دادگاه تجدید نظر آمریکا قانون ممنوعیت یا فروش تیکتاک را تایید کرد
دادگاه تجدیدنظر فدرال روز جمعه قانونی که تیکتاک را مجبور به فروش فعالیتهای آمریکایی خود…
۱۷ آذر ۱۴۰۳
۷ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
هیات نظارتی شرکت متا روز سهشنبه از این شرکت خواست تا ممنوعیت کامل استفاده از کلمه «شهید» یا «Martyr» در انگلیسی را متوقف کند. این هایت پس از یک سال بررسی دریافت که رویکرد مالک فیسبوک بیش از حد گسترده است و به گونهای غیرضروری صدای میلیونها نفر را خفه میکند.
به گزارش پیوست به نقل از رویترز، این هیات نظارتی که از سوی متا پایه گذاری شده و به صورت مستقل فعالیت دارد میگوید غول شبکه اجتماعی باید تنها زمانی پستهای حاوی کلمه «شهید» را حذف کند که نشانههایی از خشونت داشته باشند یا در موارد دیگری سیاستهای متا را نقض کنند.
این حکم پس از آن صادر شد که متا سالها به دلیل نحوه نظارت بر محتوا در خاورمیانه هدف انتقادات قرار داشت. مطالعهای که در سال ۲۰۲۱ با حمایت شرکت متا انجام شده بود نشان داد که رویرکد این شرکت «اثرات حقوق بشری معکوس» روی فلسطین و دیگر کاربران عرب زبان داشته است.
از زمان حمله حماس به اسرائیل و شدت گرفتن تنشها در منطقه نیز سطح انتقادات به شدت افزایش یافته است. گروههای حقوق بشری میگویند شرکت متا محتوای حامی فلسطین را در فیسبوک و اینستاگرام سرکوب میکند.
هیات نظارتی متا نیز روز سهشنبه اعلام کرد که در بررسیهای خود به نتیجه مشابهی دست یافته و مقررات متا برای کلمه «شهید» نمیتوانید معانی مختلف این کلمه را پوشش دهد و درنتیجه محتوایی که حامی خشونت نیست هم از این پلتفرم حذف میشود.
هلی ترونینگ اشمیدت، رئیس هیات نظارتی متا، در بیانیه خود گفت: «متا براساس این فرض فعالیت می:ند که سانسور میتوان امنیت را افزایش دهد و در عمل هم اینگونه است، اما شواهد نشان میدهد که سانسور ممکن است در عین تقویت نکردن امنیت یک سری از جمعیتها را به طور کامل به حاشیه براند.»
متا در حال حاضر هرگونه پستی که از کلمه «شهید» استفاده کند و به لیستی از «سازمانها و افراد خطرناک» از نگاه این شرکت اشاره داشته باشد حذف میکند. در این لیست گروهکهای اسلامگرا، قاچاقچیان و سازمانهای برتری سفید پوستان حضور دارند.
شرکت میگوید چنین پستهایی در واقع حمایت از این نهادها هستند و درنتیجه این محتوا را ممنوع میداند.
حماس نیز یکی از سازمانهایی است که نگاه متا سازمان خطرناک تلقی میشود.
هیات نظارتی سال گذشته و پس از آنکه ارزیابی مجدد این سیاست در سال ۲۰۲۰ در داخل شرکت راه به جایی نبرد خواستار توضیح بیشتر در این باره شد. این هیات در درخواست خود گفت که کلمه «شهید» بیشتر از هر عبارت یا کلمه دیگری باعث حذف محتوا در این پلتفرم شده است.
سخنگوی متا میگوید شرکت بازخورد هیات نظارتی را بررسی میکند و طی ۶۰ روز پاسخ میدهد.