skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

استفاده از هوش مصنوعی در مقاله‌نویسی و دوران تحصیل

۲۶ فروردین ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

گزارشی از فایننشال تایمز به نقل از چند ارزیابی به استفاده گسترده از هوش مصنوعی در میان دانشجویان و دانش آموزان اشاره کرده و به نقل از یکی از اساتید می‌گوید آمار بسیار نگران‌کننده‌تر از آن چیزی است که عموم تصور می‌کنند. براساس این گزارش بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان به دلیل استفاده از این ابزارها مجازات شده‌اند.

به گزارش پیوست، یکی از اساتید دانشگاهی بریتانیا می‌گوید تعداد دانش آموزانی که از ChatGPT برای نوشتن مقالات استفاده می‌کنند مشکلی بزرگ‌تر از تصور عموم است.

تقلب با هوش مصنوعی در موسسه آموزشی این فرد به حدی زیاد بوده که تعداد زیادی از دانش آموزان به دلیل استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی تنبیه شده و حتی بیشتر سال تحصیلی خود را از دست داده‌اند. او می‌گوید: «من آمار مشابهی را از دانشگاه‌های دیگر شنیده‌ام.»

تشخیص مقالات ساخته هوش مصنوعی ساده است زیرا وقتی از دانش آموزان پرسیده می‌شود که چرا از یک سری عبارات استفاده کرده‌اند و یا منابع داده‌ای را که در درس به آنها اشاره شده نیاورده‌اند پاسخی ندارند. «آنها به روشنی حتی اسم عبارتی که در مقالات‌شان آمده است را نشنیده‌اند.»

اما شناسایی این مقالات تنها یک بخش مبارزه با آنها است. ترغیب مدیریت دانشگاه برای مبارزه با چنین تقلبی به ویزه وقتی که دانشجویان هزینه بالایی به موسسات پرداخت می‌کنند، دشوار است. از آنجایی که دانشگاه‌ها بخش مهمی از هزینه خود را از شهریه دانشجویان تامین می‌کنند، در نتیجه مدیریت در برخی از مواقع با جدیت با این مشکل برخورد نمی‌کند. یا به گفته این استاد «فاش کردن این موضوع تهدیدی برای شغل است.»

مشکل در اینجا چیزی فراتر از یک تقلب ساده و برتری متقلبان نسبت به دانشجویان درست کار است. زمانی را در نظر بگیرید که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به جهان کار رفته و به سازمان‌ها، مراکز درمان یا ارتش ملحق شوند و در جایگاهی قرار بگیرند که لیاقت آن را ندارند.

گسترده مشکل تا چه حدی است؟

درست پس از عرضه ChatGPT در نوامبر ۲۰۲۲، ترس از سو استفاده از این ابزار و تاثیر آن بر حوزه آموزش فراگیر شد و این فناوری تا به امروز پیشرفت چشمگیری داشته است. گزارش‌های اخیر می‌گویند که اوپن‌ای‌آی و متا، به زودی برای عرضه مدل‌هایی آماده می‌شوند که قدرت برنامه‌ریزی و استدلال دارند.

اما تاثیر دقیق هوش مصنوعی بر کلاس‌های درس مشخص نیست.

محققان دانشگاه استنفورد در ایالات متحده سال گذشته اعلام کردند که نرخ تقلب به نظر تاثیری از هوش مصنوعی نگرفته است. تا ۷۰ درصد از دانش‌آموزان دبیرستانی به نوعی از تقلب اعتراف می‌کنند و نزدیک به یک سال پس از عرضه chatGPT نیز این آمار تغییری نکرده است.

تحقیقات نشان می‌دهد که در دانشگاه‌ها نیمی از دانشجویان به شکل مرتب از هوش مصنوعی مولد استفاده می‌کنند (البته نه صرفا برای تقلب) اما حدود ۱۲ درصد به صورت روزمره به آن رجوع می‌کنند.

شرکت نرم‌افزاری Turnitin که ابزاری برای تشخیص استفاده از هوش مصنوعی ارائه کرده است می‌گوید تعداد دانش‌آموزانی که با کمک هوش مصنوعی مقاله می‌نویسند به نظر یک ثبات نسبی دارد.

به گفته این شرکت بیش از ۲۲ میلیون از مقاله‌های ارائه شده در ۱۲ ماه گذشته نشانه‌های استفاده از هوش مصنوعی را دارند که ۱۱ درصد از آنها بازبینی شده‌اند. در بیش از ۶ میلیون یا ۳ درصد از کل مقالات نیز حداقل ۸۰ درصد از مقاله کار هوش مصنوعی است.

تعداد مقالات زیاد است اما درصد استفاده از هوش مصنوعی تقریبا با آنچه سال گذشته و در ارزیابی مشابهی گزارش شد برابر است.

کریس کارن، مدیرعامل Turnitin، می‌گوید: «نرخ استفاده از هوش مصنوعی ثابت بوده است» و استفاده از ChatGPT به خودی خود به معنای تقلب نیست. به گفته او برخی از مدیران و اساتید هم کمک گرفتن از هوش منصوعی در نوشتن مقاله را تا حدی مجاز می‌دادند اما باید به این موضوع اشاره شود و این ابزارها در تحقیق و بررسی ایده‌ها مفید هستند.

با این حال استفاده بیش از حد هوش مصنوعی در روند تحصیل با مشکلاتی همراه است و به این دلیل برخی از دانشگاه‌ها برای جلوگیری از تقلب با هوش مصنوعی و شناسایی آن ارزیابی رو در رو را در دستور کار قرار داده‌اند.

https://pvst.ir/hoe

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو