مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
دادههای جدید ردیاب جهانی تلفن همراه IDC یا Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker نشاندهنده رشد است. آمارها نشان میدهد که محمولههای وارداتی گوشیهای هوشمند به کشورهای حوزه خلیج فارس (GCC) در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته ۱۳.۲ درصد افزایش داشته است. همچنین میزان این رشد در مقایسه با سه ماهه قبل ۳.۷ درصد بوده است.
در این میان دو بازار بزرگ منطقه، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، رشد سالانه را در محمولهها ثبت کردند. میانگین قیمتهای فروش (ASP) در سراسر کشورهای حوزه خلیج فارس نیز از همین الگو پیروی میکند. و شامل افزایش سالانه و سه ماهه ناشی از عرضههای جدید مدلهای پرطرفدار در گروههای قیمتی گرانقیمت و پریمیوم (۶۰۰ دلار به بالا) است.
سامسونگ در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ کل بازار گوشیهای هوشمند را در GCC رهبری کرد و پس از آن اپل در جایگاه دوم و شیائومی در رتبه سوم قرار گرفتند. آکاش بالاچاندران (Akash Balachandran)، مدیر تحقیقات IDC اظهار داشته: «محصولات اپل در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ در مقیاس سالانه افزایش داشته، اما نسبت به سه ماهه قبل با کاهش مواجه بوده است. دلیل این کاهش آماده شدن کانال برای عرضه آیفون سری ۱۵ است. برعکس، تعداد محمولههای سامسونگ در مقیاس سالانه کاهش یافته اما نسبت به سه ماهه قبل رشد داشته است. به طوری که دستگاههای میان رده سری A و سری S پریمیوم همچنان محبوب هستند. سه ماهه سوم ۲۰۲۳ سه ماهه قدرتمندی برای شیائومی هم بود. به طوری که به لطف محمولههای قوی سری Note 12 و 13با vendor posting سالانه و رشد سه ماهه مواجه بوده است.»
طبق اعلام رمضان یاووز (Ramazan Yavuz)، مدیر ارشد تحقیقاتی IDC: «کانالهای توزیع در حوزه خلیج فارس با سودآوری پایین دست و پنجه نرم میکنند. تقاضای مصرفکننده کند است، ساختار قیمتها به سرعت تغییر میکند و بودجههای محدود احتمال رشد سریعتر را کاهش میدهند. در این میان IDC با در نظر گرفتن چشمانداز منفی اقتصاد جهانی، پیشبینی میکند که بازار گوشیهای هوشمند در GCC در سال ۲۰۲۴ صرفاً رشد حاشیهای را تجربه خواهد کرد.»
منبع: idc