دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۲۱ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
علی حکیمجوادی، رئیس سازمان نصر تهران معتقد است تنها رمز موفقیت این سازمان، اتحاد و همدلی است و معتقد است این دوره میتواند نقطه عطفی باشد برای سازمان نصر.
به گزارش پیوست، علی حکیمجوادی در رابطه با مسئولیتهایش در سازمان نصر میگوید: هروظیفهای که برعهده بگیرید، مسئولیتها سنگین و انتظارات فراوان است. حتی اگر مسئولیت یک شرکت کوچک را نیز برعهده بگیرید، نسبت به صاحبان سهام این شرکت مسئولیت دارید.
او درباره پاسخگویی به ۲۰ هزارنفر عضو نصر میگوید: بیشتر به این فکر میکنم که چرا به جای ۲۰ هزار، ۵۰ هزار عضو نداشته باشیم؟ رونق و توسعه صنف، به ویژه در ابعاد ملی بسیار مهم است. باید تلاش کنیم بازار فناوری را توسعه دهیم و رویکرد فناوری اطلاعات در کشور به گونهای باشد که به جای مهاجرت نخبگان از کشور، شاهد بازگشت آنها به وطن باشیم.
رئیس سازمان نصر میافزاید: باید نقشه راهی ترسیم کنیم که تمامی این مسائل را در بربگیرد و آینده را بسیار دقیقتر و وسیعتر در نظر بگیریم. البته قصد ندارم شعار دهم، اینها واقعیتهایی است که وجود دارد.
او درباره اینکه چرا کاندیدا شده، بیان میکند: پیش از هرچیز باید اتحاد، یکپارچگی و همدلی را در نظر بگیریم. ما صنف بزرگی هستیم اما اگر بایکدیگر همدل نباشیم و مجموعههای جداگانه و متفرقی باشیم، عملا راه به جایی نخواهیم برد. در دوره قبل صحبتهایی شد و قرار شد در نصر حضور داشته باشم،اما قرار بر این بود که انتخاباتی در کمال آرامش و با حضور شرکتکنندگان بالا داشته باشیم که این اتفاق رخ نداد.بنابراین قبل از اینکه وارد مرحله ثبتنام شوم، انصراف دادم و دوستی را بر حضور در انتخابات ترجیح دادم.
حکیمجوادی میافزاید: در این دوره اما وارد مرحلهای شدم که راه بازگشتی نداشتم و باید ادامه میدادم. با اتفاقاتی که در سازمان رخ داد، به نظر میرسد همدلی در میان اعضا ایجاد شده است. همه ما فقط یک هدف داریم و آنهم ارتقای صنف است.
او در رابطه با اینکه در این دوره رئیس نصر، باید آواربرداری کند، چراکه شرایط دوستانه و درست پیش نرفته است، بیان میکند: من موافق نیستم که شرایط به این شدت آشفته است. اعضای نصر مشتاق ایجاد اتحاد هستند. همه استانها جایگاه خاص خود را دارند. اگر هرکسی جایگاه خود را بداند، همافزایی ایجاد شود و بدانیم برای چه کاری آمدهایم، مشکلات حل خواهد شد. بسیاری از اختلافات با گفتگو و برگزاری جلسات حل خواهد شد.
حکیمجوادی میگوید: معمولا انجمنهای صنفی مستقر در تهران وظایف سنگینتری نسبت به استانها دارند. چراکه دولت در تهران مستقر شده است. بنابراین سازمان نصر و انجمنهای صنفی مستقر در تهران باید مانند برادر بزرگتر به دیگر مجموعههای مستقر در استانها کمک کنند. یکی از دغدغههای سازمانهای نصر مستقر در استانها این است که چرا پروژههای خوب و بزرگ فقط به شرکتهایی که در تهران مستقر هستند، سپرده میشود، در صورتی که ظرفیتهای خوبی در استانهای مختلف کشور داریم و باید از آنها استفاده کنیم.
او میافزاید: باید توازنی ایجاد شود بین استانها و تهران و بین استانهای مختلف با یکدیگر. این یکی از وظایف سنگینی است که رئیس نصر تهران برعهده دارد.
حکیمجوادی در رابطه با اینکه حوزه ارتباط سازمان با رسانهها چالشهایی دارد که باید برطرف شود، میگوید: شفافیت مهمترین اصل رسانه و در عین حال مهمترین اصل مدیریت است. شفاف بودن به معنای مونوپل یک رسانه شدن نیست. از طرفی دیگر قرار نیست به اعضا اطلاعرسانی نکنیم بلکه باید روشهای مختلفی را برای اطلاعرسانی انتخاب کنیم. صنف باید محلی باشد برای تردد تمامی رسانهها تا صدای ما را به همگان برسانند. باید روابطعمومی را فعال کنیم، برنامهریزی کنیم و ارتباطات خوبی با رسانهها برقرار کنیم.
او درباره اینکه مدیران نصر با ایده اتاق شیشهای آن را تاسیس کردهاند، بیان میکند: یکی از مشکلات این است که گاهی اوقات اطلاعات از کانالهای مختلف منتشر میشوند. ممکن است برخی اعضای صنف احساس کنند نیاز است درباره یک مساله اطلاعرسانی کنند اما در جریان تمام ماجرا نباشند. این امر میتواند حاشیهسازی کند. کمااینکه در دولت و دیگر اصناف نیز بارها چنین اتفاقی رخ داده است. گاهی اوقات ممکن است دوستان، صنف را با شورا و تشکلهای دیگر اشتباه بگیرند. ما قرار است اینجا فعالیت صنفی کنیم. فعالیت صنفی نیز کاملا تعریف شده است، کاملا شفاف است و نباید برای اشخاصی رانت اطلاعاتی ایجاد شود و یا اتفاقی رخ دهد که به اعضا آسیب برساند.
او در رابطه با حوزه استارتاپها میگوید: اعضای هیات مدیره در نتیجه انتخابات اعضا منصوب شدهاند اما همه چیز به هیات مدیره ختم نمیشود، ما در هیات مدیره باید تصمیمهای گذشته را مجددا کارشناسی کنیم و سپس آنرا به عنوان مصوبات هیات مدیره اعلام کنیم.اکنون کمیسیونهای متعددی داریم و میتوانیم کمیسیونهای جدید نیز ایجاد کنیم. به نظرم فعالترین بخش صنف همان کمیسیونها و کارگروههای ذیل این کمیسیونها است. هرچقدر کمیسیونها فعالتر باشند،خروجی بیشتری خواهند داشت. تمامی اعضا به مباحث مربوط به فینتکها، استارتاپها و نوآوری آشنایی کافی دارند بنابراین بعید میدانم اگر طرح خوبی بیاید در هیات مدیره که راهگشا باشد و تاثیر خوبی بگذارد، کسی مخالفت کند.
او درباره اینکه باتوجه به اینکه اکنون دوران طلایی استارتاپها نیست، اکنون چه اقداماتی میتواند برای اکوسیستم استارتاپی کشور انجام دهد، میگوید: اول باید بررسی کنیم که نیازهای اکوسیستم چیست. آیا حمایتهای دولتی و یا رگولاتوری میتواند اکوسیستم را نجات دهد؟ باید بررسی کنیم که چگونه میتوانیم به این مجموعهها کمک کنیم. مجموعههای استارتاپی مانند بسیاری از حوزههای دیگر در یک مقطعی به اوج رسیدند. در تمام دنیا چنین اتفاقی رخ داده بود و اکنون این حوزه به بلوغ رسیده است.
حکیمجوادی میگوید: همواره دغدغهام چه در زمان فعالیت در نهادهای دولتی و چه بخش خصوصی این بوده که مجموعههای استارتاپی موفقی ایجاد کنیم. تاکنون نیز استارتاپهای بسیار موفق ایجاد کردهام. مثلا یکی از موسسان و ناجیان صندوق نوآفرین که با همکاری وزارت ارتباطات و چند نهاد دیگر شکل گرفت، من بودم. استارتاپها نیاز به سرمایهگذاری دارند، در عین حال سرمایهگذاران بسیاری در کشور داریم که نمیدانند کجا باید سرمایه گذاری کنند. باید فضایی ایجاد شود که استارتاپها و سرمایهگذاران با یکدیگر آشنا شوند و به هم کمک کنند.
او میافزاید: یکی از نگرانیهای من تسهیلاتی است که در خارج از کشور برای فعالان استارتاپی کشور در نظر گرفتهاند، مثل ارائه ویزا به فعالان استارتاپی و فینتکها. این امر موجب شده فعالان اکوسیستم احساس کنند در خارج از کشور، آسانتر و ارزانتر میتوانند فعالیت کنند. باید فضای موجود تسهیل شود. به نظر میرسد شرکتهای بزرگ و قدیمی راه ادامه حیات خود را پیدا کردهاند. اگرچه این شرکتها نیز نیاز به صنف و فعالیت صنفی دارند اما از دره مرگ عبور کردهاند. اکنون باید به استارتاپها و مجموعههای نوپا کمک کنیم.
حکیمجوادی درباره اینکه مدیریت ارز نیمایی و کارشناسی به ویژه در حوزه نرمافزارها به صنف محول شده است، میگوید: در حوزه سختافزار نیز اتفاقاتی درحال رخ دادن است. مثلا در رابطه با مساله نحوه قیمتگذاری در گمرک قرار است قیمت واقعی ابراز شده صحت سنجی شود و درتلاشیم تا در این بخش نیز اقداماتی صورت دهیم.
او میافزاید: در تمام دنیا رگولاتورها برای سیاستگذاری مناسب، باید از دستاندرکاران حوزه مربوطه کمک بگیرند. از طرفی دیگر اگر به لحاظ بلوغ، اگر سازمانهای رگولاتوری کشور را مقایسه کنیم، سازمان تنظیم مقررات از دیگر سازمانهای رگولاتوری در کشور بالغتر است. بنچمارکهای کشورهای توسعهیافته در سازمان تنظیم مقررات نیز به کار گرفته شده است. هربار تلاش کردیم سیاستهای حاکم بر یک خوزه را تغییر دهیم، با یک تیم متشکل از دستاندرکاران آن حوزه و فعالان حاکمیت جلساتی برگزار میشد و از آنها درخواست میشد پیشنهادات خوود را ارائه کنند و ما هم این پیشنهادات را کارشناسی میکردیم.
حکیمجوادی میگوید: بسیاری از قوانین و مقرراتی کارآیی نداشتند و به ناچار تغییر کردند یا اصلاح شدند. بنابراین اگر دولت از متخصصان یک حوزه کمک میگیرد به معنای سواستفاده نیست بلکه در حال انجام یک کار کارشناسی با کارشناسان آن حوزه است. در حقیقت کار مردم را به مردم واگذار میکند. این مهمترین کاری است که اصناف باید انجام دهند، در صورتی که جایگاه خود را پیدا کنند. اکنون صنف با جایگاه اصلی خود فاصله دارد. دولت همواره از اصناف کمک میگیرد و هرکجا با مشکل مواجه میشود به متخصصان مراجعه میکند. به طور کلی تنوع در صنف ما زیاد است و حتی برای کارهای شخصی نیز به متخصص آن رجوع میکنیم.
او میافزاید: صنف میتواند مرجع بسیار خوبی برای دولت باشد. اگر دولت به کمک صنف بیاید، رونق خوبی برای صنف ایجاد میکند. تعامل رمز و کلید اصلی است. تعامل در کجا مفید است؟ اگر برای دولت اتفاقی بیفتد و خطری سازمان تنظیم مقررات را تهدید کند، صنف میتواند به کمک آن بیاید. این موضوع را در زمانی که تصمیم به ادغام وزارت ارتباطات گرفتند، شاهد بودیم. صنف رسانهها را بسیج کرد، جلسات متعددی در صداوسیما تشکیل شد که نهایتا مانع ادغام وزارتخانه شد.
حکیمجوادی میگوید: دولت در کارگروه مدیریت فاوا، هرکدام از اعضای صنف که متخصصان این حوزه بودند را عضو کارگروه کرد تا تصمیمات خوبی اتخاذ شود.
او درباره اینکه در دورههای قبل سازمان جایگاههای مهم خود را از دست داد، مثل صندلی سازمان تنظیم مقررات، و باید جایگاه خود را برگرداند و باید مورد توجه وزارتخانه قرار بگیرد، میگوید: قطعا باید جایگاه سابق سازمان نصر را بازگردانیم. کمیسیون به چندنفر صاحبنظر نیاز دارد، این افراد میتوانند حقیقی یا حقوقی باشند. وزیر درحال تصمیمگیری در این مورد است و اکنون زمان بسیارخوبی است که اعضای صنف نیز در کمیسیون حضور داشته باشند. حضور این افراد به معنای رانتخواری نخواهد بود بلکه به تصمیمسازی بهتر و بیشتر کمک میکند.
حکیمجوادی میگوید: با اینکه این مساله امتیاز منفی محسوب میشود اما همکاری با دولت دستاوردهایی دارد، مثلافرآیندها را به خوبی میشناسید. گاهی اوقات برای حل یک مساله به نهادی پافشاری میکنید اما نهاد مربوطه متولی آن حوزه نیست. زمانی که سازمان فناوری اطلاعات را تاسیس کردیم، هدف اصلی این بود که اگر بخواهیم در حوزه فناوری اطلاعات در کشور تحولی ایجاد کنیم، جز با کمک بخش خصوصی امکانپذیر نخواهد بود. بخش خصوصی نیز به کمک دولت نیاز دارد. حال باید ببینیم چطور میتوانیم ایندو را به یکدیگر نزدیک کنیم. باید برروی منافع مشترک تاکید کنیم. ازطرفی انجام کارهای سیاسی در حوزه ما نیست و باید در بخشهایی که امکانپذیر است، مکمل یکدیگر باشیم، باید از دولت کمک بگیریم و به آنها کمک کنیم.
او میافزاید: با چراغسبزهایی که دیدم و نقل قولهایی که شنیدم، امیدوارم این دوره نقطه عطفی باشد برای ارتباط مثبت بین صنف و دولت. البته دولت فقط شامل وزارت ارتباطات نمیشود، با توجه به نفوذی که فناوری اطلاعات در همه ابعاد زندگی ما دارد باید روابط را به گونهای تنظیم کنیم که بخش خصوصی در این حوزه کاملا رشد کند. از سویی دیگر زمانی که درباره مجوزها صحبت میشود، همه نهادها درگیر و متولیاند. حتی قوه قضاییه نیز به حوزه الکترونیکسازی کمک میکند. در قوه مقننه نیز این بحث وجود دارد که در آینده نزدیک نقش فناوری اطلاعات بسیار پررنگ است. زمانی که چنین ظرفیتی دارید باید با حداکثر تعامل با یکدیگر همکاری کنید.
حکیمجوادی با تایید اینکه سازمان بخش زیادی از قدرت خود را از استانها می گیرد، بیان میکند: من حقیقتا به این امر اعتقاد دارم و آن را از نزدیک دیدهام. ممکن است دولت به برخی استانها نگاه ویژه داشته باشد مانند محرومیتزدایی و دید ویژه به استاندار داشته باشد. بنابراین باید فرصتهایی که برای آینده برای توسعه دیجیتال در آن منطقه دیده میشود را نیز باید در نظر گرفت. مثلا میتوانیم مراکز داده ایجاد کنیم.
حکیمجوادی میگوید: همواره معتقدم رسانهها سفرای خوبی هستند برای انتشار هرچه در سازمان میگذرد و هرچقدر تعامل با رسانهها بیشتر باشد،موفقتر خواهیم بود.