رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۲۰ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ فروردین ۱۴۰۳
میزان پهنای باند اینترنت کشور در نیمه اول سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبلتر، افزایشی نیافت و در حدود ۵ هزار و ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه باقی ماند.
به گزارش پیوست، میزان پهنای باند اینترنت کشور از ابتدای دولت سیزدهم به صورت مشخص اعلام نشده است؛ اما در صورتهای مالی شرکت ارتباطات زیرساخت که روی سایت کدال قرار میگیرد، پهنای باند اینترنت و مهمترین کشورهای تامین کننده آن اعلام میشوند که براین اساس میزان پهنای باند کشور در نیمه اول سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش نیافته است.
براساس آنچه در صورتهای مالی نیمسال اول ۱۴۰۲ شرکت ارتباطات زیرساخت آمده، ظرفیت پهنای باند بینالملل ایران ۵ هزار و ۴۶۰ گیگابیت برثانیه بوده است که تغییری نسبت به پایان سال ۱۴۰۱ نشان نمیدهد.
در همین گزارشهای مالی میتوان دید که پهنای باند ایران عمدتا از کشورهای امارات عربی متحده، عمان، ایتالیا، روسیه و قطر تامین میشود که براساس ارقام پرداختی، عمان بزرگترین تامین کننده پهنای باند اینترنت ایران است.
در گزارشی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان دولت دوازدهم منتشر کرد، پهنای بینالملل در ایران در پایان خرداد ۱۴۰۰، ۵ هزار و ۴۸۹ گیگابیت بر ثانیه بوده است.
اواخر دی ماه سال گذشته پویا پیرحسینلو، رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در نشست رونمایی از گزارش دوم کیفیت اینترنت در ایران عنوان کرد که «وزارت ارتباطات برای انتشار آمار پهنای باند، اجازه نهادهای بالادستی را میخواهد» اما حدود یک ماه بعد، امیر محمدزاده لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بدون اشاره به میزان پهنای باند کشور گفت: «منع قانونی برای انتشار آمار پهنای باند وجود ندارد.»