آمریکا پاسخ چین به اوپنایآی را در لیست سیاه قرار داد
واشنگتن شرکت Zhipu چین، مهمترین استارتآپ این کشور در حوزه توسعه مدلهای بزرگ زبانی، را…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۲۸ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رابین لی، مدیرعامل بیدو، روز سهشنبه اعلام کرد که تعداد کاربران چتبات ارنی، ابزاری شبیه به ChatGPT از این شرکت، از ۲۰۰ میلیون نفر گذشته است.
به گزارش پیوست به نقل از CNBC، او افزود که شرکت دور دیگری از مسابقه توسعه هوش مصنوعی را نیز با ۵۰ میلیون یوان یا ۷ میلیون دلار جایزه آغاز کرده است.
لی، بنیانگذار و مدیرعامل بیدو، این بیانیه را در سخنرانی افتتاحیه کنفرانس AI Create از بیدو اعلام کرد. شرکت میگوید که حدود ۵ هزار نفر در این مراسم شرکت کردهاند.
لی همچنین به سه ابزار توسعه به نامهای AgentBuilder، AppBuilder و ModelBuilder اشاره کرده است که چتباتهای هوش مصنوعی را ساخته و با ابزار جستجوی وب بیدو ادغام میکنند و یا کاربران میتوانند بدون هیچگونه دانش کدنویسی با استفاده از آنها به ساخت اپلیکیشن بپردازند.
شرکت بیدو بیش از یک سال پیش از چتبات ارنی رو نمایی کرد و سپس در ماه آگوست از دولت چین برای استفاده عمومی از آن چراغ سبز گرفت.
این چتبات براساس مدل بزرگ زبانی Ernie از این شرکت ساخته شده است. شرکتهای ساموسنگ و آنر از این فناوری در دستگاههای موبایل خود استفاده کردهاند.
براساس آخرین آمار شرکت تا ماه دسامبر، حدود ۲۶ هزار کسبوکار به طور دائم از توانمندیهای ارنی استفاده میکنند. شرکت مدعی است که ارنی روزانه به بیش از ۵۰ میلیون پرسش پاسخ میدهد.
لی در اواخر ماه فوریه گفت: «ما در سال ۲۰۲۴ انتظار داریم که درآمدهای هوش مصنوعی معنادارتر شوند و کسبوکار اصلی ما نیز وضعیت خوب خود را حفظ کند.»
عظیم گسترده شرکتهای جهان برای دستیابی به توانمندیهای هوش مصنوعی و به ویژه بهرهبرداری از توان تولید محتوای این فناوری باعث شده تا تقاضا برای پردازندههای گرافیکی شرکت انویدیا سر به فلک بکشد. این چیپها یک ابزار حیاتی برای تامین قدرت رایانشی و اجرا و آموزش مدلهای بزرگ زبانی هوش مصنوعی هستند.
طی دو سال گذشته اما محدودیتهای صادرات ایالات متحده مانع از دسترسی چین به این چیپهای پیشرفته شده است.
لی در ماه فوریه اعلام کرد که ذخیره چیپ هوش مصنوعی بیدو «امکان ادامه تقویت ارنی در یک یا دو سال را فراهم میکند.»
جو تسای، رئیس هیات مدیره شرکت علیبابا نیز در مصاحبهای گفت که طبق برآورد او چین حدود دو سال در توسعه هوش مصنوعی از ایالات متحده عقب است.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که شرکتهای هوش مصنوعی چین در زمینه کاربرد به پیشتازی برسند.
برآوردی از Barclys میگوید که بازار هوش مصنوعی چین( که عمدتا از سختافزار و سپس نرمافزار و خدمات تشکیل میشود) تا سال ۲۰۲۶ از ۲۶ میلیارد دلار فراتر میرود. این بازار سال گذشته حجمی کمتر از ۱۵ میلیارد دلار داشت.
تحلیلگران معقتند که حجم مخارج چین در حوزه تحول دیجیتال با نرخ ۱۹.۲ درصد بین سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ افزایش مییابد و از نرخ رشد جهانی با ۱۵.۶ درصد فراتر خواهد رفت.