان ما در راستای مذاکرات افزایش حقوق، بر مبنای گزارش حقوق و دستمزد جابویژن بود. این پژوهشگر اقتصادی این گزارش را به نوبه خود قابل قبول دانست و گفت: با اینکه در این گزارش بخش غیررسمی بازار دیده نشده است اما دادههای مهمی را در پی دارد. به طور کل نسبت اشتغال در کشور ۳۷ درصد است یعنی حدودی به ازای هر یک نفر حدود سه و نیم نفر تحت تکفل قرار میگیرند و نرخ تکفل در ایران به شدت بالاست. حقوق و دستمزد در چند سال اخیر کمابیش متناسب با تورم رشد کرده است اما این با شهود ما همخوان نیست چون شهود ما از تورم تا حد زیادی ناشی از قیمت تعداد محدودی از کالاهاست که در رسانهها بیشتر در موردشان صحبت میشود (مثلا سکه، مسکن و غیره) و نه هزینه سبد کالای مصرفی.
موضوعی که اغلب حضار در نشست آن را قابل قبول ندانسته و آن را نپذیرفتند.
گزارش کامل حقوق و دستمزد جاب ویژن