رویداد آنلاین ۱۲ روزه OpenAI را در یوتیوب ببینید
اوپن ایآی در رویدادی ۱۲ روزه به صورت آنلاین و با امکان حضور تمامی علاقهمندان…
۱۷ آذر ۱۴۰۳
۱ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳ اسفند ۱۴۰۲
رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی گفت موبایل استقلال که تحت عنوان فروشگاه موبایل موسوی فعالیت میکند، مجوز واردات ندارد و تا الان هیچ موبایلی وارد نکرده است. این فروشگاه، موبایلهایی که ۴۰ درصد زیر قیمت می فروشد را از علاالدین و سایر واردکنندگان میخرد.
به گزارش پیوست، مهدی اسدی، رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی درباره نداشتن مجوز موبایل موسوی گفت که این فروشگاه، در شرایطی ۴۰ درصد زیر قیمت میفروشد که مجوز واردات موبایل ندارد.
موبایل موسوی اسپانسر باشگاه استقلال است، به همین دلیل اسم این موبایل فروشی، تحت عنوان موبایل استقلال هم شناخته میشود.
رئیس انجمن واردکنندگان موبایل گفت: موبایل موسوی موبایلهایش را از واسطه و برخی از فروشندگان علاالدین میخرد و درحال حاضر به چند نفر از فروشندگان علاالدین هم بدهکار است.
به گفته اسدی، اگر یک فروشنده بتواند ۴۰ درصد زیر قیمت جهانی کالا بفروشد، قابلیت صادرات هم دارد، اما این موبایل فروشی اصولی کار نمیکند و نهادهای ذیربط وظیفه دارند پیگیری فروش موبایلهای این فروشگاه را بکنند تا کلاهبرداری کوروش کمپانی که قبلتر هم ما اخطار داده بودیم تکرار نشود.
رئیس انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به اخطارهای متعدد به مدیر باشگاه استقلال توضیح داد: ما چندین بار به آقای علی خطیر، مدیر باشگاه استقلال اخطار دادیم که به موبایل موسوی بهعنوان اسپانسر استقلال رسیدگی کند و جلسهای را برای شفافیت فروش موبایلهای زیر قیمت بگذارد، اما به دلیل اینکه آقای خطیر این موضوع را نپذیرفت، ما هم با ارسال نامهای بهصورت رسمی رسیدگی به این موضوع را یادآور شدیم.
اسدی درباره مسئولیت اتفاقاتی مثل کوروش کمپانی گفت: نمیتوان گفت مسئولیت این کلاهبرداری بهعهده یک نهاد است زیرا این کلاهبرداریها سیستماتیک است و بخشهای مختلف مثل زنجیر به یکدیگر متصل هستند.
به گفته اسدی، اتحادیه موبایل و انجمن واردکنندگان موبایل اختیار عمل کردن ندارند اما ما بارها به معاون اول رئیس جمهور، بازرسی کل کشور و سایر نهادها نامه رسمی زدیم که پیگری فروش موبایلهای مشکوک شوند.
حسین روزبه، عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل درباره نداشتن مجوز واردات موبایل موسوی گفت: چطور میشود وقتی موبایلی ۱۲۰۰ دلار است با یک چهارم قیمت فروخته شود.
به گفته روزبه، درحال حاضر تمام آیفون۱۳ هایی که در بازار به فروش میروند، ریپک هستند. زیرا الان هیچ جای دنیا آیفون ۱۳ را تولید نمیکند. روزبه گفت که اگر دولت واردات آیفون را ممنوع نمیکرد، مردم برای داشتن آیفون ۱۳ تن به خرید آیفونهای قلابی نمیدادند.
عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل تاکید کرد که اگر دولت اجازه واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ را بدهد، چنین اتفاقاتی نمیافتد.
روزبه درباره نهادی که مسئولیت پیگیری و شناسایی فروشندگان موبایل تقلبی را دارند توضیح داد: قانون باید پایهای اصلاح شود و آن هم مجوز واردات آیفون است. اما در این شریط سازمان تعزیرات حکومتی باید وارد عمل شود و موبایلفروشیهای مشکوک را تحت نظر داشته باشد. اما بهصورت کلی برای کلاهبردایهایی مثل کوروش کمپانی، چند مجموعه درگیر بودهاند و الان باید به موبایل موسوی رسیدگی شود.
آرش مطبوع، مدیرعامل شرکت فراکو درباره علت تخلف در این حوزه گفت: مسئولان و نهادهای ذیربط نسبت به قوانین و حوزه موبایل اطلاعات کافی ندارند از طرفی در برخی از موارد، قوانین مشخصی برای چنین موضوعاتی وجود ندارد. سازمانهای مربوطه مثل قوه قضائیه وظیفه دارند نسبت به این موضوع پیگیری و نظارت کنند.
مطبوع با اشاره به این موضوع که واردات کالاهای الکترونیک سرمایهبر است گفت: سود موبایل حدود ۲ تا ۵ درصد است. وقتی فروشندهای ۵۰ درصد زیر قیمت موبایل میفروشد، قطعا یک موضوعی برای شک وجود دارد.
اون درباره نقش اتحادیه موبایل گفت: انجمن وادرکنندگان موبایل برای جلوگیری از تکرار فاجعهای مثل کوروش کمپانی، برای نهادهای مختلف و خود باشگاه استقلال هم نامه فرستاده است تا مانع کلاهبرداری جدید شود. از اتحادیه موبایل هم انتظار میرفت که نزد قوه قضائیه شکایت کند زیرا اگر در ماجرای کوروش کمپانی ۳۰ هزار نفر ضرر کردند، در موبایل موسوی ۵۰ هزار نفر ضرر خواهند کرد، زیرا حجم موبایل موسوی ۱۰ برابر کوروش کمپانی است. پس نهادها باید نسبت به این فروشگاه پیگیری و نظارت دقیق داشته باشند.
به گفته مطبوع، اتحادیه نمیتواند صلاحیت همه فروشندهها را تضمین کند اما باید مدارک هویتی را بررسی و راستیآزمایی کند. مخصوصا در شرایطی که روال فروش یک فروشگاه موبایل عادی نیست.
در همین راستا پیشتر شاهرخ بیانی، پیشکسوت تیم استقلال درباره اسپانسری موبایل موسوی به خبرآنلاین گفته بود که علی خطیر، مدیر باشگاه استقلال، اسپانسری گرفته است که در شان باشگاه نیست.