ادوبی با رونمایی از مولد ویدیو وارد رقابت با اوپنایآی و متا شد
شرکت ادوبی با رونمایی از ابزارهای هوش مصنوعی جدیدی که امکان ساخت و اصلاح محتوای…
۲۳ مهر ۱۴۰۳
۸ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
نیک کلگ، مدیر ارشد سیاستهای شرکت متا، به مقامات ایالات متحده هشدار داده است که محدود کردن اشتراکگذاری عمومی فناوری هوش مصنوعی باعث میشود تا نفوذ آمریکا در این صنعت جدید و در حال توسعه کمتر شود.
به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، متا در اظهانظری که روز چهارشنبه در اختیار اداره ارتباطات و اطلاعات ملی وزارت بازرگانی قرار داده مینویسد که «رویکرد محدود کننده» نسبت به اشتراکگذاری مدلهای هوش مصنوعی به این معنا است که فناوریهای ساخته دیگر کشورها به «هنجار جهانی» تبدیل میشود.
کلگ، نماینده امور بینالملل متا، در مصاحبهای گفت: «اینطور نیست که خلا را دیگران پر نکنند. رویرکد اوپنسورس در واقع راهی است برای صادرات ارزشها و فناوری آمریکایی.» اظهارنظر عمومی متا، شرکت مادر فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ، پس از آن در اختیار کاخ سفید قرار گرفت که دولت آمریکا ماه گذشته درخواستی برای اظهارنظر در مورد نحوه تنظیمگری فناوری هوش مصنوعی ارائه کرد.
بازیگران فعلی این صنعت در رابطه با رویکرد اوپن سورس و بسته نسبت به مدلهای هوش مصنوعی با یکدیگر اختلاف نظر دارند. استارتآپ هوش مصنوعی اوپنایآی، یکی از پیشتازان اصلی این صنعت، بر خصوصی ماندن این فناوری تاکید دارد در حالی که متا و برخی دیگر از بزرگان فناوری از جمله مایکروسافت، مالک GitHub، در ماههای اخیر برخی از کدهای هوش مصنوعی خود را به صورت اوپن سورس ارائه کردهاند.
استدلال متا برای اوپنسورس کردن فناوری هوش مصنوعی ممکن است با نقطه نظر دولت و کنگره فعلی مطابقت داشته باشد. سالیان سال است که تلاشها برای تنظیمگری و محدود کردن شرکتهای فناوری در کنگره راه به جایی نبرده است و در حال حاضر نیز لایجههایی که قرار بود از کودکان در شبکه اجتماعی محافظت کند یا ترویج محصولات شرکت در پلتفرمهای خود را محدود کند همگی به بنبست خوردهاند.
اما لایحههای دیگری برای محافظت از منافع کسبوکارهای آمریکایی با موفقیت بیشتری همراه بودهاند که از جمله آنها میتوان به قانون چیپ و علوم اشاره کرد. این قانون که در سال ۲۰۲۲ تصویب شد از تولیدکنندگان چیپ آمریکایی حمایت کرده و در عین حال نگرانیهای امنیت ملی آمریکا در حوزه تولیدات نیمهرسانا را هدف میگیرد. قانون دیگری که شرکت بایتدنس، غول فناوری چینی و تیکتاک، شبکه اجتماعی تحت مالکیت این شرکت، را هدف گرفته نیز پس از عبور از کنگره حالا در انتظار تصویب و رایگیری در مجلس سنای آمریکا است.
شرکت متا که در منلو پارک کالیفرنیا واقع شده یکی از حامیان اصلی قانونگذاری دولت آمریکا به ویژه در حوزه محافظت از دیپفیکها است. کلگ میگوید با وجود عدم موافقت قانونگذاران در بسیاری از حوزهها، به اقدامات دولت آمریکا در حوزه قانونگذاری هوش مصنوعی خوشبین است.
صنعت فناوری از زمان آغاز به کار متا یا فیسبوک سابق در سال ۲۰۰۴ تا به امروز با مقررات چندانی مواجه نشده است و به همین دلیل بسیاری درمورد قدرت گسترده این شرکتها در حوزه عمومی انتقاداتی را مطرح کردهاند. کلگ میگوید: «به نظرم این حس و حال وجود دارد که نگذاریم دوباره چنین اتفاقی رخ دهد.»