با اعلام حکومت نظامی در کرهجنوبی، بیتکوین تا ۶۲ هزار دلار کاهش یافت
تصویب حکومت نظامی اضطراری در کره جنوبی باعث شد قیمت بیتکوین در صرافیهای Upbit و…
۱۳ آذر ۱۴۰۳
۵ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
کمتر از ۵۰ درصد گوشیهای هوشمند در ایران مجهز به 5G هستند، طبق گزارشی از شرکت تحقیقاتی کانترپوینت، مجموع محمولههای گوشی هوشمند مجهز به 5G در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ از ۲ میلیارد دستگاه عبور کرده است. براساس دادههای کانترپوینت، در سال ۲۰۲۳ در بازارهای توسعه یافتهای مثل آمریکا و چین حدود ۸۰ درصد گوشیها به 5G مجهز بودهاند اما ایران در پنجمین دسته از این ردهبندی ۶ بخشی است که براساس آن بین ۲۰ تا کمتر از ۵۰ درصد گوشیهای سال ۲۰۲۳ کشور ما مجهز به 5G هستند.
به گزارش پیوست، در کنار ایران و در همین دسته کمتر از پنجاه درصدی کشورهایی مثل روسیه، عراق، مصر و قزاقستان نیز حضور دارند. با این حال گزارش کانترپوینت از نفوذ گوشیهای 5G حتی به بازار ارزانقیمت و میانرده اشاره میکند که یکی از دلایل اصلی آن قیمت مناسب چیپستها است.
کانترپوینت میگوید گوشیهایی که به تجهیزات لازم برای استفاده از نسل پنجم ارتباطات مجهز هستند، سریعتر از همتایان 4G و 3G خود به سرحد ۲ میلیارد دستگاه رسیدهاند که یکی از دلایل اصلی آن فاصله قیمت ناچیز بین چیپهای 4G و 5G است و ارائهدهندگان این چیپها با عرضه محصولات مقرونبهصرفه، امکان توسعه گوشیهای ارزانقیمت مجهز به 5G را فراهم کردهاند به طوریکه حتی در بین محمولههای گوشی 5G سال ۲۰۲۳، گوشیهای زیر ۱۵۰ دلار نیز دیده میشوند و ۱۲ درصد از بازار را به خود اختصاص دادهاند.
توسعه 5G سرعت خوبی در سراسر جهان داشته و پیشبینی از اریکسون حدود ۱.۶ میلیارد مشترک نسل پنجم ارتباطات را در سراسر جهان تا پایان سال ۲۰۲۳ برآورد کرده است. عرضه آیفون ۱۲ به عنوان اولین آیفون مجهز به 5G، نقش مهمی در فراگیر شدن این فناوری داشت و برای اولین بار در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ شاهد ارسال بیش از ۱۰۰ میلیون گوشی 5G در سراسر جهان بودیم. از آن تاریخ تعداد محمولههای گوشی در هر سهماهه افزایش یافته و حالا در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ رکورد تازه و سرحد بیش از ۲۰۰ میلیون دستگاه در یک سه ماهه را شاهد هستیم.
از جمله موضوعاتی که به مقرونبهصرفه بودن و دسترسی بیشتری مشتریان به گوشیهای 5G کمک کرده است، شکاف قیمتی محدود بین چیپستهای 5G و 4G است. تولیدکنندگان اصلی تجهیزات (OEMها) نیز در اقدامی استراتژیک برای ثبات نسبی قیمت تلاش کردهاند. علاوه برا ین تولیدکنندگان اصلی چیپ یا همان دوقطبی MediaTek و کوالکام هم به با ارائه چیپستهای پایه و ارزانقیمت، به تولیدکنندگان در عرضه تجهیزات مقرونبهصرفه کمک کردهاند. درنتیجه تولیدکنندگان اصلی و به ویژه برندهای چینی توانستهاند گزینههای بیشتری از گوشیهای 5G را به ویژه در بخش میانرده و متوسط رو به بالا در اختیار مشتریان بگذارند. حتی در بازارهایی که شبکه 5G هنوز به طور کامل فعال نشده نیز مصرفکنندگان به عنوان یک سرمایهگذاری برای آینده از این گزینه استقبال میکنند.
با این حال بازارهای توسعه یافته به اشباع نزدیک شدهاند و سهم گوشیهای هوشمند 5G در این بازارها در سال ۲۰۲۳ از ۸۰ درصد عبور کرد و بخش مهمی از آن را مدیون گوشیهای بالارده و گرانقیمت بودیم. در نتیجه حالا بازیگران بزرگ گوشی هوشمند فناوری 5G را به عنوان یکی قابلیتهای پیشفرض گوشیهای میانرده ارائه میکنند و حتی در گوشیهای ارزانقیمت نیز شاهد پشتیبانی از نسل پنجم ارتباطات هستیم.
آگاهی مشتریان و به تبع آن تقاضا برای 5G در بیان آنها نیز افزایش یافته و یکی از دلایل آن گسترش پوشش این فناوری، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، است. گوشیهای 5G از تمامی عناصر لازم برای نفوذ به بخش مقرونبهصرفه بازارهای نوظهور نیز برخوردارند و به همین دلیل است که بازاری مثل هند و آسیای جنوبی سهم مهمی از یک میلیارد محموله بعدی را به خود اختصاص میدهند.