کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۱ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
لاس وگاس امسال میزبان نمایشگرهای خیرهکنندهای بود که با حضور غولهایی مثل سامسونگ و الجی در این مراسم جای تعجبی ندارد. در مطلب گزیدههای CES هم از نمایشگر شفاف سامسونگ و تلویزیون شفاف الجی گفتیم و دیگر اینجا و در این لیست اشارهای به آنها نداریم. همچنین سامسونگ از طرح نمایشگر جدید تاشو برای گوشی و جمعشونده نیز رونمایی کرده است.
اما از قدرتنماییهای فناورانه در قالب طرح مفهومی که بگذریم، این مراسم میزبان نمایشگرهای خانگی و گیمینگ بسیاری بود که روی هم رفته جهش بزرگی را در کیفیت مشاهدات کاربران رقم میزنند. در این لیست سعی کردیم با بهترینهای این مراسم بیشتر آشنا شویم و در آخر هم به یکی از گرانقیمتترین تلویزیونهای جهان از یک شرکت اتریشی نگاهی میاندازیم.
لیست برترینهای گیمینگ را باید با غول ۵۷ اینچی فوق عریض ایسر آغاز کنیم. این نمایشگر عجیب 120 Hz تا سرحد هزار نیت روشنایی صفحه در حالت HDR دارد و با پوشش ۹۸ درصد از گستره رنگ DCI-P3، دقت خیرهکنندهای را با تصاویر بسیار زنده به نمایش میگذارد.
با این حال شاید این نمایشگر خمیده و رزولوشن ۷۶۸۰ در ۲۱۶۰ آن برای برخی کاربران کمی عجیب به نظر برسد.
سری Asus Rog Swift PG 27 پیش از این هم عملکرد خیرهکنندهای را به نمایش گذاشته اما امسال با کمک انویدیا عملکرد خود را بیش از پیش تقویت میکند. جدیدترین نسخه PG27 به تازهترین نسخه فناوری G-Sync تیم سبز مجهز یا G-Sync Pulsar مجهز است که به گفته انویدیا «تکامل جدید فناوری نرخ بروزرسانی متغییر (VRR)» خواهد بود. به لطف همین فناوری یک تجربه گیمینگ روان را از این مانیتور انتظار داریم و انویدیا میگوید تازهترین مدل PG27، شفافیت حرکت را تا بیش از 1000Hz میبرد.
تازهترین مدل Odyssey OLED G8 که G80SD نامگذاری شده یک نمایشگر اولد ۳۲ اینچی برای گیم است که برخلاف نسخه پیشین نسبت صفحه فوقعریض را کنار گذاشته از همان استاندارد ۱۶:۹ استفاده میکند.
مهمترین تغییر مدل جدید اما نرخ بروزرسانی صفحه 240Hz است که در کنار صفحه نمیاش 4K با رزولوشن ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ و زمان پاسخ تنها ۰.۰۳ میلیثانیه، یکی از بهترین مانیتورهای گیمینگ سال جدید خواهد بود.
الیونور، برند گیمینگ دل، از شهرت بالایی در جهان بازیها برخوردار است و مانیتور جدید AW3225QF این شرکت شاید یکی از بهترین تولیدات شرکت دل باشد.
این نمایشگر ۳۲ اینچی یک صفحه نمایش اولد 4K با نرخ بروزرسانی 240Hz است. با توجه به فناوری اولد، نرخ پاسخ این نمایشگر هم بسیار ناچیز و تنها ۰.۰۳ میلیثانیه است. دقت رنگ این مانیتور نیز فوقالعاده است و ۹۹ درصد از طیف DCI-P3 را پوشش میدهد. PPI (پیکسل در اینچ) این پنل در حال حاضر بالاتر از تمامی نمایشگرهای گیمینگ اولد بازار و برابر با 140 PPI است؛ بهترینهای بازار کمی بیشتر از 100 PPI هستند.
تلویزیون S95D به عنوان پرچمدار تلویزیونهای ساموسنگ در سال ۲۰۲۴ بروزرسانی شد و علاوه بر روشنایی بیشتر و بهبود دقت رنگ با استفاده از هوش مصنوعی، یک فناوری «محو بازتاب» جدید را نیز در خود جای داده است.
سامسونگ در زمینه حذف بازتاب پیش از این هم به عنوان پیشتاز بازار به حساب میآمد اما نمایشگر OLED جدید این شرکت دیگر جزئیات تصویر را زیر نور خورشید هم از دست نمیدهد.
با اینکه بیشترین بازتاب را برای شرکت الجی، تلویزیون شفاف ۷۷ اینچی OLED T داشت، اما سری اولد M4 نیز امسال به نسبت M3 پیشرفت قابل توجهی داشتند.
در سری جدید روشنی صفحه افزایش یافته و همچنین از پردازنده هوش مصنوعی Alpha 11 در این تلویزیون استفاده شده که به گفته شرکت در مقایسه با M3 «۷۰ درصد عملکرد گرافیک و ۳۰ درصد سرعت پردازشی را بهبود میبخشد.» الجی همچنین یک گزینه ۶۵ اینچی را نیز به پرچمداران خود اضافه کرده است.
عبارت غول مینیاتوری شاید عجیب باشد اما تلویزین جدید QM891G از شرکت TCL واقعا یک غول 4K است که از مینی LED در نمایشگر ۱۱۵ اینچی خود استفاده کرده و سرحد روشنایی را به رقم خیره کننده ۵ هزار نیتی رسانده است.
شرکت هایسنس هم به عنوان یکی از رقبای بازار TCL با یک تلویزیون مینی الایدی به این مراسم آمده است. تلویزیون 110UX این شرکت از سری ULED X یک نمایشگر ۱۱۰ اینچی است که با اوج روشنایی ۱۰ هزار نیتی شاید به بهترین شکل تصویر یک خورشید واقعی را برای شما شبیهسازی کند.
این شرکت همچنین فناوری صوتی بیسیم Atmos FlexConnect را با این تلویزیون همراه کرده تا بتوانید آن را به هر اسپیکر بیسیمی که با این فناوری همخوانی دارد متصل کند.
شرکتی به نام C-SEED که از سال ۲۰۰۹ فعالیت خود را آغاز کرده توانست با تلویزیون جدید خود چشم و جیب حضار را متحیر کند.
این نمایشگر خیرهکننده ۱۳۷ اینچی که C-SEED N1 نامگذاری شده امکان باز و بسته شدن دارد. در واقع اگر بخواهید تلویزیون ببینید میتوانید آن را باز کنید و اگر نه به یک استوانه کوچک تبدیل میشود. این تلویزیون قابلیت چرخش ۱۸۰ درجه دارد و با استفاده از تکنولوژی MicroLED و چند صفحه جداگانه که با یکدیگر ترکیب میشوند باز و بسته میشود. همچنین پس از ترکیب صفحههای جداگانه در یکدیگر به لطف فناوری حذف شیارها، یک صفحه یکپارچه و تقریبا بدون شیار را با سرحد روشنایی ۴ هزار نیت و رنگهای خیره کننده پیش چشم کاربر قرار میگیرد.
اما بحث شیرین قیمتگذاری و دیگر نکته جالب این محصول: تلویزیون N1 با قیمت ۲۰۰ هزار دلار (چیزی بیش از ۱۰ میلیارد تومان) قیمتگذاری شده و میتوان گفت که بازار بسیار کوچکی از ثروتمندان را هدف گرفته است. این تولیدکننده اتریشی که به عنوان عرضهکننده محصولات گرانقیمت و محدود شهرت دارد، حتی با پرداخت این مبلغ هم دریافت تلویزیون را برای مشتریانش تضمین نمیکند و شاید از تعداد محدود آن برخی بی نصیب بمانند. گفتنی است که حداکثر اندازه این تلویزیون به ۱۶۵ اینچ میرسد.