skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیر عامل مرکز نوآوری اسمایلینو: انزوا، توسعه هوش مصنوعی را با چالش مواجه می‌کند

سمانه سمیع تحریریه

۸ اسفند ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مدیر عامل مرکز نوآوری اسمایلینو معتقد است از آنجا که سرعت موج فناوری هوش مصنوعی بسیار بالاست، تحریم و انزوا، توسعه آن را با چالش جدی مواجه می‌کند و جدایی از سایر کشورها می‌تواند به حذف کامل ایران از لیست کشورهای فعال در این حوزه منجر شود.

سیدکامران باقری، مدیر عامل مرکز نوآوری اسمایلینو انزوا و تحریم را یکی از چالش‌های جدی در توسعه هوش مصنوعی می‌داند. باقری در رابطه با دستیار صوتی هوش مصنوعی زیگپ می‌گوید: زیگپ محصول مرکز نوآوری اسمایلینو  و یک استارت‌آپ دانش‌بنیان متمرکز بر حوزه پلتفرم‌های هوش مصنوعی‌ است. در واقع زیگپ یک دستیار صوتی فارسی مبتنی بر نسل جدید هوش مصنوعی است که می‌تواند درخواست کاربران را به زبان فارسی، به صورت صوتی، متنی یا به صورت محاوره‌ای دریافت کرده و خدمت مورد نظر را ارائه کند.

باقری درباره نحوه فعالیت‌های زیگپ توضیح می‌دهد: پشت پرده زیگپ مجموعه‌ای از موتورهای هوش مصنوعی قرار دارند که مهم‌ترین آنها دستیار اختصاصی ساخته خودمان و چت‌جی‌پی‌تی است. منظور ما از دستیار صوتی چیزی فراتر از آن چیزی است که کاربران شناخته یا تجربه کرده‌اند.  ما با اتکا به فناوری جدید هوش مصنوعی زاینده، به دستیاری فکر می‌کنیم که واقعا مثل یک دستیار انسانی بتواند کارهای کاربر را  ساده‌تر کند و عملا هوش مصنوعی را در خدمت رفاه فارسی زبان‌‌ها قرار داده و در زندگی‌شان جاری کند.

انزوا تخریب‌گر است

باقری چالش اصلی کسب‌وکارهای حوزه هوش مصنوعی در ایران را انزوای اقتصادی کشور و محدودیت‌های ناشی از تحریم می‌داند و می‌گوید: تحریم باعث شده که موج هوش مصنوعی زاینده و کاربردهای آن با تاخیر و کندی وارد کشور شود و ما امکان یادگیری و همکاری با شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های بین‌المللی را کمتر از سایر کشورها داشته باشیم که این خطرناک است.

چون سرعت موج فناوری هوش مصنوعی بسیار بالاست و این جدایی و کندی فرصت یادگیری را از ما می‌گیرد و می‌تواند ما را به کل از این بازی حذف کند. کمبود منابع مختلف از جمله منابع داده‌ای و پردازشی و مالی برای ساخت مدل‌های بزرگ بومی نیز از دیگر چالش‌های مهم این حوزه است. چالش دیگر هم با توجه به موج مهاجرت در ایران بحث نگهداشت استعدادهای خوب فنی در کشور است.

او توضیح می‌دهد: به عنوان توسعه‌دهنده دستیار صوتی فارسی، مخاطب ما تمام فارسی زبانان هستند اما مشخصا نگاه‌مان به نسل Z  است. ما پژوهش مفصلی روی این نسل انجام دادیم و خوب می‌دانیم که توقع این نسل که از به آنها به عنوان «بومیان دیجیتال» هم اسم می‌برند از یک پلتفرم خوب چیست. این نسل که از کودکی با گوشی بزرگ شدند و از اپلیکیشن‌های خارجی سرویس خوب گرفته‌اند، انتظار بالایی از دستیار هوشمند دارند.

بالای ۵۵۰ هزار کاربر ثبت نامی داریم که بخشی از این کاربران به صورت روزانه با این پلتفرم کار می‌کنند. البته فعلا در زیگپ سرویس دستیار به طور کامل در دسترس کاربران قرار نگرفته اما با یک برنامه‌ زمانی  در حال توسعه و عرضه‌ کاربری‌های دستیار هستیم. در حال حاضر کاربران سوالاتشان را مطرح می‌کنند و جواب می‌گیرند، یا کارهایی مثل ترجمه یا تولید تصویر  انجام می‌دهند.

او ادامه می‌دهد: فناوری هوش مصنوعی به زودی فراگیر می‌شود و پیامدهای صنعتی، تجاری و حتی فرهنگی آن قابل توجه است. به بیان دیگر پیامدهای این موج فناوری به زودی زندگی همه‌ ما ایرانیان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.خیلی‌ها آن را یک هیاهو مانند برخی هیاهوهای فناورانه دیگر مثل IoT و متاورس و امثالهم می‌بینند اما به نظرم هوش مصنوعی به صورت ماهوی با آنها متفاوت است، چراکه احتمالا هیچ حوزه‌ای نیست که دیر یا زود تحت تاثیر آن قرار نگیرد.  از سوی دیگر، این موج قابل مهار نیست ما یکی از مسئولیت‌های خودمان را آشناسازی عمومی با هوش مصنوعی از طریق زیگپ و به زودی از طریق آکادمی هوش مصنوعی زیگپ می‌دانیم.ما فکر می‌کنیم چون تاکنون تجربه‌ی موفقی در توسعه‌ی دستیار صوتی فارسی نبوده، مردم ایران تجربه‌ی حضور یک دستیار هوشمند را در زندگی خود تجربه نکرده‌اند. مصممیم که این تجربه‌ را با زیگپ در اختیار عموم مردم قرار دهیم و به دموکراتیزه کردن و مردمی کردن هوش مصنوعی در ایران کمک کنیم.

https://pvst.ir/hbz
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو